Отидете към основна версия

5 065 11

Мариана Попова: Не ни пускат до големия шоубизнес

  • мариана попова-
  • шоубизнес-
  • поп-
  • музика-
  • proинтервю

Думата „криза“ е преекспонирана и служи по-скоро за извинение

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Нямаме световна звезда, защото няма кой да ни допусне до големия шоубизнес, заяви в ProИнтервю поп певицата Мариана Попова.

„Имаме много талантливи и работливи артисти, проблемът не е в нас. Просто сме много малки и политиците ни са малки“, откровеничи кадифеният глас на родната поп сцена.

Проблем има и в самото общество: „Според мен сме доста злобнички като нация. За големите успехи е нужна много позитивна енергия, която, според мен, най-трудно може да се катализира в България“.

Мариана Попова е категорично зад идеята да се въведе изискване в радиоефира да звучи 50% българска музика.

„За мен музиката е въпрос на философия, за друг - въпрос на бизнес, за трети - просто забавление. Мотивът ми е много прост- имам нужда от музика, да я правя, да я слушам, да съм част от нея“, обясни певицата за любовта към попрището си.

И се пошегува, че чудо може да направи така, че поп музиката да измести чалгата.

Думата „криза“ е преекспонирана и служи по-скоро за извинение, отколкото за обобщение, категорична е Мариана Попова. „Българската поп музика страда така, както и театъра, литературата, науката и всичко, което обединява хората в доброто и позитивното“, допълни тя.

Певицата е убедена, че талантливите млади българи имат нужда от повече подкрепа и вяра в способностите им, както и помощта на бизнеса, за да дойдат резултатите.

„Музикалните медии в България трябва безусловно да подкрепят първо българската музика и младите талантливи хора да се чувстват щастливи, уважавани и ценени в собствената си държави“, смята Мариана Попова, според която няма за младите таланти е много трудно да намерят смисъл да останат в родината си.

Цялото интервю четете в Probook.

Всеки може да зададе въпрос към Мариана Попова. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини