Last news in Fakti

15 Ноември, 2011 09:41 5 060 11

Мариана Попова: Не ни пускат до големия шоубизнес

  • мариана попова-
  • шоубизнес-
  • поп-
  • музика-
  • proинтервю

Думата „криза“ е преекспонирана и служи по-скоро за извинение

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Нямаме световна звезда, защото няма кой да ни допусне до големия шоубизнес, заяви в ProИнтервю поп певицата Мариана Попова.

„Имаме много талантливи и работливи артисти, проблемът не е в нас. Просто сме много малки и политиците ни са малки“, откровеничи кадифеният глас на родната поп сцена.

Проблем има и в самото общество: „Според мен сме доста злобнички като нация. За големите успехи е нужна много позитивна енергия, която, според мен, най-трудно може да се катализира в България“.

Мариана Попова е категорично зад идеята да се въведе изискване в радиоефира да звучи 50% българска музика.

„За мен музиката е въпрос на философия, за друг - въпрос на бизнес, за трети - просто забавление. Мотивът ми е много прост- имам нужда от музика, да я правя, да я слушам, да съм част от нея“, обясни певицата за любовта към попрището си.

И се пошегува, че чудо може да направи така, че поп музиката да измести чалгата.

Думата „криза“ е преекспонирана и служи по-скоро за извинение, отколкото за обобщение, категорична е Мариана Попова. „Българската поп музика страда така, както и театъра, литературата, науката и всичко, което обединява хората в доброто и позитивното“, допълни тя.

Певицата е убедена, че талантливите млади българи имат нужда от повече подкрепа и вяра в способностите им, както и помощта на бизнеса, за да дойдат резултатите.

„Музикалните медии в България трябва безусловно да подкрепят първо българската музика и младите талантливи хора да се чувстват щастливи, уважавани и ценени в собствената си държави“, смята Мариана Попова, според която няма за младите таланти е много трудно да намерят смисъл да останат в родината си.

Цялото интервю четете в Probook.

Всеки може да зададе въпрос към Мариана Попова. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 камен

    0 0 Отговор
    abe kak ше слушам 50% бг музика? ааа ако е циганска може и 100 % да е хахахаха
  • 2 Пет

    2 1 Отговор
    Ами как да ва допуснат,като една свястна песен не направихте!!!!!!
  • 3 Нено

    2 0 Отговор
    Ами и с музиката, е като с всяко друго добро начинание по нашите географски ширини. Манталитета си ни е мръсен, още трябва да се мъчим та да ни дойде акъла: че само когато сме сплотени ще ни имат уважението.
  • 4 georgi

    0 0 Отговор
  • 5 Георги

    2 0 Отговор
    За 25 години не съм чул хубава мелодия.Може да има една две и толкова.С Орлин испанското парче върви.Ама със Горанов който е възпитаник на оная школа-дето я няма вече.А за филми да не говорим.Само цици и чалга се носи и показва навсякъде.
  • 6 Азис

    0 0 Отговор
    Ми права е Марианчето - такива хубави песни има, пък на - никъде извън България не искат да ги слушат. И не е само защото не я пускат до световната сцена. На хората извън България и слухът им е повреден, та не могат да чуят красивото...
  • 7 Костадин

    0 0 Отговор
    Значи, някой като каже, че "в България има много талантливи млади хора" нещо ми се обръща, честно... Къде ги? Не че няма и талантливи хора, но като бройка са единици, освен това е пълно с разни некадърни лешпери, около които се шуми, за да се изкарат пари. Не ни слушат никъде, щото музиката ни е посредствена, да не кажа - некачествена. Най-малкото в нормалните страни певец с говорен дефект няма да помирише сцена, камо ли да стане известен. Като гореспоменатата Мариана Попова, като Ирина Флорин на времето.

    Коментиран от #8

  • 8 Jesika

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Костадин":

    @7 Много обичаме да плюем ние българите, по всичко и по всеки....Една лейди Гага много може да пее, Бритнито Спиърс....айде стига бе)))

    Коментиран от #10

  • 9 Георги Георгиев

    0 0 Отговор
    Гроздето е кисело...
  • 10 Костадин

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Jesika":

    @8 - и те не са талантливи, а гарга е и грозна на всичкото отгоре, ама поне не съскат като пеят, нали?
  • 11 Jesika

    0 0 Отговор
    Всичко е шоу-бизнес, толкова е напреднала техниката и озвучаването, че дори и да не можеш да пееш, при записа на песента всички говорни и други дефекти се поправят))) Конкретно при Лейди Гага напреден план е шоуто и шокиращата визия, повечето западни "звезди" са такива, но това не им пречи да се продават и да са в челните класации и хората да ги харесват. Преди няколко години бях на концерта на Мадона в София, ми тя пееше толкова фалшиво, че не знам защо си дадох парите, направи шоу, но гласови възможности никакви. Така че, всеки има право да харесва каквото си иска, но не съм съгласна, че българските изпълните са по-некадърни и нямат талант, за да се наложат на световна сцена, причините са по-скоро финансови, което е проблем не само в тази сфера.