Отидете към основна версия

12 678 73

Борисов бил противник на мерките?! Аман бе...

  • бойко борисов-
  • костадин ангелов-
  • мерки-
  • коронавирус

Самата идея здравният министър да оглави избирателна листа в настоящата ситуация беше отвратителна

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Премиерът ни, чието еднолично управление се разпростира вече в трето десетилетие, изведнъж се оказа противник на мерките. Не, недейте, изчакайте - нищо не вадим от контекста. Човекът си го каза в прав текст - "Противник съм на мерките със заповеди". Великолепно изказване. Нека баламосването на по-наивната, но за съжаление по-многобройна част от народа продължи по същия безобразен начин, както и досега. Що за мерки ще са и кой ще ги спазва, ако не се издаде заповед?! То, както видяхме, и заповедите не са особена гаранция, ама хайде стига Борисов се е правел на току-що събудил се от зимен сън мечок от приюта в Белица.

Така е свикнал да слаломира с думичките, че човек наистина ще си помисли най-нелепото - че не той, а бай Киро Ананиев и сега Костадин Ангелов вземат решенията и самоволно издават заповеди. Тези лоши хора ни затварят, а добрият премиер ридае за нарушените ни права и свободи, но не може да направи нищо. Като "лошите хора" от предишния мит, дето криели истината от Тодор Живков за реалното положение на народа през соца. Тато пишел книгите си с бай Милко Балев, нямал време за инспекции, като тези на охранителя му и сляпо се доверявал на коварните си боляри.

Така и така споменахме настоящия здравен министър. Костадин Ангелов заяви, че прекратява предизборната си кампания, заради усложнената ситуация с коронавируса. На някого това може да се стори достойно, на друг дори трогателно. Всичко може. Всъщност, самата идея здравният министър да оглави листа в настоящата ситуация беше отвратителна. Какъв щеше да е кярът за ГЕРБ - да дават един от водачите си на листа още няколко пъти на ден по телевизора, извън репортажите от платените предизборни блокове. Доста сиромахомилски подход, не отива на космополитното и визионерско разбиране на премиера за нещата от живота.

Или вероятно са мислели, че към датата на вота ще имаме 20-30 новозаразени на ден, а не 2-3 хиляди, както се очертава. И тогава министърът и неговия Първи щяха да оберат и допълнителния бонус като спасители на нацията.

А сега т.нар. "български модел" за борба с пандемията, за който уж говорел, видите ли, Светът, поема към поредната си мутация.

"Българският модел" - това е мегакомплексарщина, приятели.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 114 гласа.

Свързани новини