ФАКТИ.БГ

От А1 България за ФАКТИ: 5G се използва като инструмент в борбата срещу COVID-19

Не е в интерес на нито една страна целенасочено да атакува толкова полезна нова технология

Публикувана: 23 Април, 2020 08:00
207 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 36104
От А1 България за ФАКТИ: 5G се използва като инструмент в борбата срещу COVID-19
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.1 от 96 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вече неколкократно специалисти констатираха, че по време на кризи, се засилват личностните характеристики на всеки човек. Немалка част от българите традиционно имат склонност към конспиративни теории и истерични коментари по повод иначе съществени за развитието на обществото теми. Има пресни примери от последните години - Истанбулската конвенция, Стратегията за детето и т.н. Наблюдава се, че заформянето на вихрушките идва от едни и същи кръгове. Така се стигна до епидемията от коронавируса и всички съпътстващи подтеми. Една от тях е въвеждането на 5G технологията у нас. Нещо, на пръв поглед нямащо общо с актуалното предизвикателство пред което сме изправени. Според изненадващо голям кръг от хора обаче не така. Във Фейсбук например е създадена група Stop 5G Bulgaria, в която членуват 74 хиляди души. И тъй, като здравият разум е особено важен, особено във времена, в които обществото трябва да функционира като едно цяло, от ФАКТИ се свързахме с експерти по темата. Обърнахме се към мобилния оператор А1 България, за да получим отговори на важните въпроси около внедряването на 5G технологията в България. За да бъдат информирани хората и на базата на това да преценят на какво да вярват.

Какво е 5G и как работи?
- Това е следващото поколение технология за мобилни мрежи при разработването, на която са използвани редица нови идеи и концепции. Тя може да предава информация много по-бързо в сравнение с предишното поколение - 4G, но освен това има и редица други предимства като по-висока надеждност, по-малка латентност, комуникация с по-голям брой устройства, по-ефективно и целенасочено разпределение на мрежовите ресурси спрямо специфичните нужди на клиентите. 5G се явява основата за внедряването и масовото предлагане на редица услуги като VR (виртуална реалност), AR (добавена реалност), Cloud Gaming (облачни игри) и ред други, както и на развитието на множество сфери в различни индустрии като здравеопазване (дистанционна диагностика и лечение), автомобилостроене (автономни коли), логистика и спедиция (проследяване на пратки и товари), роботизация и автоматизация на производствени процеси, дронове за наблюдение и много още.

5G използва радиочестотен спектър разпределен условно в три диапазона – ниски честоти (под 1GHz), средни честоти (1-6GHz) и високи честоти или милиметрови вълни (24-72GHz). Средните и особено високочестотните ленти имат много по-голяма ширина на честотната лента и съответно по-голям капацитет, но от друга страна по-късата дължина на вълните им означава, че техният диапазон на разпространение е по-малък (покриват по-малка площ). Тоест 5G може да предлага по-високи скорости, но с по-малко географско покритие на една базова станция. Първоначално 5G мрежата ще бъде развивана като надстройка на съществуващата мрежа от сайтове от предишните поколения. На по-късен етап, след появата на необходимост от допълнителен капацитет, ще започне инсталацията на така наречените „малки клетки“ (small cells), които оперират в по-високите честотни ленти, но с по-малка мощност. Заради тази по-ниска мощност и по-късата дължина на вълната, те ще покриват по-малки площи в сравнение с макро станциите.

С какво 5G е по-различна от 3G и 4G, че предизвика масова фиксация?
- Светът става все по-динамичен, мобилен и дигитализиран, а данните, с които се борави – все повече. Съществуващите радиочестотни ленти, които са предоставени за ползване от операторите за съществуващите мобилни технологии като 4G, се претоварват, което води до затруднения в потреблението, особено когато много потребители се опитват да имат достъп до онлайн мобилни услуги едновременно. Сами виждате, че в момента всички ние работим, учим, информираме се и се забавляваме от нашите домове. Всичко това е възможно само и единствено заради нашите телекомуникационни мрежи. Представете си света без тях, например – какво щяхме да правим, ако пандемията от COVID-19 се беше случила през 2005 година? Без нашите мрежи светът в настоящия си вид трябва просто да спре.

Едно от предимствата на 5G е, че работи много добре с хиляди устройства едновременно. Това ще позволи по-масовото внедряване и разпространение на IoT (Интернет на нещата), от което ще се възползват както множество индустрии, така и частните потребители, за да направят домовете си „умни“ и улеснят ежедневието си. Виртуализирането на мрежите за споделяне на ресурси и оптимизиране на разходите за тях, също ще стане всеобхватно. 5G ще даде допълнителен капацитет, скорост, по-ниска латентност и още много ползи на бизнеса и крайния потребител. Тази нова технология е бъдещето на мобилните комуникации и вярваме, че тя ще допринесе за развитието на съществуващите отрасли на икономиката и ще създаде нови такива.

От А1 България за ФАКТИ: 5G се използва като инструмент в борбата срещу COVID-19

На фигурата отдолу са показани трите основни приложения на 5G - Enhanced Mobile
Broadband (eMBB - високоскоростен мобилен широколентов достъп), Ultra Reliable
Low Latency Communications (URLLC – супер надеждна и с малко времезакъснение
комуникация), and Massive Machine Type Communications (mMTC – масивна
комуникация между машини) и няколко конкретни примера за тези приложения.

От А1 България за ФАКТИ: 5G се използва като инструмент в борбата срещу COVID-19

Предполагам компанията е направила оценка на риска за здравето от тази технология. Какво показва тя? Има ли данни предишните системи за пренос на данни да са повлиявали здравето на хората?
- Ние се доверяваме на авторитетни научни изследвания в сферата на телекомуникациите и медицината и ги ползваме за референция. Не са ни известни никакви данни за това 2G, 3G, 4G или която и да е наша система за пренос на данни да е дала отрицателен ефект върху здравето на хората. За сметка на това, тази година Международната комисия за предпазване от нейонизираща радиация (ICNIRP) публикува мащабно проучване на новата технология (5G). ICNIRP е независима комисия от експерти, която актуализира международните указания за безопасност при излагане на електромагнитно поле (ЕМП) от смартфони, мобилни устройства и мрежови антени. ICNIRP извърши широкообхватен преглед на седемгодишни изследвания, като установи, че няма доказателства за съществуващи рискове за здравето, свързани с използването на 5G мрежи.

Повече информация за проучването може да се намерите на английски език тук и тук.

Във Великобритания хора палят оборудване за 5G заради спекулации, че лъченията свалят имунитета и подпомагат разпространението на коронавирус. Как гледате на това?
- Гледаме на случилото се във Великобритания с тревога и съжаление. В разгара на пандемията от COVID-19, дигиталният свят се оказва по-важен от всякога. Телекомуникационните мрежи позволяват на милиони хора да поддържат връзка с близките си, да продължат да работят от дома си, да останат информирани за случващото се, а и да намират нови начини за забавление у дома. Няма връзка между COVID-19 и 5G мрежите. Това са единствено слухове и фалшиви новини, които се разпространяват онлайн. За съжаление те предизвикаха и стигането до вандалски прояви, което накара както британските власти, така и Световната здравна организация да успокоят населението, че няма връзка между 5G и COVID-19

Единствената връзка между двете е, че 5G вече се използва като инструмент в борбата срещу COVID-19. В момента се използват 5G роботи в големите болници в Ухан, център на новата епидемия от коронавирус. Те работят в изолационни отделения, отделения за интензивно лечение, операционни зали, за да предоставят денонощна дезинфекция. 5G роботите помагаха на медицинския персонал да изпълнява задачи, включващи консултации и доставка на лекарства. В рамките на борбата с новия коронавирус отново в Китай работят 5G роботи, способни да разпознават симптоми на COVID-19 като висока температура сред големи групи от хора. Към това трябва да добавим и възможностите за телемедицина, които предлага 5G. Чрез нея лекари могат да преглеждат и следят показателите на пациенти дистанционно, без да се излагат на излишна опасност от заразяване.

У нас също се наблюдават засилващи се притеснения в една част от обществеността по повод технологията. На какво го отдавате?
- COVID-19 пандемията ни постави в безпрецедентна ситуация, която създава благоприятна среда за разпространение на страхове и притеснения от всякакъв характер - особено по отношение на здравето. Може би затова от известно време насам в интернет пространството битуват най-различни конспиративни теории, свързани с 5G мрежите. А1 е технологична компания, чиято Група вече внедри
новата технология в Австрия и планира да предложи възможностите на 5G и в България. Няма научни доказателства за вредно влияние върху човешкото здраве от 5G, а на технологията се гледат като на бъдещия двигател на дигитализацията и икономиката в света през следващото десетилетие.

На какъв етап е изграждането на 5G мрежа от А1 в България, кога се очаква да бъде въведена в експлоатация?
- В момента няма работещи 5G мрежи в България. От 1 юли до 31 декември 2019 година А1 проведе тестове на 5G технологията в България. За целта компанията получи тестови честоти от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) и проведе серия изпитания на приложенията на технологията. 5G реално вече е била част от живота на гражданите на София, проведени са публични изпитания на новата технология и първоначалната обратна връзка от клиентите е повече от позитивна. Предвид настоящата икономическа ситуация е трудно да се каже кога точно ще стартира мрежата в България, но стратегията на A1 е насочена към развитие и внедряване на 5G. Но 5G не е само въпрос на базови станции. За да може новата мрежа да стане реалност, има редица други условия, които трябва да се изпълнят като придобиването на честоти, както и крайни устройства, които поддържат 5G. Когато се изпълнят тези условия и има достатъчно търсене от страна на потребителите за новата технология, А1 ще предприеме действия за пускане на своя 5G мрежа.

Спряно ли е някъде по света изграждането на мрежа за 5G технологията?
- Всяка страна сама избира кога и при наличието на какви условия да стартира 5G. Влияние имат фактори като наличие на свободни честоти, наличие на достатъчно крайни устройства, които поддържат 5G, търсенето на 5G услуги от крайните потребители и най-вече бизнеса. Европейската комисия определели технологията по следния начин „5G ще играе ключова роля за бъдещото развитие на цифровата икономика и обществото на Европа. Тази технология ще бъде главен фактор за бъдещите цифрови услуги в основните области на живота на гражданите и важна основа за цифровите и зелените трансформации. Очаква се, че през 2025 г. приходите от 5G в световен мащаб ще възлизат на около 225 млрд. евро и поради това 5G е ключов фактор за конкурентоспособността на Европа на световния пазар“. Можем да споделим опита на друга компания от А1 Group – А1 Австрия. Компанията стартира своята 5G мрежа в страната в края на февруари с 350 базови станции, които се разпростират на територията на 129 общини в алпийската страна. В почти всички икономически развити държави в света тази технология вече е факт на пазара.

