Отидете към основна версия

10 623 49

"Благодаря на съдбата, че живея в Дянковия век"

  • стефан стефанов-
  • преместване-
  • агенция митници-
  • дянков
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Благодаря на съдбата, че ми е дала шанс да живея в Дянковия век! Благодаря и че ме срещна с него! Аз мъничкия преместваем обект имах шанса да стисна ръката му! Благодаря на моя народ, че го следва по пътя към...........Северния полюс! Това се заявява в писмо-коментар, получено в редакцията на Факти.бг, по повод идеята на Симеон Дянков централата на Агенция Митници да бъде преместена до края на октомври в Русе.

Вчера министърът на финансите бе категоричен при посещението си в Русе, че централата се мести, макар, че децентрализацията се била позабавила заради летния сезон. Според него в централата ще останат хората, които са нужни, а останалите ще минат в териториалните бюра. Дянков каза още, че все още се търси сграда за Агенция "Митници".

А ето и коментарът на Стефан Стефанов – преместваем обект от Агенция ”Митници”, инвентарен №  13, както сам се е определил авторът му:

 

"Многоуважаеми г-н Дянков,
Искам прошка! Искам прошка за неблагоразумието ми да се усъмня в правотата на Вашите дела, в чистотата и гениалността на идеите Ви! Надежда вече озарява наивната ми душа и виждам как Родината ми се възражда!!!
Ами да, ПРЕМЕСТВАНЕТО – тази обикновена дума от битието ни, в която влагаме толкова тривиален смисъл, всъщност е ключът към просперитета на България! Казват, че гениалността се крие в простотата-ето и потвърждение! Каква приватизация, какви инвестиции, какви иновации, конкурентоспособност на икономиката и т.н.-витиевати и високопарни слова! Повече от две десетилетия демоните на прехода ни заливат с подобни заклинания!  И изведнъж чудо-ПРЕМЕСТВАНЕТО или МЕСТЕНЕТО на администрацията-тази гениалност, рожба на висш разум, неспоменавана нарочно в нито един програмен документ или стратегия до сега решава всичко:
1. Човекът е човек, когато е на път! Представете си само хилядите държавни служители, в петък със сияещи лица, торби с подаръци и букети красиви цветя, чакащи на пероните на гарите в Бургас, Варна, Плевен, Пловдив, Русе, Хасково високоскоростните мотриси за да ги отведат до семействата им! А семействата им, чакащи ги в уютната чакалня на софийската гара, горящи от нетърпение да ги прегърнат и да потеглят щастливи към домовете си за да прекарат заедно съботния ден! Ама - какво по хубаво от това хората да си липсват, децата да копнеят за родителите си! А новите познанства, обмяната на опит! А за удоволствието на тези служители  пришпорващи новите си автомобили по пресния асвалт на прекрасните ни магистрали. Нямам думи!
2. Сега за местните! Толкова години им продъниха ушите, колко било важно да имаме стабилен дребен и среден бизнес, да развиваме експортно ориентирани производства с висока добавена стойност, да създаваме благоприятна и предсказуема среда за чуждестранните инвестиции!Бла, Бла!
С една рокада във всеки  град се разкриват НЯКОЛКО ДЕСЕТКИ РАБОТНИ МЕСТА и ще си останат само няколко десетки, дори и след като тези които последват работните си места се наситят на това щастие и се върнат при близките си! Така е защото колкото и да се противим, след 10 години електронизацията на системите ще е взела своя дан!
3.  Икономиката, глупако, беше казал някои си там американец! Първият голям ефект за икономиката ще е за общините! Както знаете, всяка община в България трупа огромни излишъци и всяка идея къде да ги похарчи е добре дошла! Ремонт на сгради, ведомствени жилища-някакви милиони!Какво е виновен кметът, че си има модерни детски градини, прекрасни паркове, алеи, тротоари! Не му трябват пари за социално слаби, безработни или бездомници! Жилищният фонд стои празен, няма крайно нуждаещи се! Предплатил е задълженията си към местния бизнес! И чака ли чака някоя агенцийка, та да има за какво да се грижи!
Представете си сега, че шестима от тези няколко десетки чиновници с астрономически заплати от 900 лв. живеят на една улица! Ами то местния магазинер ще стане милионер! Лошото е, че ще вземе често да затваря магазина за да пътува по екзотични круизи!Оттам и местната туристическа агенция ще намаже!Абе да му мислят гейшите!Като казах гейши, се сетих, че местните жрици на любовта ще са най-доволни!А като са заети местните жрици, ще бъдат спокойни местните домакини! За всичко е помислено, а!
Ето, че и най-накрая решаваме и проблемите на пустото БДЖ-няма по-голяма идилия чиновник,бомбе,чанта,купе!За вагон-ресторанта няма да говорим!Даже може да се обособи вагон за чиновници и цената да е двойна!
4.  Държавата! Държавата си има Дянков.А на него подготвени експерти не му трябват, той може и сам!Държавна администрация не ни трябва, а ако ни потрябва, Брюксел ще ни прати свои експерти, ще им плащаме във валута-нали сме във валутен борд! Всъщност най-добре парите по оперативните програми да пристигат с инструкция на български- какво да ги правим! НАП и Митници, моля ви се, домоуправителят ще събира приходите!
5. И ето я и кулминацията на този икономически катарзис за страната!След като е преместил Светия синод в Кърджали, а Рилския манастир във Видин и е обявил министерството на финансите за храм, свети Симеон мести държавата на Северния полюс! Всеки българин е получил от заменката на земята ни много долари, с които ще купува кожи, китова мас, сушена риба! Ще „облагородим района” и никога няма да се наложи да водим войни за вода!!!
Благодаря на съдбата, че ми е дала шанс да живея в Дянковия век! Благодаря и че ме срещна с него! Аз мъничкия преместваем обект имах шанса да стисна ръката му! Благодаря на моя народ, че го следва по пътя към...........Северния полюс!!!!"

Стефан Стефанов – преместваем обект от Агенция ”Митници”, инвентарен №  13      

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини