Last news in Fakti

5 Октомври, 2012 18:37 1 695 6

Слави Бинев: АЕЦ "Белене" е рентабилен проект и рано или късно ще бъде построен

  • аец "белене"-
  • слави бинев-
  • горд-
  • правителство
Слави Бинев: АЕЦ "Белене" е рентабилен проект и рано или късно ще бъде построен - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

АЕЦ "Белене" е рентабилен проект и рано или късно ще бъде построен, заяви лидерът на ГОРД Слави Бинев, като обвини премиера Бойко Борисов, че разчиства пътя за частен инвеститор, отказвайки се от проекта. Изказването бе направено по време на пресконференция на тема „Да осветлим разнопосочните интереси около АЕЦ „Белене“. Според независимия евродепутат държавата трябва да участва в проекта дори и с цената на заем, защото това е въпрос от национален интерес.


„От стратегически проектът АЕЦ „Белене“ се превърна в частен на Бойко Борисов. Той дори не го прикрива вече и се държи като на битпазар. Непрестанното лъкатушене показва, че тук няма национална доктрина и цел, а само личен интерес. Борисов безочливо въвлича парламента в собствените си игрички и това е опасно“, предупреди Бинев.

Според Бинев кабинетът, който той нарича „правителство на глупостта“, е доказал своята некомпетентност, управляващите са безкрайно объркани и не могат да взимат никакви решения. „Очаквам шамарчета да има и за САЩ, както са тръгнали. И тогава ще се задръстим на аерогарата кой първи да избяга“, коментира Бинев, визирайки предишно изявление на вицепремиера Дянков, „увлечен от шамарчетата, които явно много е ял като малък, Симеон Дянков иска и той да раздава, и то на Русия“.

Лидерът на ГОРД обясни още, че чрез политиката на ГЕРБ се задействат други инстинкти сред обществото и хората умишлено се разделят на русофили и русофоби. Това е език от ерата на Студената война. „И на най-големите песимисти е ясно, че проектът е удачен за България“, обяви Слави Бинев.

В аванс той разкри и две мащабни инициативи, които готви ГОРД. Едната от тях е още по-голям митинг на „Гражданско Обединение за Реална Демокрация“, който се подготвя за 22 ноември. Другата е пресконференция на Мишо Шамара пред европейските институции. „Премиерът го е видял на митинга на ГОРД и на другия ден му възобновиха делото“, каза Бинев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kibika

    1 0 Отговор
    Пълни глупости.Всеки си прави свободни съчинения по темата АЕЦ Белене..а.ти простотията.......
  • 2 Методи

    1 0 Отговор
    СЛАВЧО БИНЕВ ???? ЩО Е ТО ???? ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН ПО КАРАТЕ , СПОРЕД НЕГО ???? НАБИТ НАСРЕД VIP ДИСКОТЕКАТА СИ И ПРЕД 30 ГАВАЗИ ОТ ГЕОРГИ ИЛИЕВ ,БАНДИТ ИЗТОЧВАЙКИ ДДС И ПРЕДЛАГАЙКИ VIP ПРОСТИТУТКИ ???? ПЛАТИЛ СИ ТИТЛАТА АРХОНТ, ЗА ДА СЕ ПРАВИ НА ?????? ПЛАТИЛ СИ НА ВОЛЕН СИДЕРОВ ДА ГО НАБУТА НА ПЪРВА ЛИНИЯ ЗА ЕВРОДЕПУТАТ, ПЛАТИЛ СИ НА ЦИГАНИТЕ ДА ГО ИЗБЕРАТ ... ДОКОГА ЩЕ ГО СЛУШАМЕ ТОЗИ ??????????
  • 3 ТРОШАЧА

    1 0 Отговор
    МДААААА ПРАВ СИ МЕТОДИ НО ТОВА Е ЖАЛКАТА ИСТИНА ЗА ПОЛИТИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ -САМО ПРЕСТЪПНИЦИ И ДАЛАВЕРАДЖИИ СТАВАТ ПОЛИТИЦИ А ДО ТАМ СТИГАТ НЕ С ИНТЕЛЕКТ КАЧЕСТВА И ОБРАЗОВАНИЕ А С ПОДКУПИ ЛАКЕЙСТВО И ДУПЕДАВЩИНА ! ПОГЛЕДНИ НИ И ФУТБОЛА ... ВСИЧКИ ПРЕЗИДЕНТИ НА ПО -ГОЛЕМИТЕ ОТБОРИ В ,,А'' ГРУПА СА СИ ЧИСТИ МУТРИ ИЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ НА ВИСОКО НИВО ! ТААААА КАКВИТО СА НИ ПОЛИТИЦИТЕ НЕ ОЧАКВАЙ ДРУГОТО ДА Е ПО- РАЗЛИЧНО ! РИБАТА МИРИШЕ ОТ КЪМ ГЛАВАТА! А ТОЯ ГОРЕ НА СНИМКАТА ГО ЗНАЕМЕ МНОГО ДОБРЕ ЩО ЗА ОТРЕПКА Е НО ЩОМ И ТОЙ СТАНА ПОЛИТИК ... ЗАЕ.И ! ТОВА Е БЪДЕЩЕТО ТУКА ... ПРОСТАЦИ И ХАЙДУЦИ !
  • 4 Гарбич

    1 0 Отговор
    Този боклук като наследник ли се явява на другият главурникБойко?
    Народеееееееееееееее????????
  • 5 СГС

    1 1 Отговор
    Не подкрепям нито една партия,но в случая Бинев е прав!!!И никой няма да ме убеди в противното защото това е истината! Колкото до партиите в BG - всички са еднакви те са подвластни на мафия и монополи включително и Бинев.
  • 6 ТАТО

    1 0 Отговор
    Този от кога взе да разбира от АЕЦ???