Last news in Fakti

13 Април, 2020 12:08 24 845 139

Внедряването на 5G е експеримент върху човечеството и околната среда

  • 5g-
  • мрежа

Българските институции сляпо следват инструкциите на ЕС

Внедряването на 5G е експеримент върху човечеството и околната среда - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Свидетели сме на съвременна форма на фанатизъм-технологичен фанатизъм, чието царуване може да коства здравето и живота на сегашното и следващите поколения. Това пише в отворено писмо до медиите доц. Людмила Червенкова. Писмото е по повод широко дискутираната в момента тема за 5G мрежата.

Ето какво се казва в него:

1. Много хора (от държавните институции, IT специалисти и други неосведомени добре по темата граждани) фанатично се придържат към широко приетото вярване, че електромагнитните полета (ЕМП: 2G, 3G, 4G и 5G) са абсолютно безвредни. Това вярване вече е опровергано с огромното количество научни доказателства и становищата на стотици учени от цял свят, посочващи около 10 000 налични научни публикации по въпроса. Но технологичните фанатици дори не искат да се запознаят с научните доказателства, нито да слушат учените по въпроса.

2. Българските институции сляпо следват инструкциите на ЕС за въвеждане на 5G, игнорирайки многобройните писма и сигнали от граждани, които от месеци им посочват обоснованото на доказателствена наука становище на стотици съвременните учени-специалисти по въпроса, подписали се под думите: „Внедряването на 5G представлява експеримент върху човечеството и околната среда, който може да се определи като криминално престъпление съгласно международното право.“

3. Мнозинството неподкупени и независими учени от цял свят обосновано посочват, че понастоящем прилаганите ЕМП (2G, 3G, 4G) са доказани като канцерогенни и много увреждащи живите организми и прогнозират, че е твърде вероятно 5G да уврежда още повече здравето. Учените сочат, че 2G, 3G, 4G и 5G са един и същи вид по същество електромагнитни полета, но с различна честота. Здравият разум налага, когато си си опарил ръката на котлон с температура 100 градуса по Целзий да си много резервиран, ако ти предложат да си сложиш за дълго ръката върху котлон с температура 1000 градуса по Целзий с аргумента, че до сега не е доказано, че 1000 градуса Целзий ще те опарят. Аналогично здравият разум на българския народ му подсказва да не е никак възхитен от усиленото въвеждане на 5G без наличие на никакви изследвания, доказващи неговата безвредност.

4. БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СА ОПИТНИТЕ МИШКИ В ТОЗИ ЧУДОВИЩЕН ЕКСПЕРИМЕНТ, който държавата е на път да устрои – да изпитва първо върху тях, в реалния живот, очакваните от учените вредни ефекти от 5G. Ние искаме първо да се докаже безвредността на 5G (с достатъчно много изследвания, проведени от неподкупени и независими учени) и едва тогава тя да се внедрява в живота на хората.

5. Официалните организации, от които в световен мащаб зависи коригирането на грешно поставените преди 30 години норми за безвредните нива за прилагане на ЕМП са загубили общественото доверие и своя авторитет, защото вече над 10 години по абсурдни причини отхвърлят настояването на мнозинството от учените тези норми да се коригират, защото са погрешни и не защитават здравето на хората. Авторитетни учени от цял свят публично заявяват, че международните организации не предприемат нужните мерки, а вместо това в комитетите, които взимат решения относно стандартите по безопасност, заседават хора, които не са истински, независими учени и не допускат подобен род учени на своите заседания.

6. Държавните структури на повечето държави (правителства, парламенти и т. н.) изглежда поначало се намират в „структурен“ конфликт на интереси по въпроса, защото държавата печели значителни суми, лицензиращи създаването и функционирането на комуникационни системи чрез, inter alia, търг на честотните ленти за телекомуникационни компании, които след това използват лентите, за да генерират милиарди печалба, която е след това се облага с данък. Вероятно затова държавните структури много лесно се поддават на манипулациите на индустрията, която им обещава големи ползи от 5G, лъжливо им сочи авторитета на компрометираните регулаторни организации и нагло отрича научните доказателства за вредите от 5G.

Написаното по-горе е доказано от:

- видеа с изявления на много авторитетни учени-специалисти по въпроса;

- множество документи, отразяващи научни становища и юридически становища;

- посочени публикации, базиращи се на експериментални изследвания.

Всички те са посочени в приложения към това писмо файл с цялото ми писмо. Може да се уверите лично в тяхната убедителност и истинност като ги прегледате.

С уважение:
Доц. Людмила Червенкова


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 135 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Народ

    152 12 Отговор
    аре бе за пари не им ли омръзна да си играят срещу природата ... малко ли им са тези пандемии и катаклизми
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 5G активатор и ускорител на вируси

    133 11 Отговор
    ДА БЪДЕ ДЕМОНТИРАНА В БГ.
  • 7 Вова

    174 12 Отговор
    Който си мисли, че 4G/5G са абсолютно безвредни да се покатери на една антена на базова станция и да остане така 15-тина минути.

    Коментиран от #12, #62, #91

  • 8 селтак

    34 107 Отговор
    Абе то беше такава и офанзивата срещу мобилните телефони някога! Явно 5G мрежата ще изяде бая паричките на някой щом се вдига такава пушилка,даже я свързаха и с корона вируса!

    Коментиран от #65

  • 9 статиятааа

    40 194 Отговор
    Ами да минем пак на средни вълни и да забраним FM радиочестотите, да започнем да ползваме Правец 8 а не интел процесори,качваме се на каруците и обяваваме за вредни автомобили самолети....
    5g означава че интернет връзката просто ще е по-бърза, обаче понеже народа е глупав и вярва на статии като тази.

    Коментиран от #15, #17, #21

  • 10 Боко първия

    100 15 Отговор
    След като прочел това Боко заповядaл дa се премине директно към 6G! Пунта Мара и електорат важно е да сме първи! Хау!

    Коментиран от #100

  • 11 Без 2G, 3G, 4G,5G бе здравословно в БГ.

    120 10 Отговор
    Да се върнат старите кабелни телефонни апарати и да се премахнат мобилните комуникации.

    Коментиран от #18

  • 12 дон чичо

    136 9 Отговор

    До коментар #7 от "Вова":

    Даже 1 GHz е вреден,камо ли 4, 5, 25 GHz, и това се знае не от днес и вчера!

    Коментиран от #130

  • 13 Ленко

    31 69 Отговор
    А защо не пишете по какво е доктор авторката... За сведение по кинезитерапия... Веща е по паневритмия, моите уважения,ама от къде тази експертиза в тази специфична област.

    Коментиран от #19, #137, #138

  • 14 haмър

    122 14 Отговор
    Който твърди че е безвредно да го завържем на антена за една седмица и ако е жив после да ги приеме като стандарт....
    Микровълновата фурна работи на 2.45 GHz и знаете какво прави,
    а 5G e от 2.4 GHz до 4.2 GHz
    Всичко, което съдържа вода ще подлежи на прегряване....
    А с антена до мозъка не ми се мисли....

    Коментиран от #26, #41, #60, #84

  • 15 Вова

    76 9 Отговор

    До коментар #9 от "статиятааа":

    Направи си микровълновата печка да работи на отворена врата (не е трудно), включи я и стой пред нея и така чети и умувай за разликата между честотите на вълните в MHz, GHz...

    Коментиран от #32, #116

  • 16 El chapo

    134 18 Отговор
    Първата 5G мрежа беше в Китай откъдето тръгна заразата Оттам нататък всяка държава където има 5G мрежа е най-разпространен вирусът Това е най-голямото съвпадение в човешкия род Ама дали е съвпадение не е сигурно

    Коментиран от #82

  • 17 Шайба

    10 21 Отговор

    До коментар #9 от "статиятааа":

    Аман от проклетници,които дърпат от едната крайност в другата.
  • 18 7687

    98 11 Отговор

    До коментар #11 от "Без 2G, 3G, 4G,5G бе здравословно в БГ.":

    Преди всички G-та, в България нямаше ЕС, нямаше НАТО, но пък имаше производство, хората не седяха пред компютъра и не ядяха боклуците на Европа. Между двете неща обаче няма много връзка.
  • 19 Дам

    49 8 Отговор

    До коментар #13 от "Ленко":

    Щото веднага лъсват глупостите. Ама той народа щом вярва на ГЕРБ, що да не вярва и за 5G глупостите.
  • 20 статиятааа

    22 47 Отговор
    Ако завържем някой до антена и при 2-3-4 пак не е добре. Аналогията с котлоне не е съвсем уместна. При увеличението на честотата не е гаранция че се увеличава вредата.
    Иначе висите по цял ден във фейсбук и искате през две минути да ви видят новото клинче със снимка гигабайти,а как да се предаде тази снимка с 1G ?

    Коментиран от #25, #27

  • 21 дон чичо

    25 4 Отговор

    До коментар #9 от "статиятааа":

    Тя, наивноста не ходи по магаретата, има си достатъчно материал при хората,добре се чувства при тях...просто симбиоза
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 статиятааа

    25 7 Отговор
    Знаете ли на колко гигахерца ви е компютъра на който пишете?

    Коментиран от #37, #38

  • 24 прррц

    6 24 Отговор
    в момента няма 5G в Азия, който не вярва да пита гугъл за покритие на 5G

    Коментиран от #78

  • 25 Вова

    67 9 Отговор

    До коментар #20 от "статиятааа":

    Гаранция е! С увеличаване на четотата на вълните вредите стават все по разрушителни.
  • 26 дон чичо

    28 5 Отговор

    До коментар #14 от "haмър":

    Това би било много неприятно,но може да подържи ръката си в микровълновата,за 20 тин 30 секунди ,и да лопа после тука.И да не забрави да я включи:)
  • 27 Можем и без моб. телефони

    55 7 Отговор

    До коментар #20 от "статиятааа":

    Нека да бъдат спрени. Аз ще и без тях, и ВИЕ всички ще можете, както са могли и хората преди 30г. и по-вече. Да премахнем мобилните комуникации за здравето човечеството и планетата.
  • 28 ДЕДО ВИ КРАЧУН

    121 6 Отговор
    наблюдавайте в природата. пчелите намаляват и при въвеждане на 5 жи съвсем ще измрат, след тях измираме и ние. застанете под цъфнало дърво. преди години се чуваше едно ясно силно жужене от всякакви товари летящи и хранещи се с нектар. сега застанете и ще чуете пълна тишина, няма жужене няма летящи. ДА СА ВИ ЧЕСТИТИ НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ, ЛУДИТЕ ЩЕ СТАВАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ ДОКАТО ИЗМРЕ ЧОВЕЧЕСТВОТО. ВИЕ СИ КЛИКВАЙТЕ ПРЕЗ ТЕЛЕФОНИТЕ И ЩЕ ЯДЕТЕ НА ДЯДО СИ ЦЪРВУЛИТЕ.

    Коментиран от #63

  • 29 Мартин Картофски

    18 78 Отговор
    Тия дето вярват е конспирации за коронавирус-5г са същите прости говеда, които лапат от една и съща лъжичка в църквите и протестират пред норвежкото посолство : Доло рацете от нашити дица !
  • 30 зжцв

    58 4 Отговор
    там където има радари за летищата защо тогава е забранено да се застояваш? а до телевизионната кула във Варна да чуеш птичка е почти невъзможно! все безвредни работи едно 5G няма проблем
  • 31 Можем и без моб. телефони

    51 4 Отговор
    Можем и без моб. телефони
    00ОТГОВОР
    До коментар #20 от "статиятааа":

    Нека да бъдат спрени. Аз ще мога и без тях, и ВИЕ всички ще можете, както са могли и хората преди 30г. и по-вече. Да премахнем мобилните комуникации за здравето на човечеството и планетата нашият дом.

    Коментиран от #77

  • 32 статиятааа

    6 17 Отговор

    До коментар #15 от "Вова":

    А ако и намаля честитата на 1/10 ще мога да си завра главата безопасно в нея така ли?
    Знаете ли че звук с честота 7 херца при определени децибели е смъртоносен за човек. Тока е 50 херца- с него какво да правим.

    Коментиран от #40

  • 33 Можем и без моб. телефони

    29 5 Отговор
    Нека да бъдат спрени. Аз ще мога и без тях, и ВИЕ всички ще можете, както са могли и хората преди 30г. и по-вече. Да премахнем мобилните комуникации за здравето на човечеството и планетата нашият дом.
  • 34 БАН

    75 3 Отговор
    Високочестотните излъчвания (малка дължина на вьлната) са доказани, че променят ДНК то (инициирана ДНК поправка). Няма нужда от радиация, химическо или био орьжие. Чиста проба самоунищожение...
  • 35 Гого

    15 21 Отговор
    Всички имате 5G у дома....Wi Fi рутера е на такива честоти

    Коментиран от #43, #132

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 дон чичо

    12 4 Отговор

    До коментар #23 от "статиятааа":

    А знаеш ли , че затворени в металната кутия с изправно зануляване,а някъде и заземяване , излъчването на твоя,моя и други компютри е практически zero,голяма нула,но не е само това ,мощността на генератора на твоя , моя компютър е нщожно малка, така , че сравнението ,посоката , малко ти е погрешна
  • 38 IT спец

    16 16 Отговор

    До коментар #23 от "статиятааа":

    Именно. Защо повечето фанатици не проверят на какви честоти работят WiFi мрежите. Сигурно от тях никой няма рутер и лаптоп в дома си. :D Аз лично, като си правя спагети си кипвам водата, като я сложа при рутера. ;)
  • 39 Хлъц

    60 2 Отговор
    На Петичката се радват само лу,мпенизираните и вманиачени селфи приматчета.Щял да има хиляди пъти по бърза връзка!? Това е единствената им защитна теза. Точно на тях, който са вече милиарди на планетата,без значение на регион,държава и социален статус.Едва ли ще го свържат с бъдещи здравословни проблеми.От чиста неграмотност и сляпо доверие.Петичката вече се монтира тихичко и у нас.По блокове,бизнес сгради,осветление на пътища.Защо руснака спря категорично монтаж на петичката? Защото не иска да има по мощна комуникационна система? Дракона го имаше,но явно се усети,и сега сменя цялата система.С новосъздадена негова! Просто погледнете къде удари ужасяващо ,в кой държави.Това ще го проспим чисто по ганчовски. За ефектите,има по грамотни от мен с хиляда проценти! Има и достатъчно публикации.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 albert

    12 25 Отговор

    До коментар #14 от "haмър":

    И ти си доцент по окултни науки изглежда. 5Г използва съществуващата LTE честотна мрежа от 600МHz - 6GHz и милиметровия обхват (истинската същност на 5G,от тук идва бързата връзка) от около 30-80GHZ. Макар и вече милиметрови вълни (спрямо сантиметрови спрямо сегашните мрежи) това са все още ниско енергийни радио вълни. Апокалипсиса се отлага...засега.

    Коментиран от #50

  • 42 дон чичо

    19 5 Отговор

    До коментар #36 от "алберт":

    Ами в Бг то ги имаме предостатъчно!!!Загледал ли си се на колко жилищни блока има поставени антени!? Сигурно живееш в някой от тези блокове!Симпатяга!

    Коментиран от #46

  • 43 зжцв

    20 7 Отговор

    До коментар #35 от "Гого":

    5G рутера е 5 GHz, което е много по-малко от 24.25-27.5 GHz за 5G

    Коментиран от #81

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 статиятааа

    14 13 Отговор
    При толкова коментара как пък никой не свърза 5g с корона вируса и спада на семенната течност при пандите,още чак се чудя?
  • 46 алберт

    7 14 Отговор

    До коментар #42 от "дон чичо":

    Не живея в блок,сори. И какво общо има броя на антените по покривите? Забелязал ли си колко много от ония неща има по кръстовищата...как им викаха? А,да,светофари. И?

    Коментиран от #56

  • 47 статиятааа

    8 19 Отговор
    Някой написа един бълвоч в който направи сравнение между компоти и компютри и ги изкара еднакви.
    И народа вярва.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Пандора

    35 3 Отговор
    Най-малкото което могат да причинят високочестотните излъчвания необратим стерилитет ! За останалото можем само да гадаем , най-вероятно неличими , фатални заболявания !
  • 50 дон чичо

    27 4 Отговор

    До коментар #41 от "albert":

    Свали си отнякъде 3D изображение на ДНК молекула,след това сам си изчисли дължините на вълните на 1 GHz,2 G Hz, 3 GHz ,4 GHz ,наложи ги върху молекулата,и погледни къде се пресичат, къде са успоредни и къде са в различни посоки!След това измести фазата на 5ичката и пак погледни картинката!И още един път,и още един! Ако си мислиш , че ДНК-то се използва за натрупване само на мастни клетки си в големо заблуждение, самата ДНК молекула имо собствено магнитно поле,все пак е сбор от елементарни атоми и молекули , така , че от тук нататък почни твойте расъждения,антенки приятелю,антенки!ДНК молекулките са просто едни антенки
  • 51 Наблюдател

    28 2 Отговор
    От управляващите здрав разум т.е. грижа за гражданите неможе да се очаква. Всеки 1 от тях го вълнуват единствено и само комисионните! Колкото е по високо в ерархията толкова и % е по-висок!
  • 52 Behemoth

    12 21 Отговор
    Тая по какво е доцент по физкултура ли?Ми то всичко излъчва електромагнитно поле ....всички уреди без изключения ...материята има електромагнитно поле...без електромагнитната сила нямаше да има атоми нямаше да има нищо....

    Коментиран от #58, #64

  • 53 Гого

    17 6 Отговор
    Ще ни сложат чипове за да не мрем не разбрахте ли
    Id2020 by BillGates

    Коментиран от #61

  • 54 Физиката е наука

    43 4 Отговор
    Абсолютно всяка вибрационна честота в този диапазон действа Неотменимо и се отразява върху водносъдържащите структури. А човекът е изжраден от 75% вода, особено мозъкът. Високочестоттите антени всъщност променят състоянието на водата в тялото на живите организми, а оттук вредата е Задължителна и Неотменима.
    Трябва Повече Учени Физици да застанат с Името си и да кажат Истината! Не мълчете!!!!!
  • 55 Вейдър

    26 3 Отговор
    В Холандия ги бутнаха! Обявиха хората за ВАНДАЛИ !
  • 56 дон чичо

    4 1 Отговор

    До коментар #46 от "алберт":

    Нищо лично,ако да коментираме ,да коментираме,без да тарикатстваме, ако ли не това тук е непрестанна шумотевица за нероден Петко
  • 57 прррц

    17 1 Отговор
    гъзарите да си купят телефони, който подържат 5Г нищо че няма мрежа гъзарията е важна
  • 58 дон чичо

    23 6 Отговор

    До коментар #52 от "Behemoth":

    Така е,освен че излъчваме електромагнитно поле,също и приемаме,има и метали в човек. А Никола Тесла е стигнал до извода , че при резонанс може да счупи Земята. Така че ,може всички тия 5 G да търсят точно резонансната честота на определена молекула от човека
  • 59 I'm not a robot

    33 3 Отговор
    Трябва много да се пиши и дискутира по въпроса,защото е вярно че тече експеримент с човечеството.Като ни чипират ,вече с помощта на 5G мрежата ставаме тотално управляеми-живи роботи.
  • 60 Мирослав

    4 30 Отговор

    До коментар #14 от "haмър":

    Домашните wi-fi рутери също работят на 2.4 и 5 GHz. Всеки неграмотник го има вкъщи, но седи и плюе, че 5G било опасно. Ами нали е същото бе бунаци.

