Отидете към основна версия

2 200 12

Яне Янев: Без подкрепата на РЗС за ГЕРБ България щеше да е Гърция

  • яне янев-
  • рзс-
  • герб
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ако РЗС не беше подкрепяло мнозинството от ГЕРБ в парламента през последната година, България щеше да бъде в ситуацията на Гърция, заяви лидерът на РЗС Яне Янев.

В предаването „Тази сутрин” на бТВ той изтъкна, че неговата партия е единствената, която не е консумирала и упражнявала изпълнителна власт и припомни, че РЗС отдавна защитава исканията за свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията.

„От 7 години повтаряме едно и също, което сега е в устите на протестиращите. РЗС е единствената извънсистемна партия, срещу която скачаха всички, когато говорихме, че законодателната, изпълнителната и съдебната власт са изчерпани”, изтъкна Яне Янев като аргумент срещу твърдението, че е поредният политик, който се явява като изразител на тезите на протестиращите.

Той влезе в спор с представителите на граждански организации в студиото, които изразиха възмущение от „наглостта на политическите марионетки”. В отговор Яне Янев се обърна към журналиста Еми Барух с думите „Вие сте по-стара от най-старите политици!”.

„Аз съм бил на улиците много повече от всички протестиращи,” заяви още лидерът на РЗС и допълни, че в момента на улицата цари анархокомунизъм и е жалко една групичка хора да изземва представителството на протестиращите.

Той прогнозира, че изборите ще спечели формацията, която предложи реален механизъм за изход от тази криза. „Аз не съм се съгласявал на каквито и да било предложения и изкушения,” каза Яне Янев и декларира, че винаги е бил почтен.

Лидерът на РЗС, която в края на 2012 г. влезе в предизборен съюз с варненския бизнесмен Веселин Марешки, посочи и своето обяснение за масовите протести в морската столица. „Във Варна имат фараон, пазен от 3-буквена или 4-буквена групировка. Трябва да бъде изкаран от Общината с белезници, затова протестите са толкова големи във Варна,” обясни Янев, без да спомене конкретно име.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини