Отидете към основна версия

24 894 139

Внедряването на 5G е експеримент върху човечеството и околната среда

  • 5g-
  • мрежа

Българските институции сляпо следват инструкциите на ЕС

Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Свидетели сме на съвременна форма на фанатизъм-технологичен фанатизъм, чието царуване може да коства здравето и живота на сегашното и следващите поколения. Това пише в отворено писмо до медиите доц. Людмила Червенкова. Писмото е по повод широко дискутираната в момента тема за 5G мрежата.

Ето какво се казва в него:

1. Много хора (от държавните институции, IT специалисти и други неосведомени добре по темата граждани) фанатично се придържат към широко приетото вярване, че електромагнитните полета (ЕМП: 2G, 3G, 4G и 5G) са абсолютно безвредни. Това вярване вече е опровергано с огромното количество научни доказателства и становищата на стотици учени от цял свят, посочващи около 10 000 налични научни публикации по въпроса. Но технологичните фанатици дори не искат да се запознаят с научните доказателства, нито да слушат учените по въпроса.

2. Българските институции сляпо следват инструкциите на ЕС за въвеждане на 5G, игнорирайки многобройните писма и сигнали от граждани, които от месеци им посочват обоснованото на доказателствена наука становище на стотици съвременните учени-специалисти по въпроса, подписали се под думите: „Внедряването на 5G представлява експеримент върху човечеството и околната среда, който може да се определи като криминално престъпление съгласно международното право.“

3. Мнозинството неподкупени и независими учени от цял свят обосновано посочват, че понастоящем прилаганите ЕМП (2G, 3G, 4G) са доказани като канцерогенни и много увреждащи живите организми и прогнозират, че е твърде вероятно 5G да уврежда още повече здравето. Учените сочат, че 2G, 3G, 4G и 5G са един и същи вид по същество електромагнитни полета, но с различна честота. Здравият разум налага, когато си си опарил ръката на котлон с температура 100 градуса по Целзий да си много резервиран, ако ти предложат да си сложиш за дълго ръката върху котлон с температура 1000 градуса по Целзий с аргумента, че до сега не е доказано, че 1000 градуса Целзий ще те опарят. Аналогично здравият разум на българския народ му подсказва да не е никак възхитен от усиленото въвеждане на 5G без наличие на никакви изследвания, доказващи неговата безвредност.

4. БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СА ОПИТНИТЕ МИШКИ В ТОЗИ ЧУДОВИЩЕН ЕКСПЕРИМЕНТ, който държавата е на път да устрои – да изпитва първо върху тях, в реалния живот, очакваните от учените вредни ефекти от 5G. Ние искаме първо да се докаже безвредността на 5G (с достатъчно много изследвания, проведени от неподкупени и независими учени) и едва тогава тя да се внедрява в живота на хората.

5. Официалните организации, от които в световен мащаб зависи коригирането на грешно поставените преди 30 години норми за безвредните нива за прилагане на ЕМП са загубили общественото доверие и своя авторитет, защото вече над 10 години по абсурдни причини отхвърлят настояването на мнозинството от учените тези норми да се коригират, защото са погрешни и не защитават здравето на хората. Авторитетни учени от цял свят публично заявяват, че международните организации не предприемат нужните мерки, а вместо това в комитетите, които взимат решения относно стандартите по безопасност, заседават хора, които не са истински, независими учени и не допускат подобен род учени на своите заседания.

6. Държавните структури на повечето държави (правителства, парламенти и т. н.) изглежда поначало се намират в „структурен“ конфликт на интереси по въпроса, защото държавата печели значителни суми, лицензиращи създаването и функционирането на комуникационни системи чрез, inter alia, търг на честотните ленти за телекомуникационни компании, които след това използват лентите, за да генерират милиарди печалба, която е след това се облага с данък. Вероятно затова държавните структури много лесно се поддават на манипулациите на индустрията, която им обещава големи ползи от 5G, лъжливо им сочи авторитета на компрометираните регулаторни организации и нагло отрича научните доказателства за вредите от 5G.

Написаното по-горе е доказано от:

- видеа с изявления на много авторитетни учени-специалисти по въпроса;

- множество документи, отразяващи научни становища и юридически становища;

- посочени публикации, базиращи се на експериментални изследвания.

Всички те са посочени в приложения към това писмо файл с цялото ми писмо. Може да се уверите лично в тяхната убедителност и истинност като ги прегледате.

С уважение:
Доц. Людмила Червенкова

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 135 гласа.

Свързани новини