Отидете към основна версия

3 552 72

Българското ВМРО е софийско полицейско творение

  • македония-
  • ес-
  • нато-
  • вмро

Що се отнася до поведението на официална София, то дори не се приближава до коректното държавническо

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Господин Кекеновски, лидер на легията несъгласни, бранители на името и борци от първата линия на фронта за бойкот на референдума, в своята публикация отправи сериозни забележки към премиера Зоран Заев за неговото извинение към официална София, за неговия „лапсус“ в изказването, че Илинденско-Преображенското въстание е македонско. Според Кекеновски това е срамен ход, но и слепота на всички, които стоят зад министър-председателя, пише Бошко Нацевски, пенсиониран журналист, кореспондент на вестник „Нова Македония“ в София от края на 70-е години, в материал за македонското електронно издание „Слободен печат“, публикуван без редакторска намеса.

Кекеновски, наистина ли ни мислиш за толкова недъгави, за да си позволиш, че можеш така лесно да ни влачиш за ушите? Заев не е идеален, още по-малко е гениален лидер, но за разлика от всички вас около него, има в себе си искреност и честност. Достойнство, с което повлече този народ зад себе си. Той сложи пръст в очите на престъпниците. А ето и сега си в някой друг отбор. Да не им споменавам имената, но много от тях, вярвам, че и вие искрено ги смятате за нискокачествена материя.

Голямата българска рана

Що се отнася до поведението на официална София, то дори не се приближава до коректното държавническо. Но, това им е едновековен маниер. Те са циници, които използват момента, когато и двата крака на Македония са в една обувка и премълчавайки този важен факт, ние избираме по-малкото зло, за да излезем от този балкански ад, на чието дъно ни завличат маргинални самообявени лидери и болни персони за някаква лична политическа печалба.

Българите удрят по всички звънци, казват първи ни били признали под конституционното име, а до днес ни смятат за част от тяхната територия. За част от тяхната история, а половината от нашето историческо, културно и духовно богатство са го откраднали и поставили в техния цивилизационен акаунт.

Когато през 1933 година е формиран екипът за отбелязване на 30-годишнината от Илинденското въстание, в неговия състав са изключително македонци, защото на българските власти им е било пределно ясно, че това не е българско въстание. Преди няколко месеца, Каракачанов, лидерът на ВМРО (българското), иначе софийско полицейско политическо творение, заяви, че в България има два милиона македонци, смятайки, че това са българи от Македония. Но на него му е повече от ясно, че това са македонци, голямата българска рана, която официална София прави опит да лекува с политическо насилие, асимилаторски методи и заплахи.

Те са предателите

Чел ли си историческата част от произведенията на Христо Силянов, историк, писател и Илинденец, за да видиш, че, когато Тодор Паница, съратник и верен другар на Яне Сандански ликвидирал дворцовите пионки и диверсанти в македонското революционно движение, Иван Гарванов и Борис Сарафов, реакцията на софийското правителство е следната: „С убийството на Сарафов е убита българщината в Македония“.

Така че, тя не е природен, генетичен наш белег, а инжектирана систематично, с помощта на перфидиите на българската дворец хегемонистична пропаганда. Тази българщина, драги Кекеновски, те, както и по време на управлението на Любчо Георгиевски, сънуват да я върнат отново и днес, тънко, законно, но подло, използвайки нашата политическа неизвестност, в която ни вкараха безхаберниците от детронирания криминален режим на Груевски. Заев не сгреши, когато каза, че Илинденското въстание е македонско, а извинението е изнудено с шантажите на София за възможно нейно вето за нашето приемане в ЕС и НАТО.

Предателството е на тяхна страна. Ние мълчаливо преглътнахме, когато на Илинден българският президент заяви, че Илинденското въстание било българско. Ние, господин Кекеновски, не сме нито слепим нито глухи за вълчия вой около Македония. Затова не стреляй с кьорфишеци по Заев. А ние не сме тесто, за да ни месят политическите печалбари. Мисля, от тридесет делии им е дружината, в която, за съжаление и моя изненада, си и ти, който си си продал душата на дявола.

Сега на нас ни е необходима трезвеност, хомогенност, мислене в една посока, за да се измъкнем от мрачните коридори на този лабиринт, в който сме вкарани. Да не го използваме за малки политически печалбарства. Този народ, въпреки многобройните отклонения, видя светлината в тунела!

Превод и редакция: Иван Христов

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини