Отидете към основна версия

8 844 29

Бюрото за контрол на СРС-та е за затвора

  • срс-
  • подслушване-
  • парламент-
  • бюрото за контрол на срс-та

Луксозни разходи за командировки и други разхищения!

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има един държавен орган - Бюро за контрол на специалните разузнавателни средства. Избира се от Народното събрание за пет години и се състои от пет души. Те получават високи заплати - над пет хиляди лева. Добре платени, за да пазят гражданите от незаконно подслушване, следене и т.н. Това написа във „Фейсбук“ лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

Предстои избор на нов състав на това бюро за нов мандат. И шефът на бюрото Бойко Рашков направил отчет, своеобразна атестация на досегашните членове.

Илия Ганев, от квота на БСП, за пет години "не е написал нито един ред"- буквален цитат от документа на Рашков. А пък отказвал да влиза в проверяваните обекти, защото "бил по анцунг, тъй като така му било по удобно да пътува". И сега пак е предложен от БСП.

И още - 85% от планираните проверки са умишлено провалени от членове на бюрото!!!

Луксозни разходи за командировки и други разхищения!

Нямам думи за коментар!

Тези нехранимайковци са за затвор, но сигурно Парламентът ще ги назначи отново незабележимо около Коледа. Е, издръжката им е няколко милиона за сметка на данъкоплатците, но важното е, че няма да си пъхат носа в тънките работи на тайните служби в Борисовата държава!

Решението е ЗАКРИВАНЕ, но първо трябва да закрием това Народно събрание! Това заключава лидерът на ДСБ!

От седмици ФАКТИ се опитва да получи коментар от председателя на парламента Цвета Караянчева за избор на нов състав на Бюрото за контрол на СРС-та.

Отправихме нашите въпроси и към ресорната комисия, но до момента не сме получили отговор. В желанието да има прозрачност в процеса на избор и ясни гаранции за качествата на новите членове отново публикуваме въпросите:

- Доколко Илко Димитров Желязков е допустим за член, след като в публикации в медии през 2001 г. той е освободен от Националната служба за сигурност по обвинения за злоупотреби с информация, нелоялност и извършване на корупционни действия?

- Как изборът на Пламен Колев Иванов и на Илко Димитров Желязков ще гарантират прозрачност и контрол над използваните СРС-та?

- На какво основание щатен служител на ДАНС е попълнил декларация, за да бъде предложен?

- Това не е ли в нарушение на чл. 45 и чл. 47 от Закона за ДАНС?

- Пуснал ли е Пламен Колев Иванов предизвестие за за прекратяване на взаимоотношенията си с ДАНС в изискуемия от закона 30-дневен срок?

Ясно е, че има политически консенсус да се газят правата на гражданите. Парламентът заедно с шефовете на МВР и на ДАНС не искат да гарантират законното използване на подслушването.

За съжаление, за пореден път се говори едно и също, а правата на гражданите се газят най-брутално.

Колкото и да бягаме от политическия прочит на този скандал, не можем да го игнорираме, драги читателю на ФАКТИ...

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини