Отидете към основна версия

4 299 5

Третата световна вече започна, нейното име е радикалният ислям

  • трета световна война-
  • ислям-
  • радикален ислям-
  • ница-
  • ислямска държава-
  • франция

Който отлага унищожаването на „Ислямска държава“ , получава терористични удари у дома.

Снимка: БТА/ AP
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В разгара на сезона на отпуските и летните ваканции, на 14 юли, в деня на завземането на Бастилията, на Лазурния бряг, след успешно проведено европейско първенство по футбол, курортният град Ница стана жертва на страшен и кървав атентат. 

Под гумите на камион загинаха почти деветдесет души, дошли на крайбрежната улица с деца, за да отбележат празника на свободата. Франция не заслужава подобен терористичен акт, пише израелската интернет медия NRG. Никой, нито в Европа, нито в Америка, нито в Африка, нито в Азия, не трябва да става жертва на такива кървави престъпления. На нас израелците тази реалност ни е позната отдавна. Сега това се случва по цял свят. В това число и на Запад, който дълго време за това си затваряше очите, коментира NRG. Признаците за надигащата се беда са налице. „До кога ще продължаваме да сме толкова наивни“ написа в Туитър Доналд Тръмп.

Франция не иска да повярва, че живее в променена реалност. През декември 2014 г. имаше няколко терористични акта. Френските медии се позоваваха на официални източници и съобщаваха за „безумци“. Безумци, извършващи убийства под виковете „Алах акбар“? Това не са безумци, това не са „угнетени“... Това са подли убийци.

Докато в демократичните страни се водят дискусии за морал, по улиците ходят убийци, които презират демокрацията. Те искат само едно – да разрушат световния ред и да унищожат културата като убиват хора в името на Алах.

Франция трябва да се събуди от дълбок сън. Белият дом трябва да се събуди. Тези, които отлагат унищожаването на „Ислямска държава“ в Сирия и Ирак, получават терористични удари у дома. Някои ще кажат, че Франция е преживявала и по-тежки времена по време на Втората световна война. Това е грешна представа. 

Франция е въвлечена във война. Война от друг тип. Тази война смело можем да наречем Трета световна, пише NRG. Защото в определен смисъл проблемът пред който е изправена Франция, не е по-малко сериозен, отколкото преди 70 години.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини