Отидете към основна версия

7 312 76

Да не би Слави Трифонов да кандидатства за пропагандатор на ДПС?

  • слави триф-
  • има такъв народ-
  • дпс-
  • христо иванов-
  • пропаганда

Ясно се показва, че враг номер 1 на Слави Трифонов и "Има такъв народ" е Христо Иванов

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ако до момента неприятен вкус заради дублирането на тезите и поведението на ДПС оставяха преди всичко депутатите от парламентарната група на "Има такъв народ", то днес лидерът на ИТН - Слави Трифонов, буквално официализира тази линия на поведение. Разбира се, това посредством социалната мрежа Фейсбук и, разбира се, обект на писменото му слово бе... Не, не, не си мислете, че е писал нещо неприятно за Ахмед Доган, Бойко Борисов, Делян Пеевски или Иван Гешев. Не! Трифонов отново атакува личността на Христо Иванов.

С тази... стратегия, ако може да се нарече така, ясно се показва, че враг номер 1 на Слави Трифонов и "Има такъв народ" е Христо Иванов. Може да се гадае защо. Едната възможност е, приемайки хипотезата, че в "Има такъв народ" нямат свободна воля и изпълняват чужда, Иванов да им е посочен като враг. Другата възможност е да виждат някаква опасност за себе си в него.

Но да се насочим към това, което написа Станислав Трифонов днес.

Той действително е поднесъл факти, в голяма степен обективни, но и доста необективни такива. Например: да, потеклото на Христо Иванов е комунистическо. Само че той с действията си и цялостното си поведение не е давал повод да се съмняваме, че таи добри чувства към тоталитарния комунистически режим. Ако го направи, г-н Трифонов, вярвайте, че много бързо, за минути ще изгуби доверието на демократичната общност, която стои зад него.

Майката на Христо Иванов държала реч в подкрепа на Ахмед Доган. Да, факт. Обаче в началото на 90-те години никой не е и подозирал, че Ахмед Доган е бил част от комунистическата Държавна сигурност. В очите на много хора през 90-те той е бил герой. Докато вие, Трифонов, бяхте поканили Ахмед Доган през 2005 г. в шоуто си. И макар дотогава досието му все още да не е било излязло на бял свят, до онзи момент той вече е носил достатъчно политически негативи.

"Христо Иванов бил строителен работник", завършил право и не било известно да е работил като адвокат. Но работил бил в НПО-то, което явно трябва да приемем нещо срамно, както сигурно и това, че е бил строителен работник. Ако е бил. Всъщност, разликата между него и кандидатите за министри и премиери от ИТН е, че той се е доказал като последователен.

След това в поста си Трифонов описва началото на политическата кариера на Христо Иванов, като за пореден път от нея се забравя най-важното. А именно, че настоящият лидер на "Да, България", бидейки преди години част от кабинет, председателстван от Бойко Борисов, си тръгна в момента, в който коалиционните партньори на Реформаторския блок саботираха неговата съдебна реформа.

И да, Иванов създаде "Да, България" през 2017 г., не се обедини с "Демократи за силна България" и резултатът наистина беше много пагубен, за което той носи вина.

А дали преди да влезе в кабинет на Борисов, Христо Иванов е казвал, че бъдещият му шеф тогава е "мутра" и е бил "част от мафията", редно е тези и други твърдения да се подкрепят с конкретни линкове към интервюта или пък видео, ако е било в телевизия.

И стигаме до същината, провокирала тези редове. Защото с тях не се цели адвокатстване на Христо Иванов, а нагледно илюстриране, че тезите на ИТН много се припокриват с тези на ДПС и това е силно притеснително.

"По-късно Христо Иванов участва в тайни срещи за сформиране на нов политически проект. В основата на срещите е бизнесменът Иво Прокопиев, сочен за кадровик и лобист в няколко министерски съвета. В срещите участват и редица съвременни журналисти и анализатори, които днес громят Слави Трифонов из интернет, че някой му реди правителството", пише Трифонов.

Тези три изречения, публикувани на официалната страница на лидера на най-голяма парламентарно представена партия, не са подплатени с нито едно доказателство. По абсолютно същия начин Движението за права и свободи приписва на Иво Прокопиев някаква невероятна задкулисна сила.

Кое още е забавно. За Трифонов проблем е Прокопиев, но не и Пеевски. Или поне не и в този текст. А Прокопиев не е известно да е санкциониран по закона "Магнитски". Докато Пеевски е. Поне засега, защото обжалва. Ако въпросният медиен издател Иво Прокопиев имаше толкова сериозна власт в държавата, едва ли щяха с години да го разхождат по съдилищата като панаирджийска мечка. Този детайл в България значи много.

И да, Христо Иванов носи много голяма вина за абсолютното бетониране на олигархията в държавата ни. Той създаде "Да, България" през 2017 г., не се обедини с "Демократи за силна България" и резултатът наистина беше много пагубен за демократичната общност, защото тя нямаше представителство в 44-тия Парламент. Въпросният Парламент е може би най-лошият за държавата ни във всеки един смисъл, най-вече в законодателен, и това ще се поправя с години, ако въобще този "ремонт" започне някога. С голяма част от сега парламентарно представените партии и коалиции това едва ли ще се случи.


Бел.ред.
ИТН влезе в политиката на крилете на Референдума от 2016 г. с обещанието за мажоритарни избори в два тура.
Предадоха ли идеята в два последователни парламента? Линк към резултатите от анкетата

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 58 гласа.

Свързани новини