Last news in Fakti

27 Юли, 2018 14:13 2 752 19

Борислав Цеков: Правото победи Истанбулската конвенция

  • истанбулска конвенция-
  • конституционен съд

Защитен бе суверенитетът на държавата и националното достойнство, които в други случаи често стават жертва на порочния и нихилистичен рефлекс - „няма мърдане, от Брюксел искат“

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Отхвърлянето на Истанбулската конвенция е победа на конституционните ценности и правото над правния волунтаризъм на соросоидите и политическата целесъобразност. Чест прави на българския Конституционен съд, че не се поддаде на грубия политически натиск от чужбина - от Брюксел, от чужди посланици, които са превърнали скандалната конвенция в свой фетиш.

Това коментира известният конституционалист Борислав Цеков,

Защитен бе суверенитетът на държавата и националното достойнство, които в други случаи често стават жертва на порочния и нихилистичен рефлекс - „няма мърдане, от Брюксел искат“. Отхвърлянето й е и важна победа на независимото гражданско общество, на научния и духовен елит на нацията. В професионален план, като правник, аз съм дълбоко удовлетворен, че аргументите, които ние, от правния екип на Института за модерна политика, представихме по делото още преди два месеца, са възприети от Конституционния съд, което е отразено в решението.

А в по-общ план, след закрепването на ролята на православието в Конституцията и Закона за вероизповеданията, което стана въпреки истеричната съпротива на същите чужди интереси, които прокарват сега джендър-идеологията, отхвърлянето на Истанбулската конвенция е вторият исторически български удар срещу неолибералната матрица. Горд съм, че съм участник в тези исторически актове и тогава, и сега. Една от стратегическите цели на неолибералния глобализъм, който беше установен като господстваща идеология и политическа рамка след падането на Берлинската стена, е заличаването на националната държава, размиването на основни спояващи националните общности фактори като етнос, религия, традиции.

С други думи - промяна на социо-културния код на нациите чрез джендър-идеологията, мулти-култи радикализъм и агресивния атеизъм. Като отнемеш на човека неговата полова, религиозна или културна идентичност, ти го превръщаш в дърво без корен. Това дава власт на транснационалната олигархия върху личността. В България не позволихме да откъснат православието от националната и конституционната ни идентичност. Сега отхвърляме и джендър-идеологията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АНТИ ДЖЕНДЪРИТЕ

    46 5 Отговор
    Една положителна новина в тези дни изпълнени с трагедии и откровени простотии и порнографии. Дано и за в бъдеще успяваме да се противопоставяме на такива сатанистки и анти-човешки джендър бесовщини и педерастии. ДА ЖИВЕЕ ПРАВОСЛАВНА ХРИСТИЯНСКА БЪЛГАРИЯ!!!
  • 2 Танас

    42 5 Отговор
    Браво!

    Макар да ми се струва, че е спечелена само битката, а не войната ... дано да греша!
  • 3 Хасан

    4 42 Отговор
    Не може да се противопоставите...преди 200г с възникването на националните държави империите бяха разпркъсани ..имаше много войни,насили,човешки трагедии...така и сега идва края на националните държави ,етноси,култури,традиции и религии...въпрос на време

    Коментиран от #5

  • 4 onq s konq

    11 10 Отговор
    Няма пък искаме си конвенцията. ...ще организирам протести в ЦЯЛАТА СТРАНА. ..Ристе ,рубладжийче ,наблюдател и всички знайни и незнайни радетели за П.....ТИЯ И АНГЛОСАКСОНСКИ ЦЕННОСТИ ОБЕДИНЯВАЙТЕСЕ. ..те искат да ни отнемат най-милото, най -святото а именно правото да се плющим на воля като ЖИВОТНИ да кажем НЕ ,НЕ И ПАК НЕ .....
  • 5 Boxer

    27 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Виждаш, че можем!
  • 6 Кольо

    5 1 Отговор
    Е сега вече не сме джендъри , а до вчера бяхме такива.
    Ихааааааа. Прогрес и напредък , ами от много навеждане то какъв не стаа чувекк.
  • 7 поспаланко

    7 0 Отговор
    А Бате Бойко дали мисли така
  • 8 впечатлен

    16 0 Отговор
    Не си спомням откога не съм се натъквал на умен човек в медиите. На тоя Борислав Цеков му свалям шапка.

    Цацаров в сравнение с него е изрод. А и без сравнение.
  • 9 стоян георгиев

    3 22 Отговор
    поредния бкп идиот.само като му гледам прическата тип ранния живков и ми бе ясно кво ще измъдри.та след неподписването на конвенцията спасихме българските неджендъри от голямата опасност да станат такива.сега те спокоино могат да бият и изнасилват жени и да прибиват и изнасилват деца,както реално става у нас.ще продължат всяка година безпрепятствено да загиват по над 50 жени от бои,а хиляди ще бягат от българия с всеки чужденец само и само да се предпазят от българските неджендъри.та браво другари победихте за пореден път ,но българия загуби отново.в последствие лесно ще прехвърлите проблема на сорос,хамериканците ,геиропеиците...,а свестните българки ще хващат пътя или няма да искат да раждат,но кво нзачение има тва за вас?

