Отидете към основна версия

12 316 141

Борисов чака столичани да се саморазправят с хората от блокадите

  • борисов-
  • протестиращи-
  • палатки-
  • саморазправа

За целта полицията трябва да е кротка и да не тормози протестиращите от палатките

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Борисов чака столичани да се саморазправят с хората, блокирали възловите кръстовища в София. Това вече е прозрачно. Последното доказателство е смешното "включване" на патрулката, пристигнала на бул.Ситняково в петъчната вечер при второто блокиране на шосето пред Румънското посолство. Колата си тръгна освиркана и без никаква съпротива. "Репресивният орган" подви опашка, направи перфектен обратен завой и се изнесе. Полицаите дори не дочакаха момичетата от протеста да ги закичат с китки.

След скорошните изстъпления на полицията в триъгълника на властта, когато бе проявена абсолютно ненужна и потресаваща жестокост към демонстранти, с нищо непредизвикали органите на реда, властта явно е предприела друга тактика. Тя е на изчакване. Чакат необременените от политически пристрастия аполитични столичани, които пътуват ежедневно през централната част на града, да изпушат съвсем и да скочат на хората, блокирали трите кръстовища в центъра на София.

Подобно развитие на сценария ще стопли сърцето на Борисов и обкръжението му в максимална степен. Хем властта ще е демонстрирала пълна либералност към блокадите, хем те ще са пометени от обикновените трудови хора. Глас народен, глас божий. Едно Септемврийско въстание срещу блокадите си е направо мокър сън за властта.

И този сценарий е напълно реалистичен. Програмисти, интернисти, фрезисти, геодезисти, други всякакви -исти, шивачи, косачи, бръснари, пекари, гъдулари, кой с лопата, кой с вила, коса, арбалет...- както би го описал Гео Милев...

Борисов и сие се молят полицията да не изпуши и да не разтури отново лагерите. Мечтаят това да го стори народът. Както се казва, от народа - за народа. Затова полицията през последните дни е някак дистанцирана, направо мила.

Вервайте ми, както казваше палачът на двуполюсния модел, това не е случайно.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 159 гласа.

Свързани новини