Last news in Fakti

6 Октомври, 2012 11:19 1 675 3

Татяна Дончева: Инвеститорът за "Белене" май само е минал покрай Америка

  • татяна дончева-
  • бойко борисов-
  • аец "белене"-
  • инвеститор

„Премиерът Бойко Борисов е склонен да строи АЕЦ „Белене”, само че с оглед на неговото участие в проекта”, заяви в предаването „Събуди се...” по Нова телевизия лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева.

Тя каза, че е намерила подозрителна визуална прилика между представителите на американския кандидат-инвеститор „Глобъл пауър консорциум” и членовете на „Глобъл Стийл Холдинг” (със собственик Прамод Митал, закупил мажоритарен дял от „Кремиковци” през 2005 г.). „Не се знае дали тези инвеститори са американци или само са минали покрай Америка”, коментира Дончева.

Тя бе категорична, че „прехвърлянето на искането за референдум към Конституционния съд е спасителна маневра на противниците на идеята”.

"Няма защо папагалите от ГЕРБ да се мъчат да променят въпроса, на който хората ще отговарят при националното допитване. Той вече е формулиран от събирача на подписи", каза още Дончева.

Лидерът на “Движение 21” сподели, че се е подписала "за" референдума за “Белене” и смята, че строителството на централа е инвестиция в бъдещето.  За нея е много важно да следваме нещата в енергетиката така, както при Тодор Живков сме искали да сме космическа нация.

"Няма нищо лошо в референдумите. Дори Хитлер е използвал всенародно допитване за решаване на проблеми”, обобщи Дончева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 станишев

    0 0 Отговор
    тишината в една спалня води до лудост ....с Хитлер ли ще се обясняваш ...смях...сравнението ти е брилянтно....а за ББ ...ми да ви остави сами да си направите лапаницата покрай поръчката за АЕЦ ...ей това комунетата не сте прости въобще ...гладнички ми се виждате ,че малко сте уядени на гърба на народеца ....хахха
  • 2 СССР

    0 0 Отговор
    колега къде виждаш комунисти само ми кажи и преди да ми ги покажеш само ще те питам ти знаеш ли какво е комунист и комунизъм въобще защото останах с впечатлението че ти още вярваш че има комунисти тука в българия и искам да те питам комунист ли е човек който търси и трупа капитали на гърба на народа защото ако турси и трупа пари явно е капиталист а не комунист нали
  • 3 СССР

    0 0 Отговор
    а това че са ги изучили безплатно по времето на комунизма не значи че са такива сега иначе как да си обясня факта комунисти да се борят срещу капиталистите които купиха и управляват тази страна а имено сащ не трябва ли да си много смел и безумен а и не видях да са направили нещо за народа досега търговията с наркотици не само че върви но и носи приходи като никой друг а кой я контролира комунистите ли