Отидете към основна версия

21 072 103

Изсулване

  • бойко борисов-
  • костадин ангелов-
  • изсулване-
  • мерки-
  • рзи

Лошите РЗИ-та ще ни затварят, "добрият" Бойко ще ни отваря

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Не искам заради политически дивиденти да изпуснем най-добрия модел, през който до този момент преведохме България. Регионалните здравни инспекции трябва да прилагат строг контрол, а областните щабове имат всички права да затварят ресторанти, училища, детски градини, да спират организираните екскурзии и всяка рискова дейност в името на живота и здравето на българите“, заяви вчера министър-председателят.

"Всички директори на РЗИ имате пълна свобода да приложите всички мерки, които считате за необходими, без да се колебаете. Можете да затваряте - ресторанти, молове, училища, фитнеси, спорт - всичко, което е необходимо. Аз съм зад вас. Ще се справим!", държа исото министърът на здравеопазването.

Усещането, че властта започна да се изсулва от отговорност покрай скока на новозаразените става все по-натрапчиво. Едва ли има някакво съмнение какво предстои. "Гадовете" от РЗИ-тата ще поемат регионалния гняв на рестораньори, бармани, артисти и пр. потенциално засегнати от бъдещите затваряния люде.

Та онези ще затварят, а "благият и мъдър" премиер - ще отваря. "Лошите чиновници" ще затварят със заповеди, а "добрият Бойко" ще отваря от джипа. И пръст ще размахва, и уши ще дърпа негово Великодушие по време на най-новия си "маньовър".

"Вся власть советам" беше главният лозунг на руските болшевики преди революцията. Тук нашите "болшевики" дават мирно и тихо цялата власт на РЗИ - безкръвно и без залп от кораба-музей "Дръзки". И така - до изборния ден.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 164 гласа.

Свързани новини