11 Август, 2021 16:00 10 078 28

Илиян Василев: Чака ни социално цунами заради енергетиката

  • енергетика-
  • социално цунами-
  • газ-
  • турски поток

Служебното правителство на практика не може да смени ръководствата на енергийните дружества наследени от ГЕРБ, които пазят договорките и комисионните на Борисов и шайка

Илиян Василев: Чака ни социално цунами заради енергетиката - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Още веднъж за да се знае че съм предупредил.
Чака ни социално цунами. Служебното правителство на практика не може да смени ръководствата на енергийните дружества наследени от ГЕРБ, които пазят договорките и комисионните на Борисов и шайка.
Апокалипсисът ще настъпи, ако не се вземат спешни мерки, защото нито ще има достатъчно газ на склад за да балансира пиково потребление, /а проблемът е изобщо в Европа и няма как да разчитаме на съседи/, нито скокът на цените може да бъде контролиран защото ръководството на "Булгаргаз" систематично отказва да купи по-евтиния азерски газ в пълния договорен обем. За това предупреждава във "Фейсбук" Илиян Василев.

Ето прогноза - на 1 септември цената на природния газ ще скочи над 65 лева за МВтч, като това не е пределът защото в момента спот цените приближават 88 лева МВтч.
Прогнозата ми е за скок в цените на парното и топлинна енергия, общо от април 2021 над 40 процента. И на тока, произвеждан от когенерация.
КЕВР не може да компенсира пазарни процеси.

Бунтовете на енергийно бедните - които през октомври ще бъдат 80 процента от хората ще бъдат главната тема на изборите през есента.
Никой не говори за двете основни причини за катастрофата - цените на климатичните политики /България проспа всичко от А до Я/ и най-вече некадърното и корумпирано управление, което няма забележителна промяна при служебното правителство. Проверяват под лупа интерконектора с Гърция, но проспаха здраво "Турски поток" със стратосферната корупция.

Дори президентът Радев защитава ръководството на "Булгаргаз", което играе срещу интересите на потребителите у нас.

Изобщо темата енергетика, цени на енергията, реформи и климатични политики ще застане в центъра на предизборната борба., като роди невиждани рекорди по популизъм.

Като начало - всеки трябва да си направи кризисен план как да си ограничи потреблението на енергия и да пренасочи харчовете към плащане на сметките. Тъй като не съм оптимист за получаване на европейски средства за компенсиране на лудостта на юруш климатичните политики на ЕС, да се подготвим за антикризсни планове и финансиране на енергийно бедните.


Бел.ред.
2.5 млн. българи поискаха през 2016 г. мажоритарни избори в два тура за НС, но политиците отказват да го изпълнят.
Легитимни ли са за Вас избраните след това парламенти? Линк към резултатите от анкетата


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 39 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    64 8 Отговор
    Олигарсите видяха че Служебното правителство остава и атакуват по всички фронтове.Ток,борси за храни,бежанци,палежи на гори, Алибегов, мафията в бели престилки.Ще има бесилки на Орлов мост скоро!
  • 2 пешо

    35 11 Отговор
    ако имаше аец "белене", тая, да речем великодушно - особа, нямаше да се репчи и да "предупреждава". но тя е един от най-върлите противници на енергийната независимост на територията. тя си знае защо.

    Коментиран от #25, #27

  • 3 Наблюдател

    46 1 Отговор
    По-горното всъщност ще е следствие на факта че до сега не се намери нито една сила която Реално да потърси сметка на вихрещата се много отдавно енергиина мафия! А Реално значи ЗАТВОР!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 РАДЕВ, КВО СТАВА

    19 29 Отговор
    ЩЕ ЗАКОПАЕШ ТАЯ ДЪРЖАВА И ТОЯ НАРОД...С ТИЯ ЦЕНИ
  • 6 ????

    21 2 Отговор
    Я не плаши бедните с бедност! Ако визираш братята за бунтове не коси се, ще ги изхранятт. От българите бунт има да чакаш, така че аре по полека.
  • 7 Tутанкамон

    12 12 Отговор
    Тъпите софиянци си харесват тиквата и чалгата и сега ще стоят на студено...
  • 8 хаха

    23 5 Отговор
    Проблемът е, че служебното правителство не прави нищо с енергийния картел и ги остава да продават ток на много завишени цени.
  • 9 БоБо

    15 24 Отговор
    А бе Илиянчо, а бе Василев, какъв ГЕРБ продължава да те гони. Стига с тази плоска и евтина пропаганда. Плочата ГЕРБ се изтърка вече. Няма ръководител, който служебните да не могат да сменят ако искат. Ако трябва, ще променят и закона, но ако е на ГЕРБ, да са го разкарали отдавна.
    Всеизвестно е, кой дърпа конците в енергетиката. Помнещите знаят и защо падна второто правителство на ГЕРБ.
    Така, че не си интересен. Задай си въпроса кой печели от вискоките цени на тока и може и да разбереш, че 2 милиарда не се събират току-така от нищото. Защото в края на годината ще лъсне истината дали са от спрени кражби, повишена съъбираемост или просто отложени плащания на данъци. Лъжата трябва да се замаже. А за енергийната мафия, свързана главно с ДПС и БСП, това е добре дошло.
  • 10 Чичо Вова

    4 4 Отговор
    Ох кал ша ми паднете на зима

    Коментиран от #12

  • 11 Сатана

    19 4 Отговор
    Бай Тодор построи АЕЦ Козлодуй за да има народа евтин ток.Тя е наша а не на крадците -монополисти купуващи евтин ток и придавайки го на нас с одобрението на министър председателя.
  • 12 Чичо Вова

    6 7 Отговор

    До коментар #10 от "Чичо Вова":

    Ристю костовски ще прай лицеви опори в Кремъл
  • 13 приятели

    11 20 Отговор
    Радевата зима чука на вратата.
  • 14 Бриго Бичкията

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Мнооого егоистично, та чак грозно звучи написаното.
  • 15 опа

    18 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Дори президентът Радев защитава ръководството на "Булгаргаз", което играе срещу интересите на потребителите у нас.

    Всички са в схемата. Никой не пита защо за 2-3 месеца дизела и бензина поскъпнаха от 1.50/1.60 на 2.20/2.30
  • 16 Историчка

    22 3 Отговор
    30 години соросоиди като Василев пречат на всеки проект в енергетиката.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Фермер

    19 2 Отговор
    От тази година започва поскъпването на всички горива,храни,суровини и вода в световен мащаб. Глад на квадрат.
  • 19 Ю.Кортес

    11 13 Отговор
    Служебния мин председател нали назначил децата си в Булгаргаз и БЕХ.Пука му на него за цените
  • 20 Фермер

    9 8 Отговор
    До 2030 ще бъдат унищожени всички ферми за добитък.Минаваме на заместители на месото.
  • 21 Фермер

    10 2 Отговор
    В момента в щатите има криза за вода,фермерите разпродават добитък.Няма вода и храна за животните.Глобалистите са източили язовирите в океана.
  • 22 Фермер

    13 2 Отговор
    За липсата на вода и храна ще бъде обвинено глобалното затопляне.Всички частни коли ще бъдат забранени.
  • 23 нечистоплътно

    7 10 Отговор
    "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" , ЗАЩО НЕ ПОИСКАТЕ ОСТАВКАТА НА СЛУЖЕБНИЯ МИНИСТЪР - ПРЕДСЕДАТЕЛ /СЪЩО МАСОН ПО ПУБЛИКАЦИИ - РАДЕВ СЪЩО/, КОЙТО Е УРЕДИЛ ДЕЧИЦАТА ПО СТАР БЪЛГАРСКИ ОБИЧАЙ В ДРУЖЕСТВАТА С НАЙ-ВИСОКИ ЗАПЛАТКИ "БУЛГАРГАЗ" И "БЕХ"!? И С КОГО РАБОТЯТ - С МЪЖЛЕТО НА СЕВДА ТВ, ВСИЧКИ ПОЗНАТИ НА ДЕЛЯН ДОБРЕВ ГЕРП И ВСЯ ОСТАЛЬНАЯ...... И НИЕ СИ МИСЛИМ, ЧЕ НЕЩО ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ? ОСТАВКА НА ТОЯ МИНИСТЪР - ПРЕДСЕДАТЕЛ /МАСОН КАТО РАДЕВ, УЗУНОВ И СИЕ/, ЗАЩОТО Е ЯСНО, ЧЕ КАТО ДЕЦАТА СА ТАМ, ТОЙ И РАДЕВ СА МАЙ В КОМБИНАТА... РАДЕВ, "СЛУЧАЙНО" ДОВЕДЕН ЗА ПРЕЗИДЕНТ ОТ ЕДНО ЛЕТИЩЕ МАЙ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ПОРЕДНИЯ ИЗБОР НА "ЗАДКУЛИСИЕТО"?
  • 24 Брандирана група косатки

    2 4 Отговор
    Летецо, Ахилес се явяваш! Пази се от пешкира на митрополита!
  • 25 Jacques Yves Moineau

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "пешо":

    Ако имаше аец белене, краденето щеше да е двойно.
  • 26 Сандо

    7 1 Отговор
    Тая гад май не чувства личната си вина за сегашното състояние.Той и такива като него трябва да гледат АЕЦ - Белене от отсрещната страна.
  • 27 ААнтонов

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "пешо":

    Защо много хора продължават да вярват на заблудата “Белене”.Истината е че още 2005 г.с рестартирането му и неправомерния ръст на ВИ мощности/при 16% норма от ЕК у нас са
    пуснати 35%/ се заложи бомбата,която сега детонира.
    А истината е че у нас ел.енергията се използва безотговорно-два пъти повече за бита/отнесено на един консуматор/ и четири пъти повече за единица БВП/Сравнението е за средния разход в държавите от ЕС.

    Коментиран от #28

  • 28 По-добре

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "ААнтонов":

    Си намери друго занимание - например гледане на индийски сериали.