Отидете към основна версия

10 146 28

Илиян Василев: Чака ни социално цунами заради енергетиката

  • енергетика-
  • социално цунами-
  • газ-
  • турски поток

Служебното правителство на практика не може да смени ръководствата на енергийните дружества наследени от ГЕРБ, които пазят договорките и комисионните на Борисов и шайка

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Още веднъж за да се знае че съм предупредил.
Чака ни социално цунами. Служебното правителство на практика не може да смени ръководствата на енергийните дружества наследени от ГЕРБ, които пазят договорките и комисионните на Борисов и шайка.
Апокалипсисът ще настъпи, ако не се вземат спешни мерки, защото нито ще има достатъчно газ на склад за да балансира пиково потребление, /а проблемът е изобщо в Европа и няма как да разчитаме на съседи/, нито скокът на цените може да бъде контролиран защото ръководството на "Булгаргаз" систематично отказва да купи по-евтиния азерски газ в пълния договорен обем. За това предупреждава във "Фейсбук" Илиян Василев.

Ето прогноза - на 1 септември цената на природния газ ще скочи над 65 лева за МВтч, като това не е пределът защото в момента спот цените приближават 88 лева МВтч.
Прогнозата ми е за скок в цените на парното и топлинна енергия, общо от април 2021 над 40 процента. И на тока, произвеждан от когенерация.
КЕВР не може да компенсира пазарни процеси.

Бунтовете на енергийно бедните - които през октомври ще бъдат 80 процента от хората ще бъдат главната тема на изборите през есента.
Никой не говори за двете основни причини за катастрофата - цените на климатичните политики /България проспа всичко от А до Я/ и най-вече некадърното и корумпирано управление, което няма забележителна промяна при служебното правителство. Проверяват под лупа интерконектора с Гърция, но проспаха здраво "Турски поток" със стратосферната корупция.

Дори президентът Радев защитава ръководството на "Булгаргаз", което играе срещу интересите на потребителите у нас.

Изобщо темата енергетика, цени на енергията, реформи и климатични политики ще застане в центъра на предизборната борба., като роди невиждани рекорди по популизъм.

Като начало - всеки трябва да си направи кризисен план как да си ограничи потреблението на енергия и да пренасочи харчовете към плащане на сметките. Тъй като не съм оптимист за получаване на европейски средства за компенсиране на лудостта на юруш климатичните политики на ЕС, да се подготвим за антикризсни планове и финансиране на енергийно бедните.


Бел.ред.
2.5 млн. българи поискаха през 2016 г. мажоритарни избори в два тура за НС, но политиците отказват да го изпълнят.
Легитимни ли са за Вас избраните след това парламенти? Линк към резултатите от анкетата

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 39 гласа.

Свързани новини