    Коментиран от #11

  • 10 Борислав Николов

    11 3 Отговор
    Това е проблясък на държавност в нашата мрачна история през последните години. Почуствах истинска национална гордист, че имаме такива достойни хора. Признавам, че бях позагубил надежда...
  • 11 гост

    11 2 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Мислиш ли че при подписването на конвенцията, жените няма да ги бият повече, това са глупости. Eдин по суров и спазващ се закон, ще свърши по добра работа.

    Коментиран от #13

  • 12 Биде

    3 3 Отговор
    Тоя слънчоглед известен конституционалист???!!!Ще падна от смях, Просто поредния който излезе на политическия пазар с царската партия, огледа се и премисли за СДС, но акостира в БСП .Е кажете ми как да вярваш на такива уникати които будят само отвращение и в никакъв случай доверие.
  • 13 стоян георгиев

    0 7 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    няма да ги бият повече ако подпишем конвенцията щото ще има външен мониторинг.тва е единственото работещо нещо в българия.така бе и при валутния борт и при критериите за нато и ес.набиват ти канчето докато не вземеш правилното за самия теб решение.та тоя виден конституционалист за тва се радва щото сега тои и останалите конституционалисти могат да си правят квото искат по темата.демек да няма контрол.е може някои път да кажат кви хубави закони ще приемат ама по-нататък и още по нататък ще почнат и да ги съблюдават,но до тогава кютек по жените и децата от пияните им мъже и родители и ще продължават да мрът женици,този саит почти всяка седмица пуска статия ,я за утрепана маика я за претрепано дете,а последиците за насилниците леко се пропускат.пропуска се и кво получават жените в риск след развод освен децата си,пропуска се удобно колко плаща пияния насилник на жена си издръжка след бягството и с двете и деца.пропуска се и тормоза които изживяват бягащите от пияния баща деца и жена.тия работи обаче живота не ги пропуска щото те водят до обективни процеси,а именно жените у нас нещат деца заради тези рискове ,а също така интензивно си търсят мъже извън българия.и за финал децата претърпели насилие в семеиството си са много по-склонни към смяна на сексуалната ориентация както и към всякакви полови и емоционални смущения.но иначе победихте джендърите,честито патриоти,спасихте българските деца и жени!!!

    Коментиран от #14

  • 14 goni

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Стояне! Ти редовно ли си биеш жената?!:) Щото аз, моята я пердаша по два пъти на ден!:) Не че има защо!:) Просто така! Профилактично!:) Виж децата ги бия по-рядко щото бързо бягат!:) Бях изтръпнал!:) Ами, ако я приемат тази конвенция?!:) Малее! Страх!:) Добре че не я приеха! А, нашето законодателство поощрява кьотека! Не само на жени и деца, ами на всеки!:)

    Коментиран от #15

  • 15 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "goni":

    я пробваи като си толкова смел да идеш да речем в германия и да набиеш жена си в някои мол!!!!ще разбереш веднага ква е разликата и как деиства истинския закон защитаващ жените от насилие.ако пък си много смел може да отидеш и със децата и тях да ги набиеш там.после ще те гледаме по телевизията с клепналите ушички и молещ за пощада и тогава на мен ще ми е смешно!

    Коментиран от #16

  • 16 goni

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Ти наистина нямаш абсолютно никакво чувство за хумор! Не знам! Сигурно така се живее трудно! Ти, как мислиш? Човек, който бие жената и децата си, дали е човек? Дали може да включи компютър, камо ли да пише на него! А и най-вече той няма никаква нужда от компютър!

    Коментиран от #17

  • 17 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "goni":

    гони гледам че ти е много смешен проблема с домашното насилие.знаеш ли гони че всяка седмица по една българка я убиват от бои.тва смешно ли ти е?знаеш ли че всяка минута някое дете у нас яде бои от пияния си баща или пастрок?боя дето яде не е от типа два шамара и е свързан с траини повреди у детето,тва смешно ли ти е,а гони?или ти така живееш по-лесно като се смееш на проблемите на хората?

    Коментиран от #18

  • 18 goni

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Абе, пич! Ти чувал ли си че има държава наречена България?! А, да си имаш хал хабер от нейното законодателство?! Защо трябва някой от вън да ни налага правила, когато ние ги имаме! Па земи речи! Ние законите ги имаме! Ама, требе да ги спазваме! Никакъв закон няма да помогне, ако комшията ти пребива жена си и децата! А, ти си траеш! Сигурен съм че ти си от тези дето си траеш! Щото не знаеш , какво е това жена, камо ли дете!
  • 19 Мила Маййкооооо

    1 0 Отговор
    Олеле Цековчето как се прави на консерва. Абе Борко на ли ти се насоса в НДСВ , която е партия от либералите в Европарламента.
    Ндсв приключи и сменихме донора .Донорът стана БСП. А иначе и аз съм съгласен : Долу опитите да се направи от човечеството , сбор от безполови същества!