Отидете към основна версия

1 697 6

Слави Бинев: АЕЦ "Белене" е рентабилен проект и рано или късно ще бъде построен

  • аец "белене"-
  • слави бинев-
  • горд-
  • правителство
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

АЕЦ "Белене" е рентабилен проект и рано или късно ще бъде построен, заяви лидерът на ГОРД Слави Бинев, като обвини премиера Бойко Борисов, че разчиства пътя за частен инвеститор, отказвайки се от проекта. Изказването бе направено по време на пресконференция на тема „Да осветлим разнопосочните интереси около АЕЦ „Белене“. Според независимия евродепутат държавата трябва да участва в проекта дори и с цената на заем, защото това е въпрос от национален интерес.


„От стратегически проектът АЕЦ „Белене“ се превърна в частен на Бойко Борисов. Той дори не го прикрива вече и се държи като на битпазар. Непрестанното лъкатушене показва, че тук няма национална доктрина и цел, а само личен интерес. Борисов безочливо въвлича парламента в собствените си игрички и това е опасно“, предупреди Бинев.

Според Бинев кабинетът, който той нарича „правителство на глупостта“, е доказал своята некомпетентност, управляващите са безкрайно объркани и не могат да взимат никакви решения. „Очаквам шамарчета да има и за САЩ, както са тръгнали. И тогава ще се задръстим на аерогарата кой първи да избяга“, коментира Бинев, визирайки предишно изявление на вицепремиера Дянков, „увлечен от шамарчетата, които явно много е ял като малък, Симеон Дянков иска и той да раздава, и то на Русия“.

Лидерът на ГОРД обясни още, че чрез политиката на ГЕРБ се задействат други инстинкти сред обществото и хората умишлено се разделят на русофили и русофоби. Това е език от ерата на Студената война. „И на най-големите песимисти е ясно, че проектът е удачен за България“, обяви Слави Бинев.

В аванс той разкри и две мащабни инициативи, които готви ГОРД. Едната от тях е още по-голям митинг на „Гражданско Обединение за Реална Демокрация“, който се подготвя за 22 ноември. Другата е пресконференция на Мишо Шамара пред европейските институции. „Премиерът го е видял на митинга на ГОРД и на другия ден му възобновиха делото“, каза Бинев.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини