Отидете към основна версия

2 213 15

Унгария - по пътя на Путинова Русия

  • унгария-
  • виктор орбан-
  • сорос

Дехристиянизация на Европа - това бил пъкленият план на Сорос

Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Дори човек да не споделя възгледите на Виктор Орбан, в изявленията му от началото на бежанската криза през 2015 все пак можеше да се открие някакво рационално ядро, което даваше предпоставка за делова дискусия. Това време обаче отмина. Начинът, по който оттогава насам унгарският премиер инструментализира темата за миграцията, въздейства като потвърждение за аргументите на всички онези, които и преди това му приписваха само най-лошото.

Виж видео тук.

Изобщо няма смисъл да обсъждаме съзаклятнически теории като тази за "плана на Сорос за дехристиянизация на Европа", която, впрочем, междувременно заема централно място в кампанията на Орбан преди парламентарните избори през април. Тази теория е не само гротескна, но и напълно неприемлива заради съдържащите се в нея антисемитски послания. С това „плашило“ Орбан оправдава и закона срещу неправителствените организации, с който той повежда унгарците по една наклонена плоскост, в чийто долен край ги очакват състояния като в Путинова Русия. Или казано накратко: Орбан очевидно се разделя с демокрацията.

Райнхард Везер, „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг”

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Имигрантите замърсили Виена

    Имигрантите напълно са променили част от австрийската столица Виена. Това заяви шефът на кабинета на унгарския премиер Виктор Орбан – Янош Лазар ...
    07.03.2018
    3 799
    10