    Коментиран от #66, #67, #87

  • 61 дон чичо

    10 1 Отговор

    До коментар #53 от "Гого":

    А мотики за копане на картофи ще раздават ли...така за информация
  • 62 12 udar

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Вова":

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 00000014

    18 0 Отговор

    До коментар #52 от "Behemoth":

    И аз плувам в спокойно море с малки вълнички, но при вълна 2-3 бала си стоя далече от вълните.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 00000014

    18 0 Отговор

    До коментар #60 от "Мирослав":

    Който е осъзнал собствената си същност, нарича така другите. А колкото е по-голямо отклонението от естествения електромагнитен спектър към който е нагодено тялото ни, толкова по-големи са и пораженията. В случая това са честотата и интензитета на полето.
  • 67 дон чичо

    32 2 Отговор

    До коментар #60 от "Мирослав":

    Ама и ти си в тая категория, и аз , и повечето от нас!Това беше пробата дали ще мине следващата стъпка! Помниш ли Мобиком! Това беше друга една първа стъпка за проба на глупостта на човека!Какво от това че ще имаш 1000 MB/s Да не би да управляваш ядрени подводници! Лакомията тласка човечеството към гибел,без да съм черноглед ,вярващ или невярващ или какъвто там ми лепнете
  • 68 Репресиран от герб

    24 3 Отговор
    Ако някой от вас има възможност да си набави и прочете книгата на ОЛГА ГРЕЙГ на издателство Паритет под заглавие ЕКСТРАСЕНСИ И МАГОВЕ В СПЕЦСЛУЖБИТЕ ПО СВЕТА ще може сам да си направи извод за въздействието на вълните върху мозъка и каква. Целта на всичко това е контрола върху нас. Аз съм свидетел на един от опитите описани във въпросната книга. И ще се повторя за сетен път имам основание да мисля че и Костов благодарение на такива устроиства дойде на власт.

    Коментиран от #69

  • 69 00000014

    20 3 Отговор

    До коментар #68 от "Репресиран от герб":

    Малко хора ще ти повярват, защото повечето пишещи тук не са и чували за амплитудно модулирани електромагнитни излъчвания управляващи подсъзнанието т.е. зомбиране на човека, без той да се усети. Но вече в другата граница -- дългите вълни, ниска честота и инфразвук, които не могат да бъдат екранирани.

    Коментиран от #71, #88

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Репресиран от герб

    10 1 Отговор

    До коментар #69 от "00000014":

    Съгласен съм с теб но нали си съгласен че клетките могат да бъдат манипулирани както е нужно.

    Коментиран от #72

  • 72 00000014

    15 2 Отговор

    До коментар #71 от "Репресиран от герб":

    Прав си, така е. Все повече навлизат в ДНК -то (което е вътре в клетката, и в ядрото). И научават все повече за структурата на хромозома, и на гена. Бърникат вътре, мислят, че правят едно, но то става друго и т.н. Статии има много - за предизвикани тумори и раци, за обработени теломери с ензими ..... И оттам е пътят към "златния милиард. Пътища много ... ензими с ваксини, резонанси от ЕМИ и ДНК-то се предава.
  • 73 no name no face no number

    30 1 Отговор
    Против 5 джи съм до доказване , че тази мрежа действително е безвредна

    Коментиран от #76

  • 74 Именно

    6 20 Отговор
    Боже, боже, колко простотия има по тоя свят!
    Поне едно от "многото доказателства" да бяхте цитирали, че да може човек да направи някаква дискусия.
    Всички анти-5G становища са винаги или във формата на субективно мнение, или на копи/пейст на фалшиви снимки (обикновено взети от съвсем друга ситуация)
  • 75 ластик

    13 3 Отговор
    " Здрaвият рaзум нaлaгa, кoгaтo cи cи oпaрил ръкaтa нa кoтлoн c тeмпeрaтурa 100 грaдуca пo Цeлзий дa cи мнoгo рeзeрвирaн, aкo ти прeдлoжaт дa cи cлoжиш зa дългo ръкaтa върху кoтлoн c тeмпeрaтурa 1000"
    Ха-ха-ха!

    Това е като вица "аналогичен случай в наше село"

    Крайно време е тези с формирано мнение от фейсбук и Youtube да прочетат и да РАЗБЕРАТ какво е 2G, 3G, 4G, 5G. Примерно защо има 5G на 700 MHz, защо домашният wifi рутър на 5 GHz не е 5G, защо домашната микровълнова печка на 2,4 GHz не е 4G...

    Коментиран от #80

  • 76 ластик

    1 3 Отговор

    До коментар #73 от "no name no face no number":

    A 4G може ли?
  • 77 Анти турчин

    10 1 Отговор

    До коментар #31 от "Можем и без моб. телефони":

    Или поне да измислят безвреден начин за бърз пренос на мобилни данни, защо ли еми кат гледам голяма част от човечеството ,ако им се дръпне шалтера ще откачат напълно , затова трябва да се въведе закон който да ограничава използването на интернет до 10 часа максимално на седмица.

    Коментиран от #79

  • 78 тук там

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "прррц":

    На 31.10.2019 има статия - Китай пусна най-голямата 5G мрежа в света

    Коментиран от #89

  • 79 ластик

    4 0 Отговор

    До коментар #77 от "Анти турчин":

    Може, но всеки ще трябва да влачи доста дълъг кабел. Рибарите ще се справят, защото са свикнали да разплитат и да оправят възли, но за повечето ще е доста трудно.
  • 80 Mobilfunk

    4 9 Отговор

    До коментар #75 от "ластик":

    Евала Ластик, Колега, точно така е. Масово 5G върви на 700 и 1800(като Anchorfrequenz) , самостоятелно на 3500, а умниците тук говорят за 27000 и 30000MHz, то затова и света е натова дередже, аман от разбирачи..
  • 81 Инженер

    1 4 Отговор

    До коментар #43 от "зжцв":

    Ташко, седни, прочети и тогава коментирай...какви 27,5-30 GHz??

    Коментиран от #90

  • 82 Ingenieur

    5 9 Отговор

    До коментар #16 от "El chapo":

    Умник в Германия(Кьолн, Дюселдорф, Щутгарт и т.н) имаме работещо 5G от 06.2019, кво праим?
    Аман от умници..
  • 83 Бат Нани

    2 0 Отговор
    Мноооооого ви знаят устите ама седите сичките и пишете коментари в факти, я от компа я от телефона.
  • 84 Прогресът убива

    20 4 Отговор

    До коментар #14 от "haмър":

    Очевадно е, че прогресът е срещу живота на планетата Земя. Това показва историята на света.
    Електромагнитното УКВ и свръх-високо излъчване е радиационно лъчение. Така както алфа, бета и гама лъчението йонизират и убиват човешките клетки, така действа и електромагнитното лъчение.
    Честотата на 4G излъчвателите в сантиметри е между 28 и 34 см, а на 5G излъчвателите е между 12,2 и 7,1 см (2,45 и 4,2 GHz).

    Електромагнитната вълна има и корпускулярен характер. Колкото по-къса е вълната, толкова е по-пробивна през прегради и по-бавно затихва.
    Освен това, при 4G излъчването хората донякъде са защитени в панелните си жилища по силата на Ефекта на Фарадей (металната клетка на Фарадей), който се изразява в това, че ако вълната е по-дълга от "окото" на клетката, тя не влиза в клетката. Армировката на панелните блокове е на отстояние 25-30 см, а 4G вълните са дълги 28-34 см, като основни входове и вълноводи за 4G излъчването се явяват комините и прозорците. При 5G излъчването в порядъка от 12.2 до 7,1 см, защитата на металната клетка на Фарадей за панелните блокове престава да съществува. Облъчването ще бъде ефективно по всяко време на денонощието.
    Единствено значение за по-високата или по-ниска степен на облъчване ще има, както и сега, разстоянието до излъчвателя, повдигнато на втора степен. Така ако при излъчвателя радиацията е единица, то на 10 метра от него тя ще бъде 100 пъти по-малка, а на 100 метра ще бъде 10 хиляди пъти по-малка.

    Коментиран от #85, #86, #92

  • 85 корекция

    2 0 Отговор

    До коментар #84 от "Прогресът убива":

    4G излъчването е с дължина на вълната между 24 и 32 см.
  • 86 Ластик

    3 0 Отговор

    До коментар #84 от "Прогресът убива":

    "Eлeктрoмaгнитнoтo УКВ и cвръх-виcoкo излъчвaнe e рaдиaциoннo лъчeниe. Тaкa кaктo aлфa, бeтa и гaмa лъчeниeтo йoнизирaт и убивaт чoвeшкитe клeтки, тaкa дeйcтвa и eлeктрoмaгнитнoтo лъчeниe.
    Чecтoтaтa нa 4G излъчвaтeлитe в caнтимeтри e мeжду 28 и 34 cм, a нa 5G излъчвaтeлитe e мeжду 12,2 и 7,1 cм (2,45 и 4,2 GHz).

    Eлeктрoмaгнитнaтa вълнa имa и кoрпуcкулярeн хaрaктeр. Кoлкoтo пo-къca e вълнaтa, тoлкoвa e пo-прoбивнa прeз прeгрaди и пo-бaвнo зaтихвa."

    НЕ Е ВЯРНО!


    Радиовълните с тези честоти не са йонизиращи.


    По-късата вълна (с по-висока честота) има по-ниско проникване/по-голямо затихва

    Коментиран от #111

  • 87 Бунаци

    11 2 Отговор

    До коментар #60 от "Мирослав":

    Тези, които ползват рутерите си. Наистина са бунаци, а освен това и гадинки, които облъчват съседите си. Но преди всичко, облъчват децата си. После умират от рак... и се чудят защо.

    Коментиран от #114

  • 88 Особено

    8 0 Отговор

    До коментар #69 от "00000014":

    ако ги възприемаш чрез ТВ, смартфон или компютър по собствено желание. Впрочем, чрез смартфоните вече ни чипираха.
  • 89 прррц

    3 0 Отговор

    До коментар #78 от "тук там":

    то е ясно, че има мрежа но не работи потърси за "5G карта на покритие" интересното е защо не работи а не дали има или няма изградена мрежа...
  • 90 зжцв

    6 1 Отговор

    До коментар #81 от "Инженер":

    инжинерчо прочети ако искаш прав какви честоти са отпуснати в България за 5G

    Коментиран от #128

  • 91 скептик

    7 4 Отговор

    До коментар #7 от "Вова":

    Тия дето са учили физика в училище, ако са слушали изобщо, би трябвало да знаят, че силата на един електромагнитен сигнал е ОБРАТНО ПРОПОРЦИОНАЛНА на квадрата на растоянието, т.е. спада експоненциално. Затова все още използваме жици за пренасяне на тока, а не елекромагнитни полета, както е мечтал Никола Тесла.
    Ако говорите с часове и ви притеснява излъчването на антената на собствения ви телефон, залепен до ухото ви и захранван от батерийка, просто ползвайте жични слушалки с микрофон, те са на звукови честоти. Тогава телефона ще ви е в задния джоб и ще ви пържи задника, а не главата. Не че разликата е особено голяма, де.
    Идеята, че Бил Гейтс или Си ЦзинПин заради келепира са навити да си сварят и собствените мозъци барабар с нашите, е малко абсурдна, не ли? Или да се крият в бункери цял живот без да видят слънцето? Не ми изглеждат толкова тъпи все пак.
  • 92 Приказки!

    9 0 Отговор

    До коментар #84 от "Прогресът убива":

    Каквото и да си говорим, ще го направят и то съвсем скоро, до няколко месеца в големите ни градове. Дай съвети за предпазване, постоянен магнит ли да носим, на село ли да си ходим, ......!??

    Коментиран от #118

  • 93 Niderlands

    3 0 Отговор
    От 5G мрежите не мога да се изходя вече.
  • 94 нищо не е доказано

    4 2 Отговор
    Дали вреди или не вреди, но без 5G няма да могат да изпълнят плановете си за в бъдеще, да следят всичко живо. Така или иначе, технологичното равитие не може да спре.

    Понеже не искат да бъде проучено влиянието на 5G върху хората, най-малкото е това да бъде направено предварително.
  • 95 5 G Малтус

    16 0 Отговор
    ползването на микровълнови печки близко до мозъка, очите, ушите, носа, езика, носиглътката и щитовидната жлеза, гарантирано ще провокира "съпътстващи" заболявания и ако не умрете от Covid 19, ще дадете фира от някакаква форма на рак
    Рептилите яко са се заели да редуцират поулацията
  • 96 Логика

    13 1 Отговор
    Няма как да не вреди - това е РАДИАЦИЯ, иначе как ще се предава сигнала?!
    А всяко следващо по-голямо число пред "'G'' - то, означава и по-голям ИНТЕЗИТЕТ на честотите, с които се предава сигнала!
    Наскоро мина пред очите ни изследване, че са се увеличили злокачествените заболявания - тумори на мозъка при деца и младежи!
    Защо техническите чудеса не се използват, за да трепят вирусите и човек да е здрав?
    Най-лаично питаме.

    Коментиран от #98

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 ластик

    1 2 Отговор

    До коментар #96 от "Логика":

    "А всяко следващо по-голямо число пред "'G'' - то, означава и по-голям ИНТЕЗИТЕТ на честотите, с които се предава сигнала!"

    Не, не означава. Не ги разбираш.

    Не знам какво разбираш под радиация, но йонизиращата е с порядъци по-висока честота - започва от ултравиолетовата светлина, която е с дължина 400nm и надолу.

    Коментиран от #102

  • 99 HohoBoho

    2 5 Отговор
    Последното, което бих твърдял е, че 5G са полезни, но нещата доста са преувеличени.
    Радиовълните, вълните, които излъчват микровълновите печки, светлината - имат едно и също естество
    /Топлината от слънцето, рентгеновите лъчи в лекарския кабинет, както и енергията в микровълновата фурна, са все форми на електромагнитни вълни/
    -
    някои от тях са опасни - рентгеновите лъчи, от микровълновата фурна, 5G...
    Други са полезни - "Топлината от слънцето"...
    ...но не е съвсем вярно - зависи и от силата на излъчване - топлината може да те стопли, може и да те изгори.
    5G са опасни, но имат малка сила на излъчване и вредите, които нанасят ще трябва ги "преглътнем".
    Инвестирани са много средства ...и това е бъдещето /което въобще не ми харесва/
  • 100 Шейкдатасс

    0 3 Отговор

    До коментар #10 от "Боко първия":

    Няма да сме първи, такива мрежи има изградени и функциониращи навсякъде по света. А и 2,3,4,5Г са един и същи тип радиовълни, колкото вреди 4г толкова и 5...
  • 101 Кви са тия мангалщини бе 🤣

    1 2 Отговор
    Който го е страх от 5г го е страх и от релсите на трамваите да не го хване ток 🤣
  • 102 Логика

    6 0 Отговор

    До коментар #98 от "ластик":

    RF радиацията част от електромагнитния спектър. В сравнение с по-ранните версии, 5G е със свръхвисока честота и с ултра висока интензивност. Тъй като по-късите милиметрови вълни (MMW), използвани в 5G, не пътуват толкова далеч , с настоящия ни брой клетъчни кули, сигналът на клетката няма да бъде надежден. За да се компенсира това, много други мини клетъчни кули трябва да бъдат инсталирани, а това значително ще увеличи излагането на RF радиация.
  • 103 СВЪРЗОЧНИКА

    12 1 Отговор
    КАЗАНО Е ПО ДЕЛАТА ГИ СЪДЕТЕ. ТА НА ВРЕМЕТО КОГАТО ИМАШЕ МОБИФОНИ ИМАХ ПРАВО НА СЛУЖЕБЕН МОБИФОН, НО АЗ ОТКАЗАХ И ЕДИН КОЛЕГА ГО ВЗЕ С РАДОСТ И ЕДВА ЛИ НЕ КАЗА ЧЕ СЪМ ГЛУПАК ДА СЕ ОТКАЗВАМ. СЪЩИЯ ТОЗИ КОЛЕГА МНОГО ОБИЧАШЕ ДА ГОВОРИ ПО МОБИФОНА, СЯКАШ БЕШЕ ЗАЛЕПЕН НА УХОТО МУ. ТА СЪЩИЯ 2005 ГОДИНА СЕ СПОМИНА ,УМРЯ ОТ ТУМОР В МОЗЪКА. ТА ОТТОГАВА ПОЛЗВАМ САМО КАБЕЛЕН ТЕЛЕФОН И СЪВСЕМ ПРОСТ ДЖИ ЕС ЕМ С БУТОНИ ,САМО НА ВИСОКОГОВОРИТЕЛ. ВЕЧЕР СЛЕД 21 ЧАСА ДО 9 ЧАСА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГО ИЗКЛЮЧВАМ. МИНАХА 15 ГОДИНИ ОТ КАКТО КОЛЕГАТА УМРЯ ОТ ТУМОР В МОЗЪКА. АЗ ТОГАВА БЯХ НАЧАЛНИК СВРЪЗКИ, МЕСЕЧНИЯ АБОНАМЕНТ БЕШЕ 35 ЛВ С НЕОГРАНИЧЕНО ПОЛЗВАНЕ ДО ВСИЧКИ МОБИЛНИ И НЕМОБИЛНИ НОМЕРА. ТА ПИТАЙ ПАТИЛО.

    Коментиран от #105

  • 104 Малко инфо

    4 3 Отговор
    Не ми стана ясно Доц. Людмила Червенкова е доцент по какво? Кино и телевизия или по паранормални явления. Всеки за да бъде по достоверен, се представя за какво ли не.
    5G не е нещо по различно от това което ползваме в момента. Само се добавя обединение на честоти за по бърза връзка. Честотите и в момента се ползват, не са нови, а само трябва да се освободят от едни и да се ползват от други.
    Телевизията ползва също радио честотен обхват, радиото в колата също. Сателитна телевизия, радио станци, военни, полиция, GPS, сателитна комуникация и мн.други. Безжична технология без радио честити няма. Тези честоти не са йонизиращи. Ако толкова много се притеснявате, дръпнете шалтера на рутера вкъщи, защото вече рутерите са дву и три бандови, а това ще рече че работят в охват 2.4 GHz, 5 GHz и 5.3 GHz. Хвърлете си смарт телефоните в шкафа и ако още се притеснявате. Направете си фарадеев кафез със ситна метална мрежа и спете спокойно. Ще бъдете защитени и извън обхват.

    Коментиран от #113

  • 105 Ле ле ле

    1 4 Отговор

    До коментар #103 от "СВЪРЗОЧНИКА":

    Чета коментари и ще се спукам от смях. Трябва да сте спокойни, радиовълните вече не са опасни за вас.
    Мислиш, че като си ползвал съвсем "прост" ДЖИ ЕС ЕМ и си защитен от радио вълните. Наивници колкото искаш. Прочете малко информация за радиовълни.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 помнете

    0 0 Отговор
    Тоя 5 g,ще докара,ядрен конфликт.помнете ми думата,няма да е далече времето,помнете
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 HohoBoho

    5 1 Отговор
    Прав си. Самият телефон е опасен. Ползвайте слушалки /не безжични/ или на високоговорител. И когато не говорите телефонът излъчва...
    та по-добре е да е в чантата, а не в джоба
    -
    В един руски клип показаха как едно яйце поставено между два телефона свързани по между си в режим на разговор за 30 минути се сварява. Това е микровълново лъчение подобно на микровълновата фурна
  • 110 СВЪРЗОЧНИКА

    7 0 Отговор
    Е ТА ТОВА С ДВАТА ТЕЛЕФОНА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПРОБВА НА ПРАЗНОГЛАВЕЦА ЛЕ ЛЕ ЛЕ ЛЕ. АЗ ЩЕ МУ ОСИГОРЯ ТЕЛЕФОНИТЕ И МИНУТИТЕ БЕЗПЛАТНО. КАКВО ЛИ ЩЕ СТАНЕ ПОСЛЕ С ЕЗЕЛА СОРОСОИД? ДАЛИ ЩЕ ГО КОПАМЕ ИЛИ ЩЕ МУ ПОНИКНАТ ЕЗЕЛСКИ УШИ?
  • 111 Прогресът убива

    3 0 Отговор

    До коментар #86 от "Ластик":

    Всъщност, като си подложен денонощно на електромагнитното облъчване на пространствена микровълнова печка, каквато се очертава да бъде околната среда, дори без йонизация, човешкото ДНК ще бъде деформирано, а хората ще умираме все повече от ракови заболявания. Няма да е шия, а ще бъде - врат!

    По въпроса със затихването е така, както ти казваш. Наистина в близост до земната повърхност УКВ и свръх високите електромагнитни вълни затихват по-бързо. Това не е голяма утеха, защото хората ще бъдат сварявани на открито, а на закрито - по-малко, но колко по-малко от сега е въпрос на провеждане на научни експерименти, каквито и да се провеждат - не се огласяват. Защо ли?

    Най-важното за 5G технологията е, че ще може да контролира и управлява оцелелите от пандемията и ваксинирани с наночипове човешки индивиди, като ги доведе до състоянието на покорни роби - биороботи.
  • 112 защита

    4 2 Отговор
    Пенополистирол - експандиран и екструдиран - стиропор и фибран. Това е само частична защита - докато сте си у вас и само за стените. Доброто е, че едновременно със защита от вредното микровълново излъчване е и топлоизолация. Не ползвайте рутери. Ракът дебне от рутери.
  • 113 Виж 111

    5 0 Отговор

    До коментар #104 от "Малко инфо":

    Виж пост 111. Целта е не просто да се убиват хората, а да се чипират чрез ваксинация и контролират като биороботи чрез 5G мрежите. Ракът е само страничен ефект на прогреса, който убива...
    МАТРИЦАТА В ЖИВИЯ ЖИВОТ, а не в интернет. Можеш ли да излезеш извън нея? Можеш поне да се опиташ.

    Коментиран от #117, #123

  • 114 Сиян

    5 0 Отговор

    До коментар #87 от "Бунаци":

    5G убива гледах реално видео за това не е лъжа,ако има народ нека се бори за живота.
  • 115 Чукча читател

    9 2 Отговор
    То вече е тук. И вече могат да правят всичко. Илон Мъск изстреля първите 60 сателита с фазирани антенни решетки, които са част от програмата Starlink. Общо са планирани 20 хил. сателита. Те са предназначени да комуникират с 5G антените по Земята посредством много тънки фокусирани микровълнови потоци. Нещата се въртят около т.нар. IoT (интернет на нещата). Тоест всичко да е свързано. Колата ви, техниката в къщата ви. Умни градове. Тези микровълни могат да се настроят на всякакви честоти и комбинации от честоти, които отдавна е ясно какво правят с човешкото тяло, да ви убият е най-малкото. Антените вече също са с фазирани решетки, тоест радио вълните се насочват към телефона ви, образно казано като невидим лазер, вместо да се разпространяват във всички посоки, това е за да по-добро КПД. Целта на занятието е пълен контрол над човечеството. Почти всички държави са в кюпа. Няма Путин, няма Мутин. Микровълните могат да резонират с мозъка и да ви втълпяват определени поведения, настроения, халюцинации и так далее. Такива хора се наричат targeted individuals. Това са управляеми тънки концентрирани потоци, няколко милиметра. Този тип антени се използват за противоракетни системи и радари. Отдавна има военни дронове, които разпознават лица от километри. Потърсете сериозно в интернет. Отделно пулсациите от 5G ще се отразяват на флуоресцентни лампи, монитори и други подобни. Цялата шпионска информация се обработва от суперкомпютри.
  • 116 Tsvetan

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Вова":

    Добре му каза!
  • 117 HohoBoho

    2 0 Отговор

    До коментар #113 от "Виж 111":

    Точно! Точно заради това в моя пост 99 завърших с:
    "...и това е бъдещето /което въобще не ми харесва/"
  • 118 Съвети

    10 2 Отговор

    До коментар #92 от "Приказки!":

    1. На село е добре.
    2. Не ползвай смартфон.
    3. Не се ваксинирай срещу covid-19.
    4. Ako има 5G излъчвател наблизо, облечи къщата си със стиропор.
    5. Прилагай същото за децата си и за родата си.
    6. Не ползвай рутер.
    7. Не вярвай на властите, които са проводници на деянията на сатанистите.
    8. Посъветвай съседите си да правят като теб.
    9. Помагайте си със съседите, така както лястовиците си помагат при строежа на ново гнездо и при изхранване на малките лястовички.
    10. Съпротивлявайте се на дявола и се молете за Божията помощ.
  • 119 vasik atanasova

    6 0 Отговор
    това е по стращо и от корона вируса

    Коментиран от #125

  • 120 Специалист по електроника

    7 0 Отговор
    Ще ви го обясня така: Микровълновата фурна излъчва вълни с честота около 2500 MHz с мощност 1 киловат, и за две минути сварява чаша вода до 100 градуса!.
    5G антените работят на по-малка мощност, но работят на много по-голяма честота, и са разположени много по-нагъсто за да покрият надеждно цялата обслужвана територия със сигнал.
    С други думи, ако телефонът ви отчита надеждна връзка с 5G мрежа, то вие надеждно се намирате във микровълнова фурна, където ви пекат много бавно, но сигурно. Естествено няма да се опечете като патица на фурна, но тялото ви ще понесе сериозни промени.
    Сигурно е, че тези честоти са 100% вредни за всяко живо същество.
    И няма нужда някой да ми доказва доколко били вредни, облъчването си е облъчване..!. След години когато се разболеете от рак, ще се чудите откъде ви е дошло на главата!

    Повече за микровълновите фурни тук:
    https://fakti.bg/life/223341-strashnata-istina-za-mikrovalnovata-furna
  • 121 шейкдатасс

    0 3 Отговор
    Давате сравнения с два телефона и яице в идеята да си защитите вижданията, колко е вредна мрежата. Да но във въпросния експеримент с яйцето се използва обаждане, а при обаждане не използвате същите радиовълни. За да бъде реален експеримент трябва да се направи обаждане но в Месинджър примерно. Само че там яйцето няма да се свари пробвайте и това доказва колко по вредни са обажданията от интернет честотите. И не не сме опитни заичета, нито ще експериментират с нас. Такива мрежи има функциониращи от доста време в целия свят за сега не са му умрели кокошките на някои.
  • 122 Домино

    3 0 Отговор
    НЕ ИСКАМЕ 5g!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 123 Ние

    1 2 Отговор

    До коментар #113 от "Виж 111":

    сме в Матрицата и тя е в нас,излизането от нея става летално,но лошото е,че ни улавят в реинкарниращите станции и отново ни пускат с тела,за нов цикъл...и така до безкрай.Играта го изисква,а дизайнерите на тези игри имат опит от квадралиони години,земно време.
    Проблем за човеците е,какъв "имплант" задейства в ДНК структурата това 5 G и какво се случва с физическото тяло на индивида.Пример отскоро е задействането на пневмонията с име ковид-19,чрез задействането на религиозен християнски "имплант" R6,според сциентолозите...

    Коментиран от #126

  • 124 Иван Петров

    4 0 Отговор
    Моля предоставете връзка към въпросното писмо - опитите ми да го намеря бяха неуспешни. Единственото писмо, което е писала въпросната доцентка е свързано с паневритмията. Май някой използва името й за да придаде привидна тежест на необосновани твърдения.
  • 125 свързващото звено

    6 1 Отговор

    До коментар #119 от "vasik atanasova":

    Свързващото звено между covid-19 и 5G е чипирането. Чипирането е доброзорно мероприятие. Някои се самочипитат, защото имат нужда да бъдат използвани като зомбита, като си имплантират микрочипове, други несъзнателно се чипират като са неразделни със своите смартфони, а трети ще бъдат принудени да пожелаят да се ваксинират срещу covid-19 и ще бъдат чипирани чрез наночипове във ваксината.
    В крайна сметка, една шепа мултимилиардери-сатанисти налагат своята воля над човечеството, под предлог, че са загрижени за хората, като едновременно го убиват и поробват.
    Филмът "матрицата" не случайно е създаден.
  • 126 ключове към свободата

    4 2 Отговор

    До коментар #123 от "Ние":

    1. Вярата в Спасителя - Бог Исус Христос, - който е единосъщ със своя Отец, Бог създател на всичко видимо и невидимо и със Светия дух.
    2. Разкаяние, смирение с бедността и молитва към Бог.
    3. Съпротива на налаганото зло, чрез неприемането му, включително и чрез използването на свещения български език, на който инкарнация означава въплащение.

    Коментиран от #129

  • 127 Професори

    0 3 Отговор
    Енергията, излъчвана от електрониката е нейонизираща радиация, което означава, че не разполага с възможност да прекъсва химични връзки. С други думи, тя не уврежда ДНК-то.
  • 128 Инженер

    1 0 Отговор

    До коментар #90 от "зжцв":

    Ето ти Rазбирачев : България планира да започне да процес по предлагане на честоти за изграждане на свръх високоскоростни 5G мрежи през второто тримесечие на 2020 година, ако правителството приеме предложение за намаляване на таксите за раздаваните честоти.

    Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Иван Димитров обяви, че до средата на следващата година регулаторът ще отвори процедури за предоставяне на честоти в обхвата между 700 MHz и 3,6 GHz, предаде агенция Ройтерс.
  • 129 Вашите ключове

    0 1 Отговор

    До коментар #126 от "ключове към свободата":

    са вашите окови...
    Уповаването на идоли и божества,сега е неприемливо.
  • 130 Гошко

    0 3 Отговор

    До коментар #12 от "дон чичо":

    Най-хубавото на науката е че се основава на факти и изобщо не ѝ дреме какво си мислиш ти по темата. И ако цялата тая енергия, с която пкещите тъпотии и откровени глупости за 5Г я бяхте насочили срешу глобалното затопляне, например, цена немаше да имате, ама...
    Апропо, защо никой не говори за проблема с дихидроген монооксида. Това е кошмарно съвдинение, което без проблем разяжда метал, камък, а се намира в изобилие във всеки български язовир. Защо никой не говори за това???
  • 131 Реалист

    0 3 Отговор
    Доц. Людмила Червенкова е дъновиска от бялото братство, нека първо да си решат проблемите с БПЦ, после да се занимават с 5G мрежата.
  • 132 Затова

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Гого":

    хората се разболяват от рак и не разбират защо... Рутерите са открити микровълнови печки. Който не разбира, той не си изключва рутера и се кефи, че има интернет покритие в целия си апартамент, че и в съседите...
  • 133 Амига

    4 0 Отговор
    Браво за откровението!!!.
    Бившият шеф на VODAFON ot 2013 дo 2015 определя 5G като бойно оръжие и 10 пъти по-мощна от 4G мрежата.
    Ако я внедрим в България ще създадем условия за саморазвитие на киборгите, които до 2030 година ще възстанат срещу човечеството, което все още съществува в някои райони на света.
    Няма друга цивилизация освен земната, която да желае така стремително да се самоунищожава.
  • 134 Анон

    2 0 Отговор
    Защо всички казват, че 5G e безопасно, без предварително да проучат сами?
    Всяко едно проучване цитирано в повечето статии е или финансирано от телекомуникационните компании или организации спонсорирани от тях. Свободното обсъждане в интернет се банва. Wi-fi в момента е с чистота около 2,4 GHz, a 5G ще достигне по план 60 GHz. Сами може да проверите - 60 GHz e честотата, абсорбираща се най-добре от кислородната молекула, т.е. това повлиява нашата абсорбиция на кислорд свързващ хемоглобина в кръвта. В статии, публикувани още 2018, се говори как това води до дихателна недостатъчност или просто казано бавно задушаване. Освен това има проучване, където облъчват насекоми с 10-50 GHz, при което температурата им се повишава (както храна в микровълнова) и те твърдят, че това трябва на всяка цена да се изследва за по-дълъг период от време.
    Eто тук например споменават за 60 GHz - https://arizonahomeopathic.org/2019/02/06/5g-a-toxic-assault-on-the-planetary-web-of-life/
  • 135 Чичо Симо

    0 1 Отговор
    Жалко за тоя народ. Най-глупавите мнения събират от 3 до 8 пъти повече плюсове отколкото минуси.
    В тоя пасквил от "доцентка" няма нито една дума която да издава че автора има медицинско образование.
  • 136 БТР

    1 0 Отговор
    Имам уред за измерване на радиация, нещата не са майтап. На тези дето се подиграват че трябва да се върнем с 30 години назад ще им кажа че когато ножа опре в кокала ще ревете.. Аз все по рядко използвам телефона а вкъщи на рутера изключих безжична връзка и карам на кабелна. Мога и без тези модерни гъзарии които са причина за по малко социални контакти и затъпяване.
  • 137 азбуки

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ленко":

    Ей тва българина все много знае. Ако е докторка значи е завършила медицина, и щом е кинезитерапевт, значи е специализирала физиотерапия, където се учи много задълбочено за физичните фактори въздействащи на организма. Ако има доктор, разбиращ от тез неща, тва е физиотерапевта. Тъй че ай не поставяй под съмнение компетентността и.
  • 138 BOBO

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ленко":

    За сведение жената е преподавател към факултета по "Обществено здраве,здравни грижи и туризъм"
  • 139 Бъдеще

    0 0 Отговор
    2023 година е и цяла България е накичена с 5жи