Last news in Fakti

16 Ноември, 2011 13:52 4 320 6

Мариана Попова: Евровизия е утопия за нас

  • мариана попова-
  • музика-
  • евровизия-
  • proинтервю
Мариана Попова: Евровизия е утопия за нас - 1
Песента "Wild" на Мариана Попова, Амалия, Хората от Гетото
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Евровизия е една утопия за нас, този конкурс категорично е  геополитически. Оценката дава поп дивата Мариана Попова в ProИнтервю и отказва ново участие в евромузикалния конкурс.

„Скандално е всичко в България и най-вече - публичните прояви. Да не говорим, че отново ни се иска да направим нещо голямо, ама леко, без пари. Няма да стане. Другите държави влагат милиони, за да си популяризират  песните, ние – ей така, колкото да става шум“, коментира тя.

Мариана Попова изтъква и друга причина български парчета и изпълнители не пробиват в големия шоубизнес – финансовата. Една изпипана и добре рекламирана песен у нас излиза около 50 000 лв. Друг въпрос е екипът на певеца, а трети – медийното присъствие. „Средно един сингъл на Риана, например, е около 1 милион. Кой е първоизточникът и кой решава кое е номер 1? Парите – медиите – рекламата. Имаш крава, пиеш мляко“,  допълва Мариана Попова.

Музикалната дива признава, че у нас трудно се намират продуценти: „Откровено ще ви кажа, че няма кой да се яви като достоен продуцент в България, който да е финансово стабилен, да има опит и правилен вкус към всеки артист. Нямаме такива хора“. Ето защо поп певицата сама се продуцира и вижда лъч светлина в тази дейност на колегите й Влади Ампов – Графа и Мария Илиева.

За младото поколение в музикалния бранш Мариана Попова открои две тенденции – или прекалено самочувствие без „материал“, или изключително пасивно сценично поведение. „Като че ли по-слабите певци са по-агресивни, а тези, които могат са ужасно подтиснати. Вярвам, че силата на таланта винаги пробива път и се задържа в полезрението на хората. Истината тежи и хората я разпознават измежду всички набедени певци, певици, секс-символи и шоумени“.

„Много е важно освен талант, да притежаваш и силен характер, който да го обслужва. Да си артист в България означава да си и всичко останало. Добър дипломат, ерудиран, идеен и деен, неспиращ да търси, с правилен нюх към музиката, с правилна преценка за възможностите си“, описва Попова какво е да работиш на музикалното поприще.

Тя харесва дуетите и смята да запише още няколко, а голямата й мечта е да пее със Стинг.

 

Цялото интервю четете в Probook.

Всеки може да зададе въпрос към Мариана Попова. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 georgiev

    0 0 Отговор
    На всеки зрител беше ясно как отиде навремето на евровизия... Песента й беше бълвоч, а визията на мисис Попова е стряскаща. Дори и човека-глас се представи по-успешно
  • 2 xxx

    0 0 Отговор
    Не знам как е стигнала до Евровизия, но на мен нейната песен тогава си ми харесваше, а и не смятам че визията й е стряскаща.
  • 3 Лили

    0 0 Отговор
    Евровизия си е напълно нормална, само дето ние сме със смехотворно самочувствие и искаме с боклуци да получаваме награди. Имахме едно свежо и оригинално представяне и ако продължаваме да избираме тъпи песни само с него ще си останем.
  • 4 стоян Бардаров

    0 0 Отговор
  • 5 Иван Сергиеф

    0 0 Отговор
    suglasen
  • 6 Иван Сергиеф

    0 0 Отговор