27 Март, 2018 16:00 3 775 13

Илиян Василев: Няма пробив, Бойко прави метани на Ердоган

  • ес-
  • ек-
  • ердоган-
  • реджеп ердоган-
  • българия-
  • турция

А всички вкупом са награбили с шепи от дипломатическите служебни етикети

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Бойко Борисов прави метани на "приятеля" Ердоган заради общи интереси, това не значи, че на срещата във Варна е имало пробив.

Това коментира бившият ни посланик в Русия Илиян Василев след вчерашната знакова среща между лидерите на ЕС и турския президент във Варна.

Ето какво написа той във Фейсбук:

Както и подозирах, поради липса на съдържание и Ердоган, и Борисов го удариха на пиар. Възстановявали се отношенията между Турция и ЕС - това е толкова насилено и гротескно, че бие всякакви рекорди.

Всеки, който познава механизмите на ЕС политиката, знае, че нито Туск, нито Юнкер могат да направят пробив, защото Ердоган е неприемлив по много съображение - няма как нито Германия, нито Франция, нито Британия, нито Австрия - изобщо не виждам европейска страна, която да се съгласи с тези формулировки и с това, че във Варна бил постигнат пробив, особено при задълбочаващите се характеропатии на режима на Ердоган - насилието вътре и извън Турция.

Освен ЕК да се е съгласила да даде пари на Турция за бежанците (Туск и Юнкер наистина обещаха пари - б.р.). Но това не е нито пробив, нито успех, поне не за ЕС.

Бойко прави пак метани и услуги на "приятеля Ердоган", защото имат някакви общи интереси. А всички вкупом са награбили с шепи от дипломатическите служебни етикети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Борисов и Турция

    29 3 Отговор
    Ако турските тайни служби имат данни за контрабанда на цигари, в която и Борисов участва, то няма как Борисов да е значима фигура в една такава среща, т.к. веднага има кой да го постави на мястото му. Освен, ако и Ердоган не участва в някоя нечиста дейност, но едва ли ще се остави Борисов да го държи.

    Коментиран от #6

  • 3 Димитър Кънев

    21 7 Отговор
    Бойко бил поставил някакъв въпрос на Ердоган,съмнявам се.Но за мен най важен е въпросът кога Турция ще ни се извини за турското присъствие или за турското съжителство.Чак тогава могат да се поставят други въпроси.
  • 4 българинъ

    30 6 Отговор
    Освен собствените си интереси ББ нищо друго не решава никога! Вижте му само мазната физиономия и угодническите маниери.Сигурно Ердоган нещо му е обещал,та така се старае раболепно,чак противно!
  • 5 Ха-ха-ха

    21 4 Отговор
    През 1892 Стефан Стамболов предлага на султана да се направи Българо-турска империя. Султанът отказал, че още го било страх от Русия. Сега да не стане нещо подобно?
  • 6 Ттт

    8 17 Отговор

    До коментар #2 от "Борисов и Турция":

    Ало, надрусания! Мислиш като един махленски пристъпник!!!
    Как пък ББ ще се занимава с трафик на цигари, за да бъде на нивото на твоите аверчета!!!
    Даже няколко дебилчета са го подкрепили!!!
    Ужас някои хора живеят още във времето на Андрей Луканов (лидер на БКП ) 90- те!

    Коментиран от #7

  • 7 Варна

    22 5 Отговор

    До коментар #6 от "Ттт":

    Познавам няколко фирми, които затвориха заради това, че не платиха рекет на Борсов. - Той продължава да е същото говедо, без значение на това че сега е премиер.
    Говедото винаги остава едно и също без значение на това да ли си му сменил статуса. То винаги остава говедо.

    Коментиран от #10

  • 8 Пловдив

    17 1 Отговор
    Ако ви интересува какво стана на срещата във Варна ще ви кажа, изхарчиха един два милиона за наша сметка ето това стана.
  • 9 onq s konq

    16 6 Отговор
    Запада не може да се разбере с Турция.Турция пък не може да се разбере със Запада.КЪДЕ БУТАТЕ БОЙКО МЕЖДУ ШАМАРИТЕ И РИТНИЦИТЕ НА АТОВЕТЕ, И КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ НЕГО?Да се скара с Ердоган ли?Ами това е най-лесно.И после?И по-важното:КАКВО ЩЕ ПРОМЕНИ ТОВА В ЕВРОПЕЙСКИ МАЩАБ?Най-много западняците да ни се подиграват на приемите си,че лудата България за сетен път е станала "по-праведна от Папата"!Задачата на ББ беше проста,НО НЕ И ЛЕСНА-ДА ОСИГУРИ НЕОБХОДИМАТА ОХРАНА НА СРЕЩАТА И ДА ПОСТАВИ ЗА РАЗГЛЕЖДАНЕ КАТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ ДОМАКИН НАБОЛЕЛИТЕ ТЕМИ ЗА РАЗГЛЕЖДАНЕ.С което той се справи отлично,а крайният резултат изобщо не е грижа на България-има си европейски "отличници" за това,които получават по 1 щайга пари всеки месец.

    Коментиран от #11

  • 10 Ттт

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Варна":

    Хаха!!!
    Хора вземете се в раце!!
    Не вярвайте на всичко како се говори в кръчмата!!!
  • 11 Диди

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Кончо,подкрепям мнението ти,и аз така мисля.

    Коментиран от #12

  • 12 onq s konq

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Диди":

    Хаха!Да-така мислиш и ти,но трябва аз да го казвам:)
  • 13 доктор

    1 0 Отговор
    Лекувам прегьрбени от много кланяне.