Целенасочена ли е атаката срещу 5G, която се наблюдава не само у нас, а и в други страни? Можем ли да говорим за вече традиционните хибридни атаки?
- За съжаление, България не е изолиран случай по отношение пълзящите конспиративни теории. Не е в интерес на нито една страна целенасочено да атакува толкова полезна нова технология, затова е трудно да се говори за злонамереност и за станалите популярни в политическото говорене „хибридни атаки“. Ситуацията е трудна за всички и се наблюдава една несигурност, което неминуемо поражда страх към новото и непознатото, а 5G е нова технология. Вярваме че разумът и фактите рано или късно ще вземат превес и все по-голяма част от хората ще започнат да разбират технологията и да оценяват ползите на 5G.

Важни са подробностите по техническите въпроси. Ще се засегне ли по някакъв начин сигурността на данните и информацията ни с 5G?
- Краткият отговор на този въпрос е „да“. Ще ги направи по-сигурни. 5G позволява т.нар. „Network slicing“ или разделянето на една мрежа на отделни части, които имат различни характеристики и всяка работи независимо, което осигурява нужната гъвкавост и сигурност на мрежата, например по-ниско времезакъснение за автономните автомобили и по-широки честотни ленти за стрийминга на видео. Тоест 5G ще позволява създаването на различни мрежи за различните нужди на потребителите. Това ще направи мрежите и по-сигурни.

Теоретично е възможно мобилна мрежа да бъде обект на хакерска атака. Това важи както за 3G и 4G, така и за 5G. Мобилните мрежи от пето поколение обаче използват по-добро криптиране на данните и по-добра система за верификация на потребителите, което ги прави по-сигурни от 4G.

Ще се наложи ли смяна на досегашните антени, респективно разполагане на по-голям брой антени?
- Като първа стъпка с 5G ще бъдат оборудвани съществуващите станции. Тази надстройка ще включва добавяне на радио модули за 5G, както и нови антени. На по-късен етап на местата с висока концентрация на данни (например в търговските центрове, стадиони и др.) ще бъдат добавени така наречените „малки клетки“ (Small Cells). Тези клетки покриват по-малки площи в сравнение с макро станциите. Те имат многократно по-малка мощност в сравнение с макро станциите. Цялото оборудване, което ще ползваме, ще бъде одобрено и сертифицирано от съответните държавни органи, както се случва и досега за предишните поколения технологии. Поставянето на всяка базова станция е предварително съгласувано с институциите.

Мощността на новите антени ще бъде ли увеличена спрямо съществуващите? Честотата ще бъде ли по-висока и какво означава това?
- Първоначално в България 5G се очаква да стартира в честотния диапазон 3,4-3,8GHz. Предимството на по-високата честота е по-широката честотна лента, която предлага и съответно по-големия ѝ капацитет. Същевременно обаче нейното разпространение и проникване ще бъде по-малко в сравнение с това при по-ниските честоти. 5G излъчванията не се различават като принцип на работа от използваните и в момента технологии 2G, 3G, 4G или домашния ви Wi-Fi. Например, трябва да имате предвид, че има домашни Wi-Fi рутери, които работят на 2,4 или 5 GHz. Както в България, така и по света има приети максимално допустими норми за радио излъчванията в населени места. Приетите норми в нашата страна са значително по-строги от нормите в страни от Западна Европа. За честотен обхват от 0,3 до 30 GHz пределно допустимите нива за напрегнатостта на електромагнитното поле е до 10 µW/cm 2 . За сравнение в Западна Европа тази норма варира между 400 - 900 µW/cm 2 .

В каква посока излъчват антените, които са разположени върху жилищни сгради?
- Всяка антена се характеризира с диаграма на излъчване, която има две направления – хоризонтално и вертикално. Във вертикална посока ширината на ъгъла на разпространение е значително по-тесен от този в хоризонтална посока. За всяка базова станция се изготвя проект, в който се подават и параметрите на конкретната антена, която ще се използва. Пресмятат се и хигиенно-защитни зони, които са съобразени с регулативните норми за напрегнатост на електромагнитното поле. Спрямо тях се определят и конкретните параметри, с които ще излъчва базовата станция. Това означава, че посоката на излъчване на антените е предварително съгласувана, още на ниво проект, и одобрена от всички отговорни институции, така че да не надвишава допустимите норми.

Вашият мобилен телефон използва радиовълни, за да предава сигнали към цяла мрежа от базови станции. Мобилните устройства използват антените, които се намират на базовите станции, за да изпращат и получават информация. Всяка базова станция е част от Радио мрежата за достъп (Radio Access Network) и има няколко елемента:

- Радиоантена: тя е създадена, за да изпраща и получава радиовълни.
Обикновено антените се поставят върху поддържаща конструкция, която се
нарича мачта.

- Мачта: тя може да е много висока и самостоятелна конструкция, каквито по-
често се използват извън градовете или по-малка, поставена на покрива на
висока сграда, каквито се ползват в градовете. В случаите на високи и по-
обемни конструкции на мачтите се казва кули.

- Оборудване: всяка базова станция се състои от радио и системни модули,
които могат да се помещават в общ шкаф или да стоят самостоятелно, което е
и масовият случай. Това представлява активната част на оборудването, а
посредством пасивната (кабели и фидери) се осъществява връзката с
антената.

- Базовите станции се управляват от Контролер (BSC, RNC): eдин
контролер може да управлява определен краен брой базови станции, като
същевременно прави връзката между Радио мрежата за достъп и Основната
мрежа (Core Network). При 4G технологията базовите станции се свързват
директно към Основната мрежа.

Това са основните елементи на една базова станция. Мобилната мрежа е изградена от много такива станции, а всяка от тях осигурява покритие на сигнала за обкръжаващата я зона. Зоната на това покритие се обуславя от ред условия, част от които вече споменахме, като мощността и честота на излъчване на базовата станция, функционалните характеристики на антената, но също и от средата, в която става разпространението (градска или извънградска), заобикалящата я инфраструктура и природни образувания, времевите сезони.

Ще бъдат ли по-опасни за здравето смартфоните, които работят с 5G технологията?
- Зададен така, въпросът звучи сякаш и досегашните смартфони са опасни за здравето, но в същото време те са едно от нещата, които са постоянно в нас – без значение на каква възраст сме. Няма поводи за притеснения по отношение на здравето от мобилните технологии, когато те се използват разумно и спрямо установените правила.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.1 от 96 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
опорна точка
1 Отговор
Да , ама Решеткин върти : " 5 Г е виновен", та не знам как ще се оправите с нейно величество Пропагандата?

Коментиран от #18


Оценка:
-108 +33

5 G .. лъчението е...ПОЛЕЗНО,също като
2 Отговор
... РУСКАТА .."ЧЕРНОБИЛ"

Оценка:
-29 +171

the truth
3 Отговор
Целта е облъчване и съсипване на човешкия организъм. Вие кво очаквате, да си признаят официално????? То и в Чернобил нямаше проблем през 1986, ама после кво стана? Та и тук същата работа!

Коментиран от #19


Оценка:
-32 +259

Всички
4 Отговор
Клетки на операторите влиаят на здравето на хората! Това си е чисто облъчване както и да го гледаш.! И според мен тези неща допринасят за болестта рак!

Оценка:
-20 +227

1122
5 Отговор
Как пък не?5G МРЕЖАТА БИЛА СЪЗДАДЕНА ПРОТИВ ,,КО ВИРУСА"Значи вируса е създаден по рано от мрежата и сега ще борите вируса с 5ж мрежата. Алоууу,а не е ли създадена да доубие хората които по някякъв начин са се спасили от вируса а?ГАДНИ СТЕ! За едни печалби сте готови света да затриете!Проклет да е всеки който заради собственото си благодентствие убива други хора!

Оценка:
-17 +234

куку руку ку
6 Отговор
Тя, конспирацията е спретнаха от правителството, като блокираха цяла България заради една настинка...

Коментиран от #110, #156


Оценка:
-19 +155

7
Този коментар е премахнат от модератор.
Има
8 Отговор
Държави които забраняват тази 5 G за да предпазят хората! Но нашите продажници са готови на всичко за пари! Всяка страна от ЕС може да реши да ли да има такива мрежи!

Коментиран от #20, #169


Оценка:
-12 +173

Шпек Салам Народен
9 Отговор
A1 са ми "любимци" по коректност.

Оценка:
-6 +144

Българина
10 Отговор
Годишно в България заболяват от рак 26хил почиват 15 хил, сиреч смъртност над 50 пр!!!!! Но СЗО не обявява епидемия или да се вземат мерки, напротив всички продажни правителства дейсъчтват в синхрон, нарискат за още от съшото. Само вчера изведоха 60 сателита! Какво мислите излъчват сателитите? Всичко се облъчва като фурна, за това всички топ богаташи инвестират в медицина, зашото техния бизнес разрушава здравето, сиреч затварят кръга! Човечеството го очакват тъмни векове, което няма да е за първи път, сега ще е от алчност.

Коментиран от #24, #155


Оценка:
-9 +153

Бачо Киро
11 Отговор
Проблемът не е в това, че 5Г мрежата може повече от 4Г, това е ясно и нормално. Проблемът е, че високите честоти не "пробиват" както ниските и за да работи както трябва системата, ще нацвъкат антени навсякъде. Някъв много "умен" професор, от Русе мисля, обясняваше как антени за външно ползване на 3.6гхц били по-безобидни от антените на домашен рутер на 5гхц.... Само за това изказване трябва да го уволнят и да върне всички заплати, които е взел....

Оценка:
-5 +119

12
Този коментар е премахнат от модератор.
X.x
13 Отговор
Затова се крият като монтират антените , знаят че ще има протест .

Оценка:
-5 +137

Луд
14 Отговор
Защо статията не започна със заглавие ПЛАТЕНО СЪОБЩЕНИЕ.Там на схемата беше много интересно направено 10 г. живот на батерията.Това не разбирам на моето устройство ли ще бъде, но какъв е смисъла след като си купиш последния модел устройство и след 9 месеца излиза нов модел и ти обясняват твоя колко е стар.Та след 10 години това устройство ще е като антика.Другото смешно 1млн . устройства на кв.км.Значи ромските махали ще се презаселят.И третото интересно,нарисували са още някой "подобрения" като корона вирусчета,колко сладко.Иначе ако ще ни умират по-безболезнено с тази мрежа аз съм съгласен.

Коментиран от #23, #27, #31


Оценка:
-5 +100

Пропуснати ползи
15 Отговор
Клетките разположени нагъсто ще подобрят познанието кой къде се намира.

Оценка:
-4 +119

Не знаех
16 Отговор
А1 подкрепяла Истанбулската конвенция?

Коментиран от #22


Оценка:
-2 +90

Townboy
17 Отговор
На мои познати им обяснявам че двубандовият рутер в къщи който ненужно работи на 5ghz на два метра от главата им е много по-опасен от 5G, но как да обясниш на хора дето по цял ден си стоят в къщи по пижами и мислят че има конспирация управлявана от рептили.

Коментиран от #38


Оценка:
-81 +39

18
Този коментар е премахнат от модератор.
ужас
19 Отговор

До коментар #3 от "the truth":


Какво стана после.

Коментиран от #92


Оценка:
-4 +13

Мирослав
20 Отговор

До коментар #8 от "Има":


И кои са тези държави?

Коментиран от #26, #36


Оценка:
-22 +9

Митю
21 Отговор
Далече сме от верният отговор. 1.автономни автомобили май нямаме.2.педжи телефони също.Къде е уловката?

Оценка:
-3 +40

Мирослав
22 Отговор

До коментар #16 от "Не знаех":


Глупости. Явно успяваш да прочетеш само заглавието. А може и него не успяваш да прочетеш изцяло. Нищо такова не пише в статията.

Коментиран от #25


Оценка:
-17 +2

23
Този коментар е премахнат от модератор.
Прав си!
24 Отговор

До коментар #10 от "Българина":


За съжаление почти всички конспиративни теории се потвърждават. А от А1 , разбира се, че ще твърдят това, щото ако се зачита законът за защита на населението от електромагнитна радиация, отдавна трябваше да са аут.Въпросът е дали можем да направим нещо срещу тъмния сценарий!

Коментиран от #96, #186


Оценка:
-4 +107

Алфа Чакал
25 Отговор

До коментар #22 от "Мирослав":


Абе аз я прочетох и пише ,че я подкрепя.Друг е въпроса ,че не знам изобщо за какво се отнася Истанбулската конвенция.Но със сигурност разбрах ,че точно А1 я подкрепя.

Коментиран от #33


Оценка:
-1 +53

***********
26 Отговор

До коментар #20 от "Мирослав":


Великобритания също и Германия и Франция обмислят забрана!

Коментиран от #164


Оценка:
-6 +71

Петков
27 Отговор

До коментар #14 от "Луд":


Лудия, ти освен телефони, виждал ли си друга съвременна техника. 10 г живот на батерията се отнася за батериите, които ще захранват станциите. Това гарантира непрекъсваема работа. А не както е сега, вземат ток от апартаментите, над които е разположена мачтата. Рано са те пуснали.

Коментиран от #41, #184


Оценка:
-32 +11

ИВАН
28 Отговор
Абе аман от "полезните" ви нови технологии, тази ера на Водолея е унищожителна за човечеството - шепа благоденстващи богаташи, а останалото - охрана/полиция/ и обслужващ персонал.

Коментиран от #149


Оценка:
-6 +72

ужас
29 Отговор
Всичко разбрах, само не разбрах защо без истанбулската конвенция 5G няма да може да работи. Къде го чукаш, къде се пука. Направо да бяха обвинили Путин, защото и той е яростен противник на педерастиите, проповядвани и защитавани от тази конвенция.

Коментиран от #32, #85


Оценка:
-1 +63

Мислещ
30 Отговор
Не знам за здравето, ама възможностите са следене, които 5Г-то ще предоставя, са конспиративен факт, а не теория.

Оценка:
-1 +82

Не си луд!
31 Отговор

До коментар #14 от "Луд":


Имаш чувство за хумор, викаш да сЪ свършва. Е, няма да се мре толкова бързо, нали им трЕбваме да бачкаме и като опитни мишки.

Оценка:
-2 +36

Да не е обратното
32 Отговор

До коментар #29 от "ужас":


Истанбулската конвенция да работи чрез 5G?

Оценка:
-1 +23

Мирослав
33 Отговор

До коментар #25 от "Алфа Чакал":


Значи не можеш да четеш и да разбираш текст. Това се нарича функционална неграмотност.

Коментиран от #76


Оценка:
-16 +2

Коментара
34 Отговор
Май минаха десетина години откакто се внедриха масово двучестотните домашни рутери (2.5 и 5GHz), сигурен съм, че минимум половината от тези 74 хил. зомбита вкъщи са с имено такъв рутер! Има доста научни материали по темата който се интересува да чете, моето мнение е, че това е бъдещето за обозримите 10-15г. в сферата на комуникациите. За любителите на конспирациите .... хайде да видим КОЙ изрева на умряло преди няколко месеца срещу закопуването от Китай на 5G оборудване ( единствено Huawei разполагат със завършено и работещо такова)???? Точно така - шишкавият чичко с русото тупеее... Америкаските компании заявиха, че им трябва около година-година и половина за да догонят Huawei... Та кой и защо мъти водата в това отношение конспиративно погледнато е повече от ясно ...дали е така е друг въпрос. Все пак ви обещавам американските 5G системи да са по-здравословни дори водещи до дълголетие, успех!

Коментиран от #45, #49


Оценка:
-12 +14

ХаХа
35 Отговор
А1: 5G се използва като инструмент в борбата срещу COVID-19

Оценка:
-6 +12

5ко
36 Отговор

До коментар #20 от "Мирослав":


В израел е забранено ползването на 5g.

Коментиран от #47


Оценка:
-1 +54

На дедо ви дедо му
37 Отговор
Дядо ми разказваше, че като студент в София са го съветвали да прескача трамвайните релси, защото по тях тече ток. А преди това е имало протести на файтонджиите срещу автомобилите, защото се движели с лудата скорост от 30 км/ч и освен това плашели конете.

Коментиран от #48


Оценка:
-40 +21

Градското момче!
38 Отговор

До коментар #17 от "Townboy":


Май ще трябва да си ходим на село като сложат 5g.За рутера си прав, същото е и с микровълновата фурна, но масово хората не знаят, да не започвам и за ваксините! Но това не означава, че конспиративните теории са лъжа, истината е , че отдавна сме подложени, умишлено, на вредни въздействия, но сега доста хора се усетиха.

Коментиран от #175


Оценка:
-4 +51

onq s konq
39 Отговор
Публикувано във факти.бг:"... но от друга страна по-късата дължина на вълните им означава, че техният диапазон на разпространение е по-малък (покриват по-малка площ)..." - На картинката по-долу предимството е "Подобрен обхват" !!!

А ние сме от село, ядем доматите с колците, търкаляме аспирини по асфалта!

Оценка:
-3 +26

Сливи за смет
40 Отговор
Бойкотирайте "услугите" на А1 -- Мtel.И без това са доказани мошеници.

Оценка:
-3 +59

Луд
41 Отговор

До коментар #27 от "Петков":


Колега по отделение ,а от къде ще вземат ток за батерията.

Коментиран от #51


Оценка:
-1 +7

конспиратор
42 Отговор
5G ще се използва за тотално следене на хората в Новия Свтовен Ред като ни сложат чиповете.

Оценка:
-6 +47

Jack Bauer
43 Отговор
То няма добро покритие на 4Г, тръгнали за 5Г да обядняват и да се притесняват. Като ви е страх че ви облъчват сложете си ламаринен покрив вместо керемиди и го заземете.

Коментиран от #58


Оценка:
-10 +19

Мъдростта на хората
44 Отговор
Аве аз едно знам, когато една корпорация обяснява "колко е хубаво" значи не е на хубаво !

Оценка:
-4 +61

Архиантиконспиратор
45 Отговор

До коментар #34 от "Коментара":


Именно. Затова и седим денонощно в къщи. Защото още не са нацвъкали външните антени. 😋

Оценка:
-0 +33

Lili
46 Отговор
Кое не разбрахте? Хората, клиентите ви, не желаят да им слагате антените под носа. Ако продължавате, ще тъпите загуби, защото ще бъдат унищожавани! Без значение кой е мобилния оператор и за какво говори, че иска да ползва! Да си ги слагат и тях!

Оценка:
-1 +49

Коментара
47 Отговор

До коментар #36 от "5ко":


6ко, а запивал ли си се защо в най-близкият на САЩ сателит е забранено ползванетo на 5G... дали защото са единствено Китайски...хммм?! Повярвай ми там също се ползват 5G рутери....Пак ви казвам който се страхува да ходи по села, паланки пещери до излизането на американските безопасни и здравословни 5G системи... До тогава 5G ще бъде мръсна и старшна дума за умовете на неуките.

Коментиран от #68


Оценка:
-25 +5

Наблюдение
48 Отговор

До коментар #37 от "На дедо ви дедо му":


Случката с Милен Цветков доказва, че са били прави. Досега няма каруцар убит на червен светофар от друг каруцар.

Оценка:
-5 +15

Lili
49 Отговор

До коментар #34 от "Коментара":


И кво за 2.5 рутера, каза, който мога и го спирам и повече от 6-8 ч на 24 не бачка? Как сравняваш антени с рутер? А изчей...

Коментиран от #50


Оценка:
-8 +15

Коментара
50 Отговор

До коментар #49 от "Lili":


Лили малко просташки щи го кажа щото багажа ти се събира в капачка от Кока Кола...К-р да е да ти го набие човек....акъл не може! Дерзай!

Коментиран от #157


Оценка:
-8 +12

Петков
51 Отговор

До коментар #41 от "Луд":


О твоята килия. И ще я зареждат на десет г 1 път и ще я сменят. А ти ще си стоиш там.

Коментиран от #63


Оценка:
-2 +1

dianadeleva
52 Отговор
Китай,Япония и Хонг Конг изключиха своите 5G мрежи.Защо ли? Интерактивна карта.Проверете за своята страна......

Коментиран от #59


Оценка:
-2 +29

222
53 Отговор
В този сайт има само 5 тъпака които оспамват всичко.

Оценка:
-3 +6

Мнение
54 Отговор
Да ви дам посока за размисъл. Истанбулската конвенция проповядва, между другото, т.нар. трети пол. Има вече достатъчно факти, че доста генетици работят умишлено в посока химерност(двуполовост) на хората. Това ще е човекът на бъдещето - андроген. Ваксините могат да се използват в тази посока, също и ин витро оплождането. А дали е конспирация твърдението, че сега заради вируса ще наложат задължителн ваксина, която ще съдържа ензим, правещ ДНК управляемо от технологии като 5g!

Коментиран от #61


Оценка:
-7 +31

55
Този коментар е премахнат от модератор.
222
56 Отговор
В този сайт има само 5 човека, които оспамват всичко.

Оценка:
-8 +3

222
57 Отговор
Тук има 5 човека които си приказват сами и разбират от всичко.

Оценка:
-7 +6

Да питам!
58 Отговор

До коментар #43 от "Jack Bauer":


Постоянен магнит ако носим, ще помогне ли?

Оценка:
-1 +5

59
Този коментар е премахнат от модератор.
Интернет пор
60 Отговор
По-скоро 2.4Gzh има по сериозна проникваща способност, по-ниска скорост на пренос, защото банда му е по-тесен(20-40Mhz). При 5G и 5(гигахерцовата честота, която не е претоварена от интерференция) хората ще получат по-качествена услуга и ползи.Честотния диапазон е (ширината е 80-160Mgz на пренос на данни), т.е сигнала в тази честотна лента от 5Ghz ще се характеризира с по-ниска проникваща през препятствия скорост от 2.4 гигахерцовата.
Та колкото се свие т.н банд, на пренос се усилва силата на сигнала(облъчването, за което говорите), като в 2.4 е много по изразено, отколкото на 5, която е сравнително чиста и незаета радиочестотна лента.

Коментиран от #64, #73, #159


Оценка:
-12 +8

1234
61 Отговор

До коментар #54 от "Мнение":


За това управляемо ДНК чрез 5Г заслужаваш Нобел. Как не се сетих преди теб. Ти си преродения Жул Верн. След 100 г това ще е факт.

Оценка:
-6 +13

62
Този коментар е премахнат от модератор.
Луд
63 Отговор

До коментар #51 от "Петков":


А от къде ще идва тока за това време от 10 години. С едно зареждане на батерията няма да стане.Абе ти да не си в управлението на А1.А в гъ...

Коментиран от #69


Оценка:
-1 +8

проф Васил Халачев
64 Отговор

До коментар #60 от "Интернет пор":


Това кой ти го каза, че проникването зависи от лентата на сигнала, който се пренася. Аз до сега мислех, че проникването зависи от честотата, напрегнатостта и хаактеристиките на материала, в който се прониква. Интересна теза, заслужава внимание.

Оценка:
-0 +16

Антен
65 Отговор
Уникално тъпа и заблуждаваща статия
Обикновена сейлс шитня.
Цялата работа е да се предостави среда за по добро следене и ваша зависимост с въвеждане на по широколентова мрежа и повече клетки за по точна локация. Наистина въвежда възможност буквално с дронове и какво ли още не да сте в пълен Биг Брадър.
Най добре е въобще да се намалят възможностите до 2g и да е само за телефония.
Зомбираните особено със социални мрежи е вредно...

Оценка:
-0 +42

66
Този коментар е премахнат от модератор.
67
Този коментар е премахнат от модератор.
5ко
68 Отговор

До коментар #47 от "Коментара":


Объркал си се. Тези да сюрзенът на фащ. И владеят с помощта на банките си май цял свят. Ще съм много щастлив да греша в този случай.

Оценка:
-0 +6

Петков
69 Отговор

До коментар #63 от "Луд":


Казах ти. От твоята килия. Ти не виждаш ли какви са характеристиките на 5Г по стандарт. Искаш да се изкараш за по компетентен от тези , които са го създали ли, та го оборваш. В коя област си специалист. В кой факултет на МЕИ-тата през соца (ТУ след това) или СУ си учил. На мен ми е преподавал Проф Димитър Мишев, проф Халачев, проф Боянов, ако ти говорят нещо.

Коментиран от #74, #75


Оценка:
-6 +4

Ако искат
70 Отговор
7G да си монтират. Простотия и наглост като специфични черти някои хора ще проявяват винаги.

Оценка:
-0 +8

Логика
71 Отговор
Това че, тия които подкрепят противоконституционната Истанбилска перверзия и Стратегията за търговия с деца, подкрепят и 5G мрежата - говори достатъчно.
Нито една от тези програми не е за благото на обикновенния човек. Точка.

Оценка:
-0 +39

киро
72 Отговор
Измамата COVID-19 ! Сега измамата 5G ! ИЗМАМА СЛЕД ИЗМАМА !
И НАКРАЯ ПРИБИРАНЕ НА ПАРИТЕ !!!!!!!!!!!

Оценка:
-0 +25

Мислещ
73 Отговор

До коментар #60 от "Интернет пор":


На по-високи честоти не се ли използваше и по-висока мощност именно за да компенсира проникващата способност?

Оценка:
-0 +20

Луд
74 Отговор

До коментар #69 от "Петков":


Аз не съм компетентен ,но те питам от къде ще дойде тока като до сега е идвал от апартаментите на хората,като вкарат 5G от къде ще дойде.За какви характеристики ми говориш,те и VW дават едни характеристики на който и аз и ти не вярваме.Дали е вредно аз няма как да знам ,но и ти толкова знаеш.Кажи ми пак за тока ,че ти го повдигна въпроса.И на мен по-английски ми е преподавала учителка където сънуваше на английски ама греда,трудно схващам и това е,така ,че който и да ти е предавал от ученика си зависи не от учителя и заставам зад думите си.Кажи за тока ,че ме възбуди и получих ерекция.

Коментиран от #80


Оценка:
-0 +7

Луд
75 Отговор

До коментар #69 от "Петков":


И без да искам ти цъкнах плюсче,не си мисли ,че си много умен

Оценка:
-0 +3

76
Този коментар е премахнат от модератор.
ЛИЛИ
77 Отговор
Незнам колко са ви платили за статията,но преди да се излагате така се просветете поне малко!

Оценка:
-3 +17

майтапчийски
78 Отговор
на кой му трябва 5Г на телефона да гледа UHD, 3D, 4K телевизия?
3D телевизорите спряха да ги правят няма интерес
4К и сека може да се следа ако имаш такова видео
колко хора гледат каквато и да е телевизия използвайки мобилен интенет?

намерили сте кой да питате точно тези, който искат да смучат все повече и повече пари от абонатите си.

всичко е за пари

Оценка:
-1 +24

Tate
79 Отговор
"ЕКСПЕРТИ" са се изказали дайте да ги видим.кои са какво точно им е образованието?? В А1 са всичките знаещи и можещи 5джи мрежата ще представлява нещо като 500 микровълнови фурни да се въртят на ниска орбита и по земната повърхност !! На кого е нужна ?? Нужна е на монополите които искат повече и повече пари да смъкнат от народа !! За миналата година оборота на А1 е 500 милиона евро !Всичко това е за наша сметка ,пробутват телевизия 200 канала 300 канала ........зарибяване , колко канала гледате ? Колко ползвате интернет освен "цъкането" у Фейсо
Купувате си смартфони ,за какво са ви ?? Всеки фотоапарат с хубава оптика и 5 мегапиксела снима по добре от '5 обектива супер широки ' и незнам какво си !Микровълновото лъчение е вредно 5джи е такова лъчение с ниска пробивност ( колкото е по висока честотата толкова по малка пробивност има) но за сметка на това "клетките" ще са киловати за да се компенсира това ,клетките и сега ни пържат мозъка !Всичко е търговия и печалбарство ,от 20 и кусур години съм кабелджия и не съм видял случай на починали от липса на ТВ или интернет !! Пак задавам въпроса КОИ са тези експерти от А1 дайте да ги видим или са прости продавачи на услугата ! Няй-добре е да се върне старата практика 2 лв на минута и плащане на трафик за интернет тогава няма да има "Ало мило какво правиш" "А нищо не правя на работа съм "" Зомбирането е в ход ,да не бъдем овце !!

Коментиран от #105


Оценка:
-1 +29

Сладък си!
80 Отговор

До коментар #74 от "Луд":


Тока идва от апартаментите!!! Тя и храната идва от хладилника, нали! Айде споко, откъдето ти идва 4g, оттам и 5g-то ще ти дойде(на твой език по въздуха).

Коментиран от #88


Оценка:
-0 +6

81
Този коментар е премахнат от модератор.
в служба на дявола
82 Отговор
5G e в служба на злото, на сатанистите срещу хората.

Оценка:
-1 +21

Сички извращения се прокриват
83 Отговор
С добри намерения....Дърлят вьдичката и шараните лапат ли лапат.....Човешкия организъм се командва и съществува от финни биотокове които в момента се разбалансирват от изкуствените електромагнитни полета на антените.При електромагнитните сили Сичко е по закон.Вваимодействат си и толкова.Микровьлновите печки ако бяха безопасни с льченията си нямаха да имат отражатели екрани.....

Оценка:
-0 +25

5G в служба на дявола
84 Отговор
Първо, авторът като проводник на пропагандата за налагане на вредната за здравето 5G мрежа, прави неверни внушения, че българите сме заблудени по отношение на така наречената "Истанбулска конвенция", която беше обявена като противоконституционна от Конституционния съд на Р. България. Не случайно Конституционният съд отсъди срещу Истанбулската конвенция - конвенцията с двойно дъно, толерираща за сметка на мнозинството нормални хора една ненормална, от гледна точка на естествения еволюционен процес, прослойка от индивиди с различен пол от този на мъжа и жената.

Второ, в пропагандния материал лъсна истината, че 5G мрежата ще позволи ефективно да се следят хората.

Трето, в пропагандния материал се позиционира лъжата, че 5G излъчвателите ще бъдат с по-малка мощност от 4G излъчвателите. Груба лъжа! Понеже по-късите вълни се поглъщат по-лесно от земята, като полупроводник, то същите няма да се разпространяват на същата дистанция, на която се разпространяват по-дългите вълни, които имат свойството да се отразяват. Следователно, не с по-малка мощност, а обратното - с по-голяма излъчваща мощност ще излъчват мини-антените на 5G, като операторът признава, че ще бъдат и по-нагъсто.

Четвърто, освен че електромагнитните вълни в диапазона 1-6 GH (лъжливо представени от оператора като средни честоти) са честотите на микровълновите печки, ще се експериментира на живо със здравето на хората и с милиметровите вълни 24-72 GH, само защото ще могат да пренясят по-голям

Коментиран от #86


Оценка:
-0 +33

обяснявам...
85 Отговор

До коментар #29 от "ужас":


...петжи мрежата ще накара топките на хората, които ги имат, да светнат и в последствие да паднат, а които нямат - да им поникнат светещи топки и всички да станат 5джендъри, а ИК да ги защитава!

Оценка:
-2 +14

5G в служба на дявола
86 Отговор

До коментар #84 от "5G в служба на дявола":


Четвърто, освен че електромагнитните вълни в диапазона 1-6 GH (лъжливо представени от оператора като средни честоти) са честотите на микровълновите печки, ще се експериментира на живо със здравето на хората и с милиметровите вълни 24-72 GH, само защото ще могат да пренясят по-голям обем информация, с цел роботизация и заменяне на болното човечество с биороботи.

