Отидете към основна версия

2 762 19

Борислав Цеков: Правото победи Истанбулската конвенция

  • истанбулска конвенция-
  • конституционен съд

Защитен бе суверенитетът на държавата и националното достойнство, които в други случаи често стават жертва на порочния и нихилистичен рефлекс - „няма мърдане, от Брюксел искат“

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Отхвърлянето на Истанбулската конвенция е победа на конституционните ценности и правото над правния волунтаризъм на соросоидите и политическата целесъобразност. Чест прави на българския Конституционен съд, че не се поддаде на грубия политически натиск от чужбина - от Брюксел, от чужди посланици, които са превърнали скандалната конвенция в свой фетиш.

Това коментира известният конституционалист Борислав Цеков,

Защитен бе суверенитетът на държавата и националното достойнство, които в други случаи често стават жертва на порочния и нихилистичен рефлекс - „няма мърдане, от Брюксел искат“. Отхвърлянето й е и важна победа на независимото гражданско общество, на научния и духовен елит на нацията. В професионален план, като правник, аз съм дълбоко удовлетворен, че аргументите, които ние, от правния екип на Института за модерна политика, представихме по делото още преди два месеца, са възприети от Конституционния съд, което е отразено в решението.

А в по-общ план, след закрепването на ролята на православието в Конституцията и Закона за вероизповеданията, което стана въпреки истеричната съпротива на същите чужди интереси, които прокарват сега джендър-идеологията, отхвърлянето на Истанбулската конвенция е вторият исторически български удар срещу неолибералната матрица. Горд съм, че съм участник в тези исторически актове и тогава, и сега. Една от стратегическите цели на неолибералния глобализъм, който беше установен като господстваща идеология и политическа рамка след падането на Берлинската стена, е заличаването на националната държава, размиването на основни спояващи националните общности фактори като етнос, религия, традиции.

С други думи - промяна на социо-културния код на нациите чрез джендър-идеологията, мулти-култи радикализъм и агресивния атеизъм. Като отнемеш на човека неговата полова, религиозна или културна идентичност, ти го превръщаш в дърво без корен. Това дава власт на транснационалната олигархия върху личността. В България не позволихме да откъснат православието от националната и конституционната ни идентичност. Сега отхвърляме и джендър-идеологията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини