Last news in Fakti

21 Юли, 2016 04:10 4 273 5

Третата световна вече започна, нейното име е радикалният ислям

  • трета световна война-
  • ислям-
  • радикален ислям-
  • ница-
  • ислямска държава-
  • франция

Който отлага унищожаването на „Ислямска държава“ , получава терористични удари у дома.

Третата световна вече започна, нейното име е радикалният ислям - 1
Снимка: БТА/ AP
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В разгара на сезона на отпуските и летните ваканции, на 14 юли, в деня на завземането на Бастилията, на Лазурния бряг, след успешно проведено европейско първенство по футбол, курортният град Ница стана жертва на страшен и кървав атентат. 

Под гумите на камион загинаха почти деветдесет души, дошли на крайбрежната улица с деца, за да отбележат празника на свободата. Франция не заслужава подобен терористичен акт, пише израелската интернет медия NRG. Никой, нито в Европа, нито в Америка, нито в Африка, нито в Азия, не трябва да става жертва на такива кървави престъпления. На нас израелците тази реалност ни е позната отдавна. Сега това се случва по цял свят. В това число и на Запад, който дълго време за това си затваряше очите, коментира NRG. Признаците за надигащата се беда са налице. „До кога ще продължаваме да сме толкова наивни“ написа в Туитър Доналд Тръмп.

Франция не иска да повярва, че живее в променена реалност. През декември 2014 г. имаше няколко терористични акта. Френските медии се позоваваха на официални източници и съобщаваха за „безумци“. Безумци, извършващи убийства под виковете „Алах акбар“? Това не са безумци, това не са „угнетени“... Това са подли убийци.

Докато в демократичните страни се водят дискусии за морал, по улиците ходят убийци, които презират демокрацията. Те искат само едно – да разрушат световния ред и да унищожат културата като убиват хора в името на Алах.

Франция трябва да се събуди от дълбок сън. Белият дом трябва да се събуди. Тези, които отлагат унищожаването на „Ислямска държава“ в Сирия и Ирак, получават терористични удари у дома. Някои ще кажат, че Франция е преживявала и по-тежки времена по време на Втората световна война. Това е грешна представа. 

Франция е въвлечена във война. Война от друг тип. Тази война смело можем да наречем Трета световна, пише NRG. Защото в определен смисъл проблемът пред който е изправена Франция, не е по-малко сериозен, отколкото преди 70 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио Ангелов

    0 2 Отговор
    NRG е най -тъпото радио !
  • 2 БайХуй

    0 0 Отговор
    Кой ги би вестникарците по тъпите глави да пускат карикатури на чуждия чалмосан господ?! Да не съм бил аз... бе дори и да съм много пиян все пак си имам спирачки! Демокрация по френски - порно, лизбийство и подигравка с чуждо е позволено ама когато трябва да плащаш ти е криво! Хич не ми е жал за френската хунта!
  • 3 БайХуй

    0 0 Отговор
    Свободата Санчо или салама... Рязания!
  • 4 Христо

    0 0 Отговор
    Ислямска държава е идея, подкрепяна за пари и носеща много пари
    на определени лица.
    Да се унищожи е необходимо. Човешки дълг е на всички нас!
    Ако искаме децата ни да растат свободни и без страх!
    Ако уважаваме живота,свободата и различията между хората!
  • 5 Бай хой

    1 2 Отговор
    И кой я въвлече Франция във война - ами французи.

    Кой изпрати "Бунтовници" да свалят и убият Кадафи? Кой извършва бомбардировки и убийства в Чад? Кой извършва нападения в Мали? Кой преди три четири години изпрати "бунтовници" в Сирия да свалят Асад? Кой участва в избиването на милиони в Ирак?

    И после франсетата ни лук яли ни лук мирисали. Помощ нападнаха ни.

    Защо и ние плащаме техните грехове? Нали те самите грабят от разрушените държави.