Пето, прави се манипулацията, че без 5G-мрежата, хората нямало да могат ефективно да се лекуват, защото с 5G-мрежата може от дистанция лекарят да лекува (докато се пържи на микровълновите и милиметровите честоти на 5G-мрежата, заедно с пациента). Това обяснява и появата на пандемията с covid-19 (обслужваща световното задкулисие за налагане на 5G мрежата за тотален контрол). Пандемията от испански грип 1917-1920 г. е преживяна от човечеството без никакви мобилни телефони и дори без антибиотици!!! Загинали са между 20 и 50 милиона души, а днес по плана на задкулисието ( с дистанционно лечение или без него) се предвижда да загинат 65-85 милиона души и повече. За задкулисието човешките жертви са без значение, стига да наложат тотален контрол и да съкратят човечеството, което консумира земните ресурси, които трябва да останат само за тях.

Шесто, чрез пандемията COVID-19 се цели човечеството да се моли за ваксина, а ваксината ще бъде за тези, които доброволно се чипират с микрочипове или за всеки, който приема условията за ваксинация, като същите ще включват и инжектиране на нано-чипове, които чр

Коментиран от #89, #114


Оценка:
-0 +22

Абе аланколу
87 Отговор
кой вярва на А1, които гледат да те прекарат от всякъде ? Що ги е страх да публикуват собствени изявления с достъп до коментар?

Оценка:
-0 +17

Луд
88 Отговор

До коментар #80 от "Сладък си!":


Погледни 27- ми коментар.С него споря до сега.

Оценка:
-0 +1

5G в служба на дявола
89 Отговор

До коментар #86 от "5G в служба на дявола":


(продължение)

Шесто, чрез пандемията COVID-19 се цели човечеството да се моли за ваксина, а ваксината ще бъде за тези, които доброволно се чипират с микрочипове или за всеки, който приема условията за ваксинация, като същите ще включват и инжектиране на нано-чипове, които чрез 5G-мрежата ще управляват чипиралите се хора като биороботи. Животът на биороботите няма да е дълъг, а човечеството ще бъде сведено от 7,5 милиарда до 2 милиарда, а по-късно – до 500 милиона биороботи за обслужване на своите господари-капиталисти и биороботовладелци, които ще живеят като английската кралица майка (умряла на 107 години) и по-дълго от нея.

Седмо, СЪПРОТИВА.

Оценка:
-1 +23

ГАЛА
90 Отговор
Пиенето на урина неутрализира и 5 Джи и лошите ваксини .. важното е да е сутрин на гладно, със стрък пащарнак в ..

Оценка:
-6 +11

Против 5g
91 Отговор
Боклуци сте А1 щом подкрепяте и Истанбул ската конвенция - предлагам Ви щом е безопасно да си сложите антените на главите и така да ни праскатe това 5g

Оценка:
-0 +33

РАК
92 Отговор

До коментар #19 от "ужас":


Ракови заболявания.

Оценка:
-0 +12

ПШНЛХПДРС
93 Отговор
323 г. пр. н.е. Умира Александър Македонски. Плутарх пише, че мъртви птици падат от небето. От това следва, че македонското 5G е на около 2350 години...

Оценка:
-5 +11

Tate
94 Отговор
Направете най-простата проба и ще разберете колко са вредни честотите ! Ако имате хубава (истинска) ХИ-ФИ система ма не онези пластмасарки с размер на перални ,или хубави слушалки но пак да са истински а не за 20 лв !Намерете в нета честота 16000или 18000 хц ,при всички положения да са под 20000 и над 15000 пуснете я тази честота и набримчете усилватела до 50% ,после засечете колко време ще издържите ! Ще се изненадате че нещо дето не се чува може да ви побърка !! Това е и с СВЧ вълните но малко по незабележимо но доста по вредно !!

Оценка:
-1 +34

95
Този коментар е премахнат от модератор.
СЪПРОТИВА
96 Отговор

До коментар #24 от "Прав си!":


СЪПРОТИВА!

Оценка:
-0 +11

мани мани
97 Отговор
5 Ghz не е опасно? хахахаххаа изроди!

Оценка:
-0 +21

Каква пледория
98 Отговор
Ако питаш дилър на хероин,дали е вреден херои а ,най-вероятно ще ти каже,че няма по-хубаво нещо на света.

Оценка:
-0 +35

99
Този коментар е премахнат от модератор.
Але Луя
100 Отговор
Ментел си смениха името на А1, но не спряха да ментят

Оценка:
-0 +27

101
Този коментар е премахнат от модератор.
ха ха ха
102 Отговор
От А1 много да не умуват, ми да си подготвят портфейлите...

Оценка:
-0 +8

ха ха ха
103 Отговор
Не мога да разбера, защо не се правят първо проучвания за влиянието на 5 Г върху хората и природата, преди да тръгнат да го прилагат? Кой и защо не позволява това?

Защо всичко гадно се пробутва по-бързата процедура, за да може някой да каже, че е първи?

Това е разликата от миналото и сега, преди нито ваксина, нито микровълново сваряване не е допускано така, а сега за едната слава се пренебрегва човешкия живот!

Коментиран от #166


Оценка:
-1 +15

аде
104 Отговор
щом толкова му разбира ,Васил Хаджийски да го пратим да се попече до някоя антена за няколко часа?

Оценка:
-0 +19

Прав си
105 Отговор

До коментар #79 от "Tate":


Само пропусна да отбележиш, че на открито, а и самият факт, че смартфона ти улавя 5G сигнал някъде, означава, че вече си пробит и облъчен. Ден след ден - докато се разболееш...

Не в услуга на хората, а срещу здравето и свободата на хората са и 5G, и covid-19, които са взаимносвързани, като взаимообособени. Без covid-19 какще се принудят хората да се "лекуват", т.е. контролират дистанционно с помощта на 5G? Без covid-19 как ще се принудят хората да се ваксинират и чипират, за да станат следени и "лекувани" биороботи?

Новото богатство ще се измерва не с пари (хартийки), а с притежанието на биороботи.

Коментиран от #113, #182


Оценка:
-1 +14

Tate
106 Отговор
до 105 Много си прав , единственото което незнаеш а и няма откъде е че нямам смартфон а SIEMENS S 35,наистина има една тенденция за следене с чип и това е плашещо !!Преди дни гледах филм в който се разнищва въпроса с чипирането и казаха че в чипа ще има пълна информация за сметки,кредити ,болести и какво ли не ,и АКО не СЛУШАШ ще спрат чипа демек ставаш господин никой без адрес ,пари,осигуровки и така наистина е плашещо !!

Оценка:
-1 +18

Психо Доктор
107 Отговор
Вашата цел, не оправдава нашите средства. При нас този експеримент ще е по евтин защото никой няма да ги разследва и анализира щетите които ще нанесе тази "жизнено важна" висока технология. Статията завършва с признанието и сега използваните смартфони не са безопасни, но вие ги ползвате какво значение има какво ви вреди. Но в случая е като с пасивните пушачи, един ползва 5G a страдат 100 обкръжаващи го.

Коментиран от #112


Оценка:
-1 +15

Novus ordo seclorum
108 Отговор
Да , ползва се в борбата с корона вирус, като бива спиран , а антените изгаряни. Само така може да се ползва 5g за борбата с вируса!

Оценка:
-1 +21

Tate
109 Отговор
В този ред на мисли точно от А1 измислиха приложение за следене на здравето,много услужливо някак ! Нямало да следят хората през него бреййй много се загрижили все едно палача да те окъпе и обръсне преди да ти резне тиквата !!

Оценка:
-1 +23

Шефката ви си е изпрала гащи.е
110 Отговор

До коментар #6 от "куку руку ку":


Починете си ш вие другари.Политическото говорене си е вид и „хибридни атаки" срещу всичко на власт.

Оценка:
-9 +2

asdffd
111 Отговор
Досега казваха, че излъчването на микровълновата фурна е вредно, сега ни казват, че е полезно. Преди ни казваха, че ваксината е изкуствен начин за създаване на имунитет, а сега ни казват, че естествен нямало. От 20 години в близкия изток се водят войни, от 5-6 години от там за Европа тръгна поощряван масов мигрантски поток. Обществото и науката напреднаха толкова много, че стана ясно че при хората няма два пола, а са десетки. Дори животните вече имат права и не трябва да се използват за храна, освен ако не са от заводи(не ферми) на корпорациите за такива. За наша безопасност вече на два пъти ЕК опита и да забрани отглеждането на растения за храна от обикновените хора, може би на третият път, ще успее. Дали конспирациите за НСР не са пък истина, човек започва да се замисля.

Оценка:
-0 +25

Tate
112 Отговор

До коментар #107 от "Психо Доктор":


Представи си когато се насити с 5джи смартфони ,ще бръмчим като Гайгеров брояч ! А и 5джи технологията ще иска смяна на телефоните да сме по модата ! ЯХАРААААААААА още няколко милиарда за фирмите за телефони !! Стрижи и влачи!!

Оценка:
-0 +14

Бах ти
113 Отговор

До коментар #105 от "Прав си":


Вредно облъчваш хората. Не си вярвай поне ти!

Коментиран от #115


Оценка:
-7 +1

Холендски
114 Отговор

До коментар #86 от "5G в служба на дявола":


Здравейте, аз съм от едно село. Вече на възраст. Помня когато през 1964 г пуснаха телевизията също имаше страхове от тези високи честоти. В нашето село имаше един много начетен учител и от него съм научил следното. Тези честоти въздействат върху очите и дигиталиите, свързани с възпроизводството. За предпазване на очите той препоръча да не гледаме към антените. А за другата част каза да си купим по няколко марципана (днешни шоколади , които бяха увити със станиол) и с тяхната обвивка да си овием топките. Човека се оказа прав. От тогава до сега няма ослепял човек и къща без десетина деца. Та, ако много си уплашен, изпробвай тези мерки. Аз и до сега продължавам да ходя с увити топки, като сега ползвам от готварските фолиа. Но скоро ще спра да ги увивам защото вече по малко ми трябват. С УВАЖЕНИЕ-Холендски.

Коментиран от #117


Оценка:
-8 +6

И прасето на село
115 Отговор

До коментар #113 от "Бах ти":


мисли като теб. Че ще изкара и зимата, и следващата и ще си има свои прасенца, а на Коледа й режат гърлото.

И овците верват на овена, който ги води към кошарата за доене, стригане, ягнене и колене.

Не е случайно, че едни, които се имат за богоизбрани, ни наричат гои, т.е. животни. Животните верват на стопаните си. Особено ако са дресирани.
Конспирация ли е, че баба на село коли любимата си свиня за коледните празници? Или е конспирация, че отглежда кокошки за яйца и за месо? Кокошите мозъци схващат опасността, когато е твърде късно - под ножа.

