Last news in Fakti

21 Февруари, 2018 16:00 2 200 15

Унгария - по пътя на Путинова Русия

  • унгария-
  • виктор орбан-
  • сорос

Дехристиянизация на Европа - това бил пъкленият план на Сорос

Унгария - по пътя на Путинова Русия - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Дори човек да не споделя възгледите на Виктор Орбан, в изявленията му от началото на бежанската криза през 2015 все пак можеше да се открие някакво рационално ядро, което даваше предпоставка за делова дискусия. Това време обаче отмина. Начинът, по който оттогава насам унгарският премиер инструментализира темата за миграцията, въздейства като потвърждение за аргументите на всички онези, които и преди това му приписваха само най-лошото.

Виж видео тук.

Изобщо няма смисъл да обсъждаме съзаклятнически теории като тази за "плана на Сорос за дехристиянизация на Европа", която, впрочем, междувременно заема централно място в кампанията на Орбан преди парламентарните избори през април. Тази теория е не само гротескна, но и напълно неприемлива заради съдържащите се в нея антисемитски послания. С това „плашило“ Орбан оправдава и закона срещу неправителствените организации, с който той повежда унгарците по една наклонена плоскост, в чийто долен край ги очакват състояния като в Путинова Русия. Или казано накратко: Орбан очевидно се разделя с демокрацията.

Райнхард Везер, „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг”


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MasterBoy

    39 4 Отговор
    DW нещо са се притеснили тези дни.
  • 2 Ber

    31 6 Отговор
    Пълни глупости!
  • 3 Stoich

    31 3 Отговор
    До авторката. Можеш ли да обясниш смисъла на думата "демокрация"? Очевидно си много млада и нищо не си видяла.

    Коментиран от #13

  • 4 Брат ми

    35 4 Отговор
    Поредната платена публикация на некакво германче.Ако не DW то ще е тоя или некой друг.Пълно е със натегачи и умствено изостанали.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 толерантен

    28 4 Отговор
    "Изобщо няма смисъл да обсъждаме съзаклятнически теории като тази за "плана на Сорос за дехристиянизация на Европа"

    Няма смисъл да се обсъждат тези "теории". Трябва да се ПРОТИВОПОСТАВИМ НА СЪЗАКЛЯТНИЧЕСКИТЕ ПРАКТИКИ НА СОРОС И ОРТАЦИТЕ МУ ОТ ЕС и САЩ.
  • 7 Али Бабата

    26 3 Отговор
    Приетия в Русия закон е практически идентечен с федерален закон в САЩ.
    Унгария въвежда реципрочни правила за НПО-тата каквито в САЩ, например, съществуват от десетилетия. Т. н. "чужди агенти", т. е. организации или лица занимаващи се с лобиране или защищаване интересите на чужди държави или политически интереси са длъжни да се регистрират в Държавния Департамент като такива и спрямо тях се прилагат определени правила /граничения/.Така че нищо "мракобесно" или "анти-демократично" няма в тези нови правила.

    Но, най-боли,когато друг използва американски методи.
  • 8 българин

    20 3 Отговор
    Орбан направи това,което трябваше да направи,защото има смелост и има топки да го направи!А нашите управници ни лук яли,ни лук мирисали.Щом те са добре значи всичко е наред!!!
  • 9 Slavic Vibes

    9 1 Отговор
    Интересно, колко терористи има в Унгария, колко изнасилвания стават в Будапеща, и за сравнение -- Факти.бг да ни кажат колко стават в Берлин и останалите германски градове. Чакаме отговор!
  • 10 антиджендар

    6 3 Отговор
    Малоумието и джендарството превземат европа.
  • 11 Гост

    3 9 Отговор
    От много време разправям, че Орбан е поредния намерил начина да цоца и да е на върха "политик". Много често съм в Унгария и положението наистина е такова: полицейщина, контрол, колкото се може по-повсеместен и върху всеки! Усеща се навсякъде, че демокрацията е с много "екстри от миналото"! Орбан определено е вреден за унгарското общество, а отчасти естествено и за европейското: мога да го определя, като централно-европейски Ердоган, с противоположните религиозни ценности! Знам, че ще бъда оплют, но като човек оценяващ факторите демокрация и свобода знам, че съм абсолютно прав!

    Коментиран от #15

  • 12 народ

    2 2 Отговор
    И да ти обясня какво означава думичката"демокрация".
    Тя произлиза от древногръцки и има два корена.Демос-значи демон,силен,управляващ със сила.Крация значи право на избор,правото на силния.Запомни и не бъркай понятията.Ето от това се освобождава Орбан.
  • 13 Стефан

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Stoich":

    Както казва Вальо Вацев, демокрация е, когато на власт са демократите, а оттам нататък Държавният департамент определя смисъла на думите. :)

    Иначе нещо много се засили пропагандата тия дни - не знам дали е само в тоя сайт, или навсякъде, имам много работа и не ми остава много време да следя. Но започва да вони на... памперси.
  • 14 alecsander

    2 0 Отговор
    Това момиченце просвирва на плейбек клишетата на либералната пропаганда без никакви изменения.
    Ще видим Германия и другите "демократични" страни как ще изглеждат след 10-15 години.
    Ние трябва да запазим границите си и нормалното християнско семейство, а след години тук ще идват младите хора, запазили нещо от нормални си статус, за да са в спокойно и чисто общество без идиотските либерални ценности, съчинявани от очевидни шизофреници.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.