Отидете към основна версия

6 827 73

Вместо „Здраствуйте, братушки“ - Мараба, ефенди!

  • бежанец-
  • дете-
  • бежанци-
  • мигранти

Може да поканим Ердоган на Шипка?!

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Божидар Чеков във "Фейсбук"

Ян Столенберг - Генерален Секретар на НАТО призова страните членки да бъдат солидарни с Турция в настоящата криза, защото южната ни съседка не може да носи сама тежестта на емигрантския поток. Тридесет хиляди от първия милион са в полето между Одрин и Марица. Случайно или нарочно Столенберг пропусна да призове за помощ на Гърция.

Вече няколко месеца, различните западни медии ни запознаха нагледно с безчинствата на Башар ал Асад върху "мирното население" на Алеп и Идлиб. Според тях, руските "Сухой" не спряха да хвърлят бомби върху училища и болници. Касапницата е реална и говори сама по себе си за жестокостта на сраженията. Защото сражения има! И не са децата, които стрелят по самолетите. В малкото учебни заведения и болници са разположени достатъчно противовъздушни ракети за да може Ердоган да изнудва още дълго Европа. Стрелят последните, решени до край джихадисти, бойци на Ислямска държава, смесили се с "мирното население". Това население е съставено от техните жени, деца и роднини. "Хайат Тахир ал Шам" е организацията събрала в редиците си последователите на "Ал Кайда", готови да се бият до край за въдворяване на Корана и Шарията. Между тях има всякакви - сирийци, афганистанци, китайски мюсюлмани, чеченци, дагестанци и дори "французи". Многоженството е нещо обичайно. Всички са с кръв на ръцете. Резането на глави на "неверници" не се върши никога скришом, а публично - с възпитателна цел. Относно бойците с руски паспорти, Путин е издал заповед военнопленници да не се взимат. Тази заповед изглежда следват в момента руските пилоти.

Ердоган обаче се оплете сам в играта си с огъня. Помисли, че Путин не схваща лицемерието му. Турският президент използва бойците на Ислямска държава срещу Кюрдите, след това се опита без успех да ги сложи "в джоба си". Разбра първо със закъснение, че са неуправляеми и второ, че Асад ще ги смаже. Тогава реши да изполва това уж "мирно население", което никой не иска да подслони, срещу Европа.

Уплашена Ангела Меркел предложи спешно 25 милиона за строеж на бараки, но тълпите вече са в Източна Тракия. НАТО зове членовете на съюза да помогнат на Турция. Ние как ще изразим нашата солидарност? За националния ни празник например, може да поканим Ердоган на Шипка?!

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 46 гласа.

Свързани новини