Оценка:
-1 +13

Tate
116 Отговор
Оше един пример за облъчване ,имам профи монитор Панасоник 42 инча Когато не включен нямам смущения в радиото на усилватела, пусна ли го излиза един брум на радиото и особенно на входа за грамофон !!Всичко ни облъчва !!

Коментиран от #118


Оценка:
-0 +10

Сварен си
117 Отговор

До коментар #114 от "Холендски":


Във ваше село раци и жаби не стели сварявали? Не сте имали, така ли? Защото вече си сварен като жаба - на бавен огън, от 1964 г. досега - да не скочиш от тенджерата. Дръж си умрелите топки, а на внуците ти топките им ще са умрели преди да се възпроизведат. Ползвай си фолиото за печено.

Коментиран от #122


Оценка:
-0 +4

Еробалиев
118 Отговор

До коментар #116 от "Tate":


Грамофона ти какъв е, Телефункен ли е? А тоя монитор го хвърли от някой мост докато не си хванал рак.

Коментиран от #119


Оценка:
-5 +2

Tate
119 Отговор

До коментар #118 от "Еробалиев":


Защо?? Ти ли ще ми купиш нов монитор ,грамофона е LENCO друго да попиташ??

Коментиран от #125


Оценка:
-0 +4

ооо дааа
120 Отговор
няма електромагнитно излъчване което да не е вредна до една или друга степен,зависещо от силата му и честотата!нейонизиращото лъчение което се излъчва/както и от микровълновите печки/ е толкова "невредно",че ви е бедна фантазията!!!иначе нямаше да има допустими норми за него/но кой ще декларира точни ли са тези норми и/или при пускането на мрежата всички трябва да си носят дозиментри????те и за микровълновете казват ,че са безвредни!!!!Предлагам на А1 както и на други последователи на теорията безвредни мрежи и микровълни,да си изпробват всички нови телефони,ама всички /за А1 преди за ги пуснат в продажба и за другите закупили още на първия ден/ ,като ги сложат в микровълновата ,пуснат я и прозвънят на телефона в нея!!!!!!!!много ,много "безвредно' ще бъде последствията....

Коментиран от #129


Оценка:
-1 +14

5gMania
121 Отговор
не вярвам на нито една дума, щом идва от устата на дявола !

Оценка:
-0 +12

Холендски
122 Отговор

До коментар #117 от "Сварен си":


Какви жаби и раци бе, братче. По 1 чеверме на 2 седмици от март до август. През ден по 1 петелче август и септември. Октомври 2-3 бракувани овни или овци с по 10 кг лои ги правим на корбан чорба и създърма. Ноември колим първото прасе, около 100 кила. Декември колим голямото, над 1 г 200 кг прасе и 300 кг теле. Правим 60 кг луканки по специална рецепта. Сушим ги на саръци под стряхата. После от саръка направо на трапезата, без да се готви на огън. После през февруари колим стария петел. За какви жаби ми приказваш.

Оценка:
-2 +5

zzapoznat
123 Отговор
Не честотата е важна, а мощността ! Целия коментар на А1 е пълен с глупави изцепки за необходимост, бързина, конспиративни теории, хибридни атаки и пр. Истината е другаде. Виждал съм лично, как човек стои на 50 метра от радиолокационна станция /работи в дециметров обхват/с обикновена крушка (220v / 50 Hz) в ръка и при пускането на антената, крушката светва, все едно е включена в мрежата. Опасен експеримент, но на млади години в казармата много акъл не е нужен за такова "геройство". Виждал съм пак със същата апаратура, при включена антена, как лястовички и врабчета в полет, падат като гръмнати и повече не стават. Ако радетелите на 5G искат да ни убедят в безопасността на технологията, нека закачат кафез с две канарчета и клетка с пчели или мухи покрита с найлонова мрежа на разстояние 50 метра по хоризонтала срещу антената, след което да усилят предавателя до максимално допустимата/разрешената мощност, да направят видео в присъствието на свидетели от народонаселението, пък да видим тогаз резултата ! Който ползва в дома си микровълнова фурна, може да тества с жива птичка, муха или пчела. Тях микровълните ги убиват за секунди, а хората с години. Рак, стерилност, загуба на ориентация, агресия, деменция и куп други събития ни чакат, умножени в пъти от сегашните, предизвикани от действащите 2G, 3G и 4G. Тествайте господа !

Коментиран от #131, #150


Оценка:
-0 +24

Tate
124 Отговор
Всичко по повод "операторите" и "колко са загрижени " е пунта мара, е сега получих съобщение за някакво готварски рецепти ма пусни СМС и ще ти ги предоставим само за 18 ст !! Тия ни хващат за балами !!

Оценка:
-0 +12

Еробалиев
125 Отговор

До коментар #119 от "Tate":


Има на старо работещи монитори за по 30-40 лв. Струва си щом е за здравето.

Коментиран от #128


Оценка:
-1 +2

126
Този коментар е премахнат от модератор.
127
Този коментар е премахнат от модератор.
Tate
128 Отговор

До коментар #125 от "Еробалиев":


Има но този е и за ТВ а и не скивам вече ,дреме ти !

Оценка:
-0 +2

Рачев
129 Отговор

До коментар #120 от "ооо дааа":


Аз пък ти препоръчвам в метална чиния да си топлиш манджата в микровълновата.

Коментиран от #137


Оценка:
-0 +2

Лоль ,2005 щвше да е супер, да беше се с
130 Отговор
Нвмаше да има прпблеми

Оценка:
-0 +0

ужас
131 Отговор

До коментар #123 от "zzapoznat":


И знаеш ли с каква мощност работят локаторите? Мегавати , концентрирани в една точка. А тук се работи с десетки ватове, насочени във всички посоки. Вредата е колкото е вредата от естествения радиационен фон.

Коментиран от #133


Оценка:
-6 +2

НЕ НА 5G
132 Отговор
КИБРИТ,БЕНЗИН ,ДИМ И НЯМА ДА ИМАМЕ ПРОБЛЕМ С ТАЯ ГАДОСТ 5 G,БЕ ХОРАТА ПО СВЕТА СА ГО ИЗМИСЛИЛИ.ВИЖТЕ КАК ХУБАВО ГОРЯТ АНТЕНКИТЕ В КИПЪР,ХОЛАНДИЯ,БЕЛГИЯ,САЩ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ.

Оценка:
-0 +24

ужас
133 Отговор

До коментар #131 от "ужас":


Вредно е за тези, които са в близката зона на предавателя. При отдалечаване интензитета намалява с корен квадратен от разстоянието.

Оценка:
-1 +5

Tate
134 Отговор
Малко да разведрим. Преди години ми се звъни на вратата ,отварям гледам некво момче с табелка Мтел .Казва " Имам една оферта за вас много е изгодна " питам КАКВА? " Предлагаме телевизия интернет и телефон " Викам БРЕ за колко пари онзи "35лв на месец договор за 2 години ,200 канала 25 мб/с и 1000 безплатни мин " Казвам "Аз имам по изгодна " оня "Няма начин" аз " ТВ не плащам и интернет а имам 2 служебни телефона без ограничения " !! На онзи му стана лошо след 20 мин бърборене си тръгна !! Оттогава НИКОЙ не е идвал да ме облъчва !! Снех

Оценка:
-1 +5

135
Този коментар е премахнат от модератор.
Гост
136 Отговор
А1 и топлофикация са най-големите мошеници в България, пожелавам им, от сърце, скорошно фалиране

Коментиран от #140


Оценка:
-0 +13

ооо дааа
137 Отговор

До коментар #129 от "Рачев":


не ползвам такава...благодаря все пак...все пак пробвай с телефона и микровълновата сигурен съм ,че ще ти се получи

Оценка:
-0 +0

Румпелщилцхен
138 Отговор
Като е толкоз вълшебно добра защо не я използват за борба с комари и кърлежи?

Оценка:
-0 +3

Добри
139 Отговор
Крайно време е да се разбере, че има по-важни неща от прагматизма и печалбарството, такива които не се купуват с пари.

Оценка:
-0 +14

габровец от варна
140 Отговор

До коментар #136 от "Гост":


Абсолютно вярно!Да си спомним когато им се срина системата,колко месеца нямаше сметки и после дойдоха накуп!Чак искаха да ме съдят.Платих им,ама им казах че ще откажа много хора от тях.Ама те сами се отказаха.Мошенници,уважаеми!

Оценка:
-0 +8

Пор парясник
141 Отговор
Не знам за 5G какво уврежда,но някои оператори на GSM услуги ще станат милиардери.

Оценка:
-0 +7

niki
142 Отговор
Нищо вярно.Това са новите технологий за тотален контрол на човека,след подставяне на чип в тялото,на раката иле челото.

Коментиран от #144


Оценка:
-1 +13

аналогов
143 Отговор
Дано забранят 5-G

Оценка:
-0 +13

хихихи
144 Отговор

До коментар #142 от "niki":


По добре ще бъде да сме с чип. Поне няма да ни се налага да мислим.

Оценка:
-4 +6

Явор
145 Отговор
Има доказано много статии , които потвръждават опасността от 5G за организма на човека. Срамота за А1. Готови са да говорят лъжи само за да има пари. Срамота е също за този журналист да не проверява автентичността на тази технология преди да я публикува.

Оценка:
-0 +19

истината е в детайлите
146 Отговор
¨IСNIRP извърши ширoкooбхвaтeн прeглeд нa ceдeмгoдишни изcлeдвaния, кaтo уcтaнoви, чe нямa дoкaзaтeлcтвa зa cъщecтвувaщи риcкoвe зa здрaвeтo, cвързaни c изпoлзвaнeтo нa 5G мрeжи.¨ - Вярно щеше да бъде и ако бяха писали, че няма доказателства за БЕЗВРЕДНОСТТА на 5G мрeжите. Истината се крие в детайлите! Т.е. - в мощността на излъчващите станции. И дали тестовата мощност е еднаква с експлоатационната. Защото и до сега, някои оператори многократно надвишаваха разрешената (безвредна)мощност на станциите...

Оценка:
-0 +6

Дедовия
147 Отговор
Не бойте се ве келеши, вие отдавна сте облъчени от БиеСие Пието КагеБето и немате НуЖда от повечИ!

Оценка:
-11 +5

Дедовия
148 Отговор
ЗабравиФ да фи кажа че безаналоговия Фи е натресен до ушите!Ай наздраве!

Оценка:
-1 +4

кронос
149 Отговор

До коментар #28 от "ИВАН":


Ееее, пропуснал си най-важната, макар и най-малобройна прослойка-тази, която осигурява биологичното съществуване на човешкия вид. Това са хората, които произвеждат храна, дрехи, топлина, строителство и други подобни смислени неща. Всички други като тези дето си изброил живеят на техния гръб, но са достатъчно арогантни да ги набеждават за прости, некадърни, мързеливи. Така най-важните хора получават най-ниско заплащане и най-некачествен живот, защото нямат достъп до управлението и не могат да му влияят, което би било доста оздравително за обществото. За това никой не иска да работи тези основни дейности, хората ги работят по принуда, неефективно и дори да си бил будно дете, този живот може да те докара до затъпяване. Много е гнусно тези, който създават проблемите да демонстрират презрение към тези, които хем осигуряват живота, хем поемат негативите от простотията на паразитите. Такова общество очевидно няма как да оцелее, независимо от възторженото блеене технологичните о̀вци, дето се имат за прометеевци.

Оценка:
-0 +7

И честотата
150 Отговор

До коментар #123 от "zzapoznat":


И честотата е важна. Не само интензитетът.
Например, йонизиращата радиация е в ултравиолетовия електромагнитен спектър. Предизвиква лъчева болест, която по същество е бързо израждане на човешките клетки - скоротечен рак.

24-72 GH (милиметровия диапазон на електромагнитните вълни)e по-близо до ултравиолетовото йонизиращо облъчване, отколкото действието на микровълновите печки - в сантиметровия диапазон, - които сваряват човешкия мозък до оглупяване и заболяване от рак.

С 5G мрежите се гони същият ефект като с йонизиращата радиация, но забавен във времето, т.е. ракови заболявания + тотален контрол и ликвидация на човешкото в човека.

Коментиран от #154


Оценка:
-0 +9

Алфа Ромео
151 Отговор
Дотук разбарах че разни корпорация ще печелят милиарди от 5G, нищо точно конкретно и ясно за здравето на хората, против 5G съм, не че ще ме пита някой... От нови технологии вече едвам оцеляваме, критично повишение на заболеваемост от рак и др., замърсен въздух, вредни лъчения, лоша храна, всичко това скапва имунната система.

Оценка:
-0 +13

Марат
152 Отговор
За повечето болести е виновна храната и начина на хранене.После идва депресията,която отключва постоянния глад и началото на тежки болести.Вълните от телефоните и др са на едно от последните места,защото нашите тела не са приемници нито предаватели.Вълните могат да объркат живота на някои птици,но това няма да остане постоянно.Нека не забравяме,че природата е съвършенния модел и непрекъснато обновява своите видове

Оценка:
-8 +2

Peci kupona
153 Отговор
Факт: Домашните микровълнови фурни работят на честота 2,45 GHz. Всеки сам да си прави изводите!

Коментиран от #165


Оценка:
-0 +8

Факт!
154 Отговор

До коментар #150 от "И честотата":


Виждам, че има доста будни хора, които са разбрали същността на "пандемията" и това, което предстои. Конспиративните теории за "последните времена" започват да се сбъдват. Идва времето на трансхуманизма, с всичките му извращения. Четох, уж, конспиративните теории на Мартин Вриѝланд и се ужасих какво може да причини човек на човека! Можем ли да се предпазим или да предотвратим пъкления план? Дай практически съвети!

Оценка:
-0 +6

zzzh
155 Отговор

До коментар #10 от "Българина":


Ебати изказвнето... До сега на какво се дължат тъмните векове....
ААА извинявай на нещо светло и убваво... Сигурна някоя сгдодна женица!

Оценка:
-0 +1

Българин
156 Отговор

До коментар #6 от "куку руку ку":


Може и да е грип, може и да не е.
Само че този път антибългарската риторика е смехотворна!
Ако си американофили, туркофил, рософил, еврофил, катайофил, или каквото и да друг нацианофил, навсякъде цифрите за заболеваемост и смъртност са скащи.
Не ми се говори за мерките, защото в Българи с доста либерални.
Има ли пандемия--незнам, но ако е някакъв глобален план, то това е най-добре съставения и изпелнен до сега. Да го приписва е на властите в BG е смехотворна.

Коментиран от #163, #167


Оценка:
-1 +0

Чопи
157 Отговор

До коментар #50 от "Коментара":


Тва беше убаво 😂

Оценка:
-1 +0

kick
158 Отговор
5G убива всякакъв живот, не само хора! Много от водещите физици не го отричат! Факт, просто ги е страх да кажат с цяла уста - да убива!

Коментиран от #160, #162


Оценка:
-1 +14

Galia
159 Отговор

До коментар #60 от "Интернет пор":


5G не се внедрява за хората!!!!! А специално за... крайна цел- тотално проследяване- електронен концлагер и роботизиране!!!!!!

Оценка:
-1 +8

Galia
160 Отговор

До коментар #158 от "kick":


Браво!!! Един умен човек!!!!! Те искат, да им го кажат... Ами нали, като им кажат истината, ще вдигнат война!!!! Много ясно, че ще ги залъгват!!!! Хората още не са разбрали, че си ги лъжат, както искат,!!!!!

Оценка:
-1 +6

обикновен човек
161 Отговор
Ама това наглост ли,арогантнос ли или двете заедно е?
Има цял филм по темата и там всичко е обяснено научно.
Вече има разработено оръжие на този принцип.
Насочва се срещу тълпа протестиращи например,задейства се и повърхностния слой на кожата се нагрява до 40 градуса.
Много е удобно да се обръщат нещата,че са пропаганда,конспирация и т.н.
Това което подготвят за бъдещите поколения вече е в ход.

Оценка:
-1 +7

алекс
162 Отговор

До коментар #158 от "kick":


да точно така, защо птиците в цяла европа умират от какво.
англичаните да не би да са по прости от нас, защо не дават да се исталират 5G антени

Оценка:
-0 +11

моля
163 Отговор

До коментар #156 от "Българин":


Нищо не разбрах. Обясни го още 1 път.

Оценка:
-1 +1

запознат
164 Отговор

До коментар #26 от "***********":


Пишеш пълни глупости. Там вече ги инсталират и са в много напреднал стадий. Никой дори не си помисля да забавя, камо ли да забранява.

Оценка:
-0 +1

Пеко
165 Отговор

До коментар #153 от "Peci kupona":


Сайта "Факти" да си обозначава като пуска платени статии за да виждат хората и да си правят изводите.
5G лъчението влияе незначително върху човешкото тяло за кратко време като цяло. Но влияе пагубно върхо микроорганизмите, в тоя число полезните бактерии, сперматозоидите, яйцеклетките и т. н. Това обаче няма да го научите от М-тел!

Коментиран от #170


Оценка:
-0 +13

запознат
166 Отговор

До коментар #103 от "ха ха ха":


От 5 години се тестват и проучват. Не коментирайте, след като не сте запознати.

Оценка:
-4 +2

Разбрах
167 Отговор

До коментар #156 от "Българин":


Властта в България е невинна, защото не тя е измислила пъкления план за контрол над човечеството с едновременна и последваща ликвидация на народите и хората като свободни индивиди. Властта в България само е проводник на този план в България.

Оценка:
-1 +5

Яков
168 Отговор
Хипотетично си представете,че 5G/то не е създадено и не се коментира.
От 4G/то прибират ли ти парите и не ти ли вдигат цените,както си пожелаят.Е замислете се,защо ще харчат милиони да изграждат толкова клетки.Само не казвайте,че много ни обичат и ги е грижа за нас.Ако ни обичат,нека просто да свалят цените,вместо да харчат тези пари.

Оценка:
-2 +3

Красимира
169 Отговор

До коментар #8 от "Има":


Лелеее, колко си умен .или умна. Сам/а ли написа коментара, или бяхте цяла група несретници?

Коментиран от #174


Оценка:
-2 +0

Красимира
170 Отговор

До коментар #165 от "Пеко":


Ти по какво си професор? Какви изследвания направи по темата? Виждам, всичко знаеш. Не знаех, че България има такъв титан на науката като теб. Може ли автограф?

Оценка:
-2 +2

АаАаАа
171 Отговор
Според А1, има връзка между Истамулската конвеция, Стратегията за детето и 5G !?
Просто не разбирам те защо правят такова обвързване? Има ли наистина връзка?

Коментиран от #173


Оценка:
-1 +3

Жоро
172 Отговор
hahahahaahaha, знаете ли кое друго се бори с Covid-19 - забраната на WI FI като цяло, забраната на полуфабрикати, цигари, алкохол, газирани и енергийни напитки, млечни продукти, захарни изделия, консервирани и замразени храни, пласмасови и найлонови опаковки, олиа, сушени храни, опушени храни, забрана за микровълнови печки и тефлонови покрития, забрана за вода, която не е дестилирана в стъклена или неръждаваема стомана бутилка, полиестерни дрехи (от петрол), фермелдахайд в текстила, раундъп и гликофосфат по посевите, наторяване само с 3 минерала изкуствено - ТОВА КОГА ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В БОРБАТА С КОВИД - 19 ??????

Оценка:
-0 +6

А-ха!
173 Отговор

До коментар #171 от "АаАаАа":


Връзката е, че 5G ще намалява репродуктивните функции, а ваксините и ин витро оплождането увеличават т.нар. химерен(двуполовост)ефект при хората. Целта е намаляване на популацията и налагане на "третия пол".

Оценка:
-0 +10

174
Този коментар е премахнат от модератор.
А беее
175 Отговор

До коментар #38 от "Градското момче!":


Толкова ли не можете да четете? Дори и 5G Hz да е домашният рутер. ИЗЛЪЧВАНЕТО ОТ АНТЕНА НА 5G e 24 - 72 GHz!!!!!!!!!!!!! И това - от самата сгатия. Има ли разлика според вас??? И установена ли е вредата върху пчелиге, примерно, защото без пчели човечеството отива на кинооооооо!!!!!!!!

Оценка:
-0 +12

ягуар
176 Отговор
Тази статия е за раздел Платени съобщения. Моля, не бъркайте фирмена реклама и независими научни изследвания.

Оценка:
-0 +11

СЪЩИЯ
177 Отговор
ЗДРАВЕЙТЕ ФЕНОВЕ НА НЕВИДИМИТЕ ЧАСТИЦИ И ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ И ВИДИМО ВИДИМИ, ВЗЕМЕТЕ МНЕНИЯ И ОТ МЕНТАЛИСТИ И НАДАРЕНИ МЕДИУМИ, РАЗЛИЧНИ БОГОВЕ СЪЩО, ЗАЩОТО И ВЯРВАНИЯТА СА ИМ И РАЗЛИЧНИ И ЕДНАКВИ И ПОНЯКОГА МОДНАТИ ИЛИ НЕНУЖНО ИЛИ ОБРАТНО ЪПДЕЙТНАТИ СЪС СИГУРНОСТ НА ВИЦОВЕ ЗА ПИНЧЕРИ, ЖИВОТНИ И РАСТЕНИЯ И Т. Н. ЧИПИРАНЕТО ПРИ ВЕТЕРИНАРИТЕ НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО А ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ И ИНЕТЕРЕСНО, БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО ИМА И ИНЕРЕСНА МУЗИКА ПО РАДИАТА!

Оценка:
-3 +0

Zero1234
178 Отговор
Чипа във ваксината на Бил Гейтс ще се управлява с 5G.
Всякаква информация за човека ще бъде в чипа и всеки хакер ще може да краде от информацията и дори да влоши здравето на човека.

Оценка:
-0 +10

Angel
179 Отговор
Животът на човек в наситена електромагнитна среда, нарушава нормалните за човека биовибрации, следствие на което настъпва отслабване на имунната система и от там разрушаване на здравословно състояние на индивида. Най-добро влияние има честотата на Шуман - 7,8 херца.
http://www.mh.government.bg/bg/informaciya-za-grazhdani/zdravosloven-nachin-na-zhivot/okolna-sreda/vliyanie-na-elektromagnitnite-poleta/

Оценка:
-1 +6

Йовковци
180 Отговор
Чрез Истанбулската конвенция и Стратегията за детето ще се отнемат десетки хиляди деца и ще се дават на съмнителни осиновители.
Знаете как се извлича АДРЕНОХРОМА ,от малки деца чрез мъчения.

Оценка:
-1 +9

Julio
181 Отговор
Изчетох целият този булшит за да видя има ли нещо което наистина налага минаването към 5G и не открих грам смисъл от въвеждането на подобно нещо. Поне от потребителска гледна точка. 99% от ползващите мобилен нет практически не натоварат пълно и 4G-то. Дрънканиците и идитотщините наречени "автономен автомобил", "интернет на нещата", "умен град" и "дистанционен преглед" изобщо няма смисъл да бъдат коментирани.
В крайна сметка илиза че единтвените които имат нужда от 5G са производителите на мобилни устройства и мобилните оператори. Никой друг.
А дали вреди или не - точно чучелото от А1 е последният който трябва да слушаме...

Коментиран от #183


Оценка:
-1 +10

Голям праз
182 Отговор

До коментар #105 от "Прав си":


Няма значение какъв ти телефонът.
Облъчването е не само от телефона, ако живееш в район с голямо потребление, даже радиата на 2400 мегахерца са двойни и са на макс.

Оценка:
-0 +0

asfd
183 Отговор

До коментар #181 от "Julio":


За да напишеш три реда глупости може да използваш интернет с модем V.32bis (провери в Гугъл какво е това).

Коментиран от #188


Оценка:
-0 +0

Голям праз
184 Отговор

До коментар #27 от "Петков":


Една базова станция на батерии може да изкара няколко часа.
Тук 10 години е животът на батерията, но и това не е коректно, животът и зависи от много други фактори.
Това за по- малкото енерго потребление е доста съмнително, защото за 5 G ще се използват малки базови станции, много на брой.

Оценка:
-0 +1

Кольо
185 Отговор
Туй питане на точно тези от А1 е все едно да се надяваш на профсъюзи дето ядат и пият с властта след кражба. Или като да подадеш жалба за начислено количество електричество след всекидневни токови удари в малките населени места с цел навъртане на инпулси , към КОГО - към този който го прави и те краде с коефициенти променени от разстояние с умните апарати. А именно ЕОН. Намерили сте кого да питате . Тези които ще Ви го набутат и опържат децата Ви . НЕ на глобализацията и микрочипове инплантирани в хората или в документи в автомобили и лични такива. всичко това излъчва , облъчва и Ви прави зависими .То че сме стадо за управляващите е ясно ,но чак пък откровенно да се отнасят с нас като говеда не бива. Агнето когато е в ъгала и то понякога ще те блъсне и ободе. А прасето хапе жестоко кога види ножа.Само да те прекара.

Оценка:
-0 +2

Може
186 Отговор

До коментар #24 от "Прав си!":


Спирам да си купувам мишени и най-после да са полезни А1. Ще си мисля и за хората съдени със съдия изпълнители ,без да знаят ,за 5 лв. и след години +таксата за делото и "услугата" на съдия изпълнителя. По хубаво от това да се вземат нещата в свои ръце -няма. Нищо не можеш иначе да им направиш на мултимилионерите. Та те един милион правят само като ти надпишат 1 лв на месец от минутки инпулсчета разни и секундички дето ,де говорил ,де не.

Оценка:
-1 +2

Честотата или животът!
187 Отговор
Лъжат! Ще използват милиметрични вълни с честота между 30 и 300 гигахерца, каквито в момента се използват само за военни цели. Още през 2007г. е направен експеримент с американски военни, снабдени с подобни устройства и при излъчване на подобна честота - 75 гигахерца, само за 2 секунди се наблюдавало загряване на кожата до 55 градуса. Вредите за природата и планетата също са доказани. Но това се случва с разрешение от правителствата, под диктата на ЕК. Нашите управници в началото на годината, тихомълком, намалиха с 50% цената на необходимите на операторите честоти, защото ЕС определя изграждането на 5G мрежата като приоритет. Оше ли ще спим!

Оценка:
-0 +12

Julio
188 Отговор

До коментар #183 от "asfd":


Именно...

Коментиран от #189


Оценка:
-0 +1

asfd
189 Отговор

До коментар #188 от "Julio":


Ти какво използва - такъв модем или нещо по-съвременно?

Коментиран от #190


Оценка:
-0 +1

Julio
190 Отговор

До коментар #189 от "asfd":


Квото имам подръка. А то не е 5G и ми върши работа. А ти какво използва? Китайски ментак с 5G ли? Вероятно си и в "умният град"?

Оценка:
-0 +1

Иван
191 Отговор
Голяма лъжа

Оценка:
-0 +3

Кактус
192 Отговор
А1 или Мтел както е познат на прецаканите с надписване на сметки оператор. Дори сега да казват истината, славата им на "лъжливото овчарче" е трудна за преглъщане!

Оценка:
-0 +1

Сделка
193 Отговор
И що точно в рамките на последната година станаха продажбите на мтел и виваком

Оценка:
-0 +1

194
Този коментар е премахнат от модератор.
гост
195 Отговор
Ха Ха Ха Ха Ха

Оценка:
-1 +0

гост
196 Отговор
На времето бях запас в летището в балчик тоам имаше мощни радарни станции които виждали до истанбул направели си експеримент воиниците вързали една котка пред огледалото на слон тъи викаха на станцията и след пет минути котката умряла.А в декатлона стоките са със чипове вътре кои знае дали немогат да се използват за проследяване.

Оценка:
-0 +4

Ееее
197 Отговор
А1 са едни от най-големите лъжци, които само пари искат! Към тях ли се обърнахте за отговори??? Оф оф

Оценка:
-0 +4

КАЛАШНИКОВ
198 Отговор
5G НАМАЛЯ ВИСОКОТО КРЪВНО И РЕГУЛИРА НИВАТА НА ХОЛЕСТЕРОЛА

Оценка:
-3 +3

1122
199 Отговор
Ха ха ха,и тези са като Тръмп!?! Ами блокирайте бутона на вратата на микровълновата си фурничка и пробвайте,а ако ефекта ви идва слаб,отидете на летището в Крумово и застанете пред стената където самолетите си изпробват радара преди полет,може да се избавите от корона вируса поколения напред....тъпанари.

Оценка:
-0 +2

з400
200 Отговор
Не ставайте смешни! А1 арбитър..., смях в залата! Че А1 е най-заинтересована от създаването на тази мрежа, ще говори против себе си ли, ще се откаже от печалбите си ли..., я стига порно!

Оценка:
-0 +2

РЕНИ
201 Отговор
Дали А1 е толкова мощна ,че да издържи на съдебни дела за доказани вреди от 5 Г мрежата. Чудя се още. Мисля ще ги заболи ,а и като почнат да унищожават инсталациите - двойно повече.

Оценка:
-1 +2

Ani
202 Отговор
А защо във цял свят слагате антените докато има карантина, нали не са опасни, защо се криете като ги слагате

Оценка:
-1 +2

гневна
203 Отговор
Аууу, колко сте НАГЛИ ! Не остана на тази земя човек, който да не знае ЗАЩО ИМЕННО се правят всичките тия "подобрения". Всичко в статията е ПРОПАГАНДА, ЛЪЖА и МАРКЕТИНГ на ЕЛЕКТРОННИЯ КОНЦЛАГЕР, В КОЙТО СЕ ОПИТВАТЕ ДА НИ НАБУТАТЕ !!! Хора, събуждайте се, време не остана !!!

Оценка:
-1 +1

Маргинал
204 Отговор
Единственото, от което ще разберете, е масов отказ от Вашите "услуги"! Лично аз смятам да прекратя всякакви отношения с Вашата небългарска компания. Да видим къде ще се "реализират" неграмотните Ви служители.

Оценка:
-1 +0

коко
205 Отговор
Какъв е смисъла от 5G, след като отдавна направиха много по-бързите комуникации с оптични кабели?? Смартфоните, и въобще мобилните устройства трябва да ги забранят със Закон!! Защото именно заради тях стават много и все тежки катастрофи по пътищата!! Той или тя си кара колата и същевременно си говори по смартфона, гледа филм, или дори си играе на някаква игра!!?

Оценка:
-1 +1

Loran
206 Отговор
защо се допитвате до хората които предлагат 5g а не И до тази група която споменахте със 74к участници,защо ни предлагате само едната гледна точка въз основа да си направим заключение за себе си.дайте ни цялата информация,направете интервю с хората които имат и искат да кажат нещо по темата и са против това 5g .или е пошъл начин да ни обеждавате в нещо,в което платилия за статията иска всиюки да вярваме? нека застане някой с различна позиция от тук представената и да я докаже,обеден съм,че ще се намерят образовани хора с различно мнение,способни да докажат техните притесния доказани научно!

Оценка:
-0 +0

Никата
207 Отговор
Аве Граждани, като 4Г и 5Г ви пречат на здравИто на хората, щот носите мобилните телефони и ревете като нямате обхват ве? :D Спрете да си купувате смартфони по 3 бона де? Нали е вредно нали е гадно? Значи хем ревете че няма обхват, хем що има клетки? Вие аутизъм ли имате кво ли?! Ама иначе си снимате телешкото варено от Хепито нале? пффф :Д

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Кристиан Керн
Това заяви австрийският премиер по повод възможността Турция да се присъедини към общността
Турция в Европейския съюз? Това е дипломатическа фикция"

Още бисери
ТОП 5