Отидете към основна версия

5 531 25

Добрите новини идват с Бойко, лошите са фейк

  • борисов-
  • кампания-
  • парламент-
  • заплати-
  • фейк

Предизборната кампания на ГЕРБ стартира от морето

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Доказано е, че любимото местообиталище на министър-председателя, след "тази тежка чужбина", е родната провинция. Далеч от "гадовете" на жълтите павета, непрекъснато сипещи лъжици с катран в кацата с благия премиерски мед. Не че това с нещо променя генералната картинка, но, както информира Кольо Колев от "Медиана", личният рейтинг на Борисов паднал с 6% само за месец. А това си е лична обида. Ще оставим ли така нещата? Сакън.

И Борисов се хвърли в атака. Разбира се, не заради Кольо Колев - просто откри предизборната кампания на ГЕРБ за тези избори, които дойдат най-напред. А това е уравнение с три неизвестни, за което няма да говорим сега. Изпъна се Борисов във Варна и хвърли в шок половината си кабинет, обявявайки 10% скок на заплатите в бюджетната сфера. Нищо че дали има възможност за това ще се решава днес. Сиреч след това. Те ще намерят начин "да може", както обича да казва премиерът, след като роди спонтанно решение. Пък и откъде-накъде Владислав Горанов ще обявява тази прекрасна вест, а не Борисов. Сърце юнашко не можа да изтрае и я изстреля авансово. Бившият социален министър Иван Нейков беше зашеметен от цялостния подход за решението, нищо че и той е работил с премиер, който минава за авторитарен лидер.

"Децата ви гледат, мачкайте докрай!" - надъха премиерът волейболните национали във Варна. Представяте ли си в тази роля Любен Беров, Симеон Втори или Орешарски?! Хич, нали. За Филип Димитров и Жан Виденов да не говорим, защото и те не обичат да говорят. Вторият сюрприз не закъсня. "Можем да отделим едни стотина милиона за едно кокетно стадионче за националите", бръкна още по-дълбоко в чувала Борисов. И защото е строг, но справедлив, допълни, че това ще стане само при класиране за европейското. Откъде-накъде това трябва да го съобщава Красен Кралев? Той ли ще намери тези пари? Пък и може да не е знаел за идеята. Министърът все пак помисли, помисли и отсече, че до две години такъв стадион може да има. Как няма да го има, шефът нали го обяви...

Провинциалният рейд не свърши тук. Същия ден Борисов откри "училище на бъдещето" в Бургас с кмета-отличник на управляващата партия, а днес ще изпълни любимото си упражнение от първия мандат - ще реже лента на завод в Пловдив.

Хитът на деня, който журналистическото братство вкупом неглижира, бе отговорът на Борисов на въпрос, очаква ли изненада при гласуването в парламента на оставките на тримата министри. "Изненада ще има, ако аз реша" - отговори лаконично в характерния си умерено раздразнителен стил Борисов.

Толкова за парламентарната тежест на най-тежката парламентарна група и присъдружните й групички. Важното е, че всички добри новини идват с премиера, а лошите са фейк. Без изключение.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини