Отидете към основна версия

4 649 19

Боян Чуков: Евроелитът пищи! Усещат, че „свърши хубавото време“

  • ес-
  • ек-
  • елит-
  • сащ-
  • меркел-
  • доналд тръмп

Меркел бе наместникът на Обама в Европа

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

*Коментарът е натоварен с изключителна символика. Той отразява панорамно драмата на обслужващия персонал на либералните глобалисти, които усещат с кожата си, че при Доналд Тръмп те губят своя комфорт, значимост, лично благополучие и яслата, на който бяха толкова години. Отива си една цяла епоха.

Един определен контингент от академичната общност, който живееше и живее комфортно в своя соросоиден свят е на път да стане ненужен баласт при новия баланс на силите в света. С времето контингентът на медийната прислуга на финансово-капиталистическия троцкизъм започна все по-често да си изпуска нервите. Стигна се до там, че бивш български външен министър нарече „чума“ легитимно избрания президент от американския народ. С какво право той осъжда демократичния избор на американския народ? Или всичко, което не утвърждава досегашното статукво и лично благополучие се анатемосва?

Символично е, че този коментар излиза в „Дойче веле“. Днес канцлер в Берлин е Ангела Меркел, за която Барак Обама каза, че е негов наместник в Европа. По-ясно казано, аватар на либералния глобализъм, който иска да свали по недемократичен начин от власт Доналд Тръмп. И Ангела Меркел се оказа днес в определен смисъл в позицията на Ерих Хонекер преди падането на Берлинската стена. А той бе последният генерален секретар на Централния комитет на Германската единна социалистическа партия в Германската демократична република (ГДР) от 1971 до 1989 г.

С идването на власт на Доналд Тръмп в Белия дом съставът на сегашния европейски елит се оказа гъсто населен от хиляди малки „ерихонекерчета“, които стават ненужни в новите реалности. И те пищят! Усещат, че „свършва хубавото време“. И се борят на живот и смърт за...“ О, миг прекрасен, спри!“ Трагедията „Фауст“ е в две части.

Метафорично казано, с настъпване на контрареформацията историята за проклетия доктор, продал душата си, се разпространява из всички краища на Европа. България не прави изключение. И ние сме в Европа. Макар и в периферията. Промените идват у нас...макар и със закъснение.

Що се касае до „агентите на ДС“, то по-интелигентните хора отдавна разбраха, че тази игра „тука има, тука нема“ е за наивници, която има за цел да разруши националната ни сигурност и да изплакне гузната съвест и „изпере“ кирливите ризи на бившата ретроградна номенклатура на БКП. Която се обогати от прехода. Сега ли добре платените соросоиди разбраха, че до този момент „агентът на ДС“ е „добър“, когато има „правилна“ геополитическа ориентация, която обслужва статуквото. И е отвратителен „доносник“, когато е неудобен на властващото евроатлантическо статукво. Човек не трябва да има две педи чело за да проумее тази проста истина!

Формулата винаги е била много елементарна. Дадена персона става за определена кауза и ситуация или не става. Това е критерият. Това е реалният свят. Живеем в преходен период. Бъдещето се сражава с миналото. Това е.

*Коментарът на Боян Чуков е по повод публикация на „Дойче веле“, според която агент „Бойко“ от ДС ще бъде главен редактор на българската секция на радио „Свободна Европа“.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини