Отидете към основна версия

3 801 13

Илиян Василев: Няма пробив, Бойко прави метани на Ердоган

  • ес-
  • ек-
  • ердоган-
  • реджеп ердоган-
  • българия-
  • турция

А всички вкупом са награбили с шепи от дипломатическите служебни етикети

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Бойко Борисов прави метани на "приятеля" Ердоган заради общи интереси, това не значи, че на срещата във Варна е имало пробив.

Това коментира бившият ни посланик в Русия Илиян Василев след вчерашната знакова среща между лидерите на ЕС и турския президент във Варна.

Ето какво написа той във Фейсбук:

Както и подозирах, поради липса на съдържание и Ердоган, и Борисов го удариха на пиар. Възстановявали се отношенията между Турция и ЕС - това е толкова насилено и гротескно, че бие всякакви рекорди.

Всеки, който познава механизмите на ЕС политиката, знае, че нито Туск, нито Юнкер могат да направят пробив, защото Ердоган е неприемлив по много съображение - няма как нито Германия, нито Франция, нито Британия, нито Австрия - изобщо не виждам европейска страна, която да се съгласи с тези формулировки и с това, че във Варна бил постигнат пробив, особено при задълбочаващите се характеропатии на режима на Ердоган - насилието вътре и извън Турция.

Освен ЕК да се е съгласила да даде пари на Турция за бежанците (Туск и Юнкер наистина обещаха пари - б.р.). Но това не е нито пробив, нито успех, поне не за ЕС.

Бойко прави пак метани и услуги на "приятеля Ердоган", защото имат някакви общи интереси. А всички вкупом са награбили с шепи от дипломатическите служебни етикети.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини