Last news in Fakti

13 Август, 2018 18:16 2 716 43

Каракачанов: БСП да се извини на българите в Македония

  • македония-
  • бсп-
  • вмро

Същите тези предшественици на г-жа Нинова през 1946-1947 г. докараха учители от Югославия да учат населението на някакъв измислен език и подготвяха предаването на Пиринска Македония на Белград

Каракачанов: БСП да се извини на българите в Македония - 1

Думите на г-н Джамбазки са изкарани от контекста. Това заяви пред в. „24 часа“ вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова изпрати писмо до председателя на Европейския парламент Антонио Таяни заради изказване на евродепутата от квотата на ВМРО Ангел Джамбазки, в което го призовава да се разграничи от изказването му, че всички от Българската социалистическа партия били за разстрел.

„Щом Нинова не е казала, че аз съм силов вицепремиер и се опасява да не проведа арести – значи все пак не е прекалила докрай. Това е елементарен политически популизъм, защото изказването на господин Джамбазки е извадено от контекста. Той говори за предателската роля на БКП при създаването на македонската нация, насилственото принуждаване на населението в Благоевград да се пише македонско и това той нарича национално предателство. Той казва, че тези хора, които са го извършили, заслужават разстрел. Той говори за едни хора, които вече не са между живите. Никой не е заплашвал никого и това е видно, когато прочетеш неговото изказване“, категоричен е Каракачанов. Той обясни, че никога не е бил привърженик на това политиците да се ровят в историята и да си търсят кусурите, защото според него трябва да се опитаме да се консолидираме като нация и да се престане с политическото боричкане „в името на едно национално помирение“. Изказванията на Кирил Добрев от БСП и Нинова обаче го „дърпали за езика“.

“Г-н Джамбазки е абсолютно прав, защото македонската нация, срещу която в момента протестира г-жа Нинова, е измислена в Коминтерна през 1932 г., а в него по това време има една камара функционери на БКП – Коларов, Никола Харлаков и др., които са на яслата на СССР и коминтерна – там се прехранват и ръкопляскат на Сталин. 1932 г. са измислили македонска, тракийска, добруджанска, беларуска, украинска, молдовска нация и т.н. След Втората световна война именно под диктовката на Съветския съюз българските комунисти начело с Георги Димитров и Васил Коларов са тези, които провеждат политиката на едно насилствено налагане на македонска нация. През 1936 г. на преброяването в края на годината комунистическата партия принуждава населението в област Благоевград, а и там, където има компактни бежански маси – София, Пловдив и т.н., насила да се пишат македонци“, казва Каракачанов. Той обяснява, че на среща в Москва, на която присъстват Георги Димитров, Васил Коларов и Трайчо Костов, е разпоредено именно от Сталин да се започне с въвеждането на македонската нация у нас.

„Тези хора започват да го провеждат като политика у нас. Първо през юли са арестувани около 200 дейци на ВМРО в цяла България. 150 от тях са избити като кучета и нямат гробове до ден днешен. Някои от тях са предадени на югославските власти, защото са се борили против сърбизацията на населението на България. В края на годината БКП кара част от българското население да се пише македонско. Тогава Георги Димитров, който е един колосален предател в българската история, а БСП продължават да му ръкопляскат и да му носят цветя, разпорежда да се въведе македонският език и македонска нация. Тази политика се провежда като държавна политика на Народна република България. Именно затова до днес определени кръгове в Скопие поддържат своите претенции. Същите тези предшественици на г-жа Нинова през 1946-1947 г. докараха учители от Югославия да учат населението на някакъв измислен език и подготвяха предаването на Пиринска Македония на Югославия. Това е национално предателство и тези предатели, които провеждаха антибългарска политика, наистина заслужават разстрел като национални предатели, а не венци, паметници, преклонение и крокодилски сълзи, каквито БСП продължава да лее за тях“, заяви още вицепремиерът. Каракачанов попита и защо социалистите не се извинят на българите в Македония, защото са ги карали насила да се пишат македонци и да се отричат от българското си име.

„Ето това е една политика на национално предателство. Докато г-жа Нинова и нейните съпартийци не се извинят на българския народ за това колосално предателство, каквито и глупости да ми говорят по темата Македония – за мен това няма никакво значение. Тази партия дължи много извинения на българския народ за своята предателска политика и нека бъдат малко по-културни и внимателни, когато се изказват по подобни теми, когато явно не познават историята на собствената си партия. БСП ги е напекло слънцето и се чудят как да си правят пиар през лятото. След като ги призовах да си почиват спокойно и да ходят на плаж, тъй като правителството няма да падне през лятото - те пък май взеха, че слънчасаха и започнаха да говорят глупости“, заключи Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    26 18 Отговор
    Прав е Каракачанов, БСП 100 пъти се извини за Възродителния процес, а нито веднъж за македонизацията на българите!
  • 2 НКВД

    24 21 Отговор
    БСП ще се извини когато ти върнеш парите взети за наема на г... ти на Борисов!!
  • 3 прецицалото

    26 12 Отговор
    Те да се извинят! А вие кога ще се извините за неизпълнените предизборни лъжи?
  • 4 Истината боли много

    17 22 Отговор
    С комунист се говори само по един начин и Джамбазов е казал начина и истината....
  • 5 Иванов

    15 18 Отговор
    Трябва добре да се знае, че македониста Димитър Благоев, който създава Партията, я създава с една единствена цел- унищожението на България в полза на Македония. Днешните комунисти не ги знаят тези неща и не искат да ги знаят. За тях Раша е макя им, а Сръбия- православни братя, ако и комунделите да не вярват в нищо друго освен в банковата си сметка. За съжаление!

    Коментиран от #12

  • 6 И ква стана тя ? НЯВГА СИТЕ БЯХАЕ в БКП

    23 3 Отговор
    Ако днес стане Бай Тошо, ще видиш ти сеир. ТЕЗ дето НЯВГА прегракваха от възгласи в НДК - " Винаги верни на Партията ! " С БКП - напред ! " " УРА а а а !", днес същите са пак в НДК в НС и в МС и прекратяват с призиви - дръжте комунистите. ТА ВИЕ СТЕ ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ - МАСКАРИ !

    Коментиран от #21

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ВМОРО

    7 5 Отговор
    Лустрация!
  • 9 Сите днешни аслъ дермократи

    10 2 Отговор
    Са бивши сака другари от партийните редове и апарати. 283
  • 10 Хрис

    12 5 Отговор
    Някогашните лидери на БКП, които са били на яслата на Сталин, са направили непростимо предателство спрямо българите в Македония и България, но защо те големите патреоте заедно с гербаджиите, които не
    не играят по чужда свирка, повтарят гршките (предателството) на лидерите на тогавшното БКП. Хайде Г.Димитров и исие са се страхували от Сталин за живота си. Те от кого се страхуват,че не заеха позиция по въпросите за името на Македония и Илинденското взстание. Явно правятова по заръка на чичко Тръмп и леля Меркел в името на светлото ни евро-атлантическо бъдеще.

    Коментиран от #24

  • 11 Що е то ?

    15 6 Отговор
    Нагъл, наивен, простоват, широкогъ.ест и дебеловрат но кариерист и бая богат ?
  • 12 Хрис

    10 4 Отговор

    До коментар #5 от "Иванов":

    Иванчо, това за Благоев от кой л.... пръст си го изсмука.
  • 13 пико

    17 2 Отговор
    Защо се загубиха новините за чумата в Болярово.Минаха 50дни от първите "заразени"животни дето им взеха проби, до сега живо животно не би трябвало да остане.Къде са принципните и честни журналисти,кой ще носи отговорност за нахалост избитите животни.
  • 14 Bahti

    8 4 Отговор
    Ма тоя кой Агент беше?
  • 15 Българин

    6 9 Отговор
    Българофобите русоиди никога няма да се извинят на българския народ за мръсотиите, които са му направили под руска диктовка. Защото са национални предатели и безродници.
  • 16 JPower

    9 3 Отговор
    Най-добре да дойдат танковете.....от Македонията!!! :)))
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Историк

    10 9 Отговор
    Руските еничари са най-голямото проклятие за България завещано ни от Русия. Те са избили повече българи, отколкото са загинали през войните. Няма друга държава с такива гнусни предатели и безродници.
  • 19 Наблюдател

    5 12 Отговор
    Червените кхмери и фуражката Радев и сега извършват национално предателство като служат на Москва, а не на България и поставят интересите на Русия над българските.
  • 20 гост

    9 4 Отговор
    А свинкята Каракачанов какво направи по въпроса?
  • 21 Ттт

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "И ква стана тя ? НЯВГА СИТЕ БЯХАЕ в БКП":

    Споко селчо, твойте комунисти са маскарите!

    Коментиран от #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Иван

    5 3 Отговор
    Абе Каракачанов в България Българи Неозтанаха ще извини македонските щом много искаш идиси извини
  • 24 Ттт

    3 5 Отговор

    До коментар #10 от "Хрис":

    Това ли ти е проблема умнико! На отрязана глава, лек няма!
    Комунист прос.

    Коментиран от #27

  • 25 Що, ти света вода ли си?

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "Ттт":

    Ти га съ пръкна ВЕ ? След 10 Септември 1989 ? А Всичко знаеш, но на Партията не си длъжник. Дзурльо, колко шамари искаш? Бозаджия ?

    Коментиран от #33

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 А ве Тъпчо, що за марула си ?

    3 3 Отговор

    До коментар #24 от "Ттт":

    Ти чия рожбичка си, на соца или на криминалният капитализъм ? Теб Червеното знаме не те ли роди отгледа и гали, та сега толкоз ревниво държиш туй що си награбили ? Мекере и керата, м.мицата ти да ... ! Ти си знаеш.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Виалба

    5 2 Отговор
    БСП да се извини на маика ти,че те е родила!
  • 31 gogo

    5 4 Отговор
    Какво извинение ВЕ? Тея ни продадоха за жълти стотинки, окрадоха и избиха добитъка на цели общини от България. Съгласиха се да станем провинция на Македония. Направо към националния и разстрел .... румънците го направиха преди десетилетия, ще го направят и сега, а ние ....... путьовски народ.
  • 32 Ристе

    5 3 Отговор
    То да беше само Македония с мед да ги намажеш русоробите, ами към гръчко, Сталин наредил на тарабата войската ни да се изтегли и от там и след няколко дена слабоумният каскет Сталинчо се присетил за проливите и излаза на бяло море и побеснял като разбрал че тарабата е привел заповедта в действие. Жалки пиандурници двуграмови.
  • 33 Ттт

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Що, ти света вода ли си?":

    Амсалак

    Коментиран от #37

  • 34 Ттт

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "Тъпо, сам си пишеш плюсове нали !":

    Ей такива като теб, жал живот си кривят душичките жалки за повишение!
    Измекяр!
  • 35 JЙУ

    4 1 Отговор
    Имало ли е през тези години за които говори г-н Каракачанов БСП. Ако е историк изучил се безплатно през социализма би трябвало да знае. Освен това нищо не казва за Илинденско Преображенското въстание, чие е кои са организатори и изпълнители. Нова истария ли се прави за да угодин на некого?
  • 36 Тои

    6 0 Отговор
    Мамини златни прасенца , тази политика Абе много много им е трудно,направи ги гушави дебели човек да не им завижда. Този дебелак със сигурност не си е виждал малкият инструмент от големия корем от години.Ако жена му прочете коментара може да ме помоли аз ще му свърша работата
  • 37 Тттъпчо , ти ко, дан съ обиди ?

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Ттт":

    Не стра.уйся и повечко к.ряж . Той бате Краси ще те оцени.
  • 38 Bahti

    2 0 Отговор
    ОХ сладур! Не си Гладен?

    Коментиран от #39

  • 39 Bahti

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "Bahti":

    Ма Спокойно! Ще папкаш от Всички!
  • 40 Македонец

    4 0 Отговор
    Какви ли глупости дрънка влаха по род, Каракачанов. Бил по-голям католик от папата. Двама души са създали цяла нация. Що не са създали космическа совалка щом са били толкова мощни? Или пак работни места. Само какво отклонение от истинските проблеми на българския народ, с този квази патриотизам от квази патриот.

    Македония на Македонците!! Да живее Македония!
  • 41 Македонеца 2

    1 0 Отговор
    Така е Македония до Индия,библиска
    Ништо общо сас тези глупи татарчета
  • 42 Ангел

    3 0 Отговор
    Преди избора много лъжат докато хванат кокъла е народа катоим вярва дастрда абе то стана като прасе
  • 43 герб

    4 0 Отговор
    Абе Каракачанов кой Другари като теб бяха АГЕНТИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове