13 Август, 2021 14:49 14 506 60

Емил Соколов пред ФАКТИ: Между Президентството и ДПС се води война

  • емил соколов-
  • има такъв народ-
  • итн-
  • дпс-
  • президенство-
  • румен радев

"По волята на сарая, ИТН са в ролята на умиротворител, който се опитва да договори мир", каза историкът и политически анализатор

Емил Соколов пред ФАКТИ: Между Президентството и ДПС се води война - 1
Емил Соколов, кадър: "Денят с В. Дремджиев"
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Макар и силно дразнеща нормалния човек, политическата ситуация в България е премного интересна. А за да бъде тълкувана тя, необходими са интелигентни и независими анализатори. Не като 90% от тези, които ежедневно Ви представят трите големи телевизии.

В контекста на ходовете на водещата парламентарно представена партия "Има такъв народ", но и не само, от ФАКТИ потърсихме за анализ историка от университета в Екзитър и политически анализатор - Емил Соколов.

- Г-н Соколов, как разчитате това, че след като от "Има такъв народ" напористо биха по най-добрите служебни министри (Кирил Петков и Асен Василев) на назначеното от президента Румен Радев служебно правителство, в едно редките си физически показвания, когато говорим за политика, Слави Трифонов заяви за втори път подкрепа към настоящия президент за втори негов мандат?

- Няколко са проблемите в тази ситуация. Първо, атаката на ИТН срещу служебните министри ги доближи твърде близко до ДПС. ДПС първи се обявиха срещу служебното правителство. Малко след това ИТН също изразиха недоволство от Кирил Петков и Асен Василев - двама служебни министри, които ИТН първоначално се опитаха да привлекат за министри в първия си проектокабинет, но впоследствие се отрекоха от тях. Също толкова нелогична е подкрепата на ИТН за президента Радев. Няма логика да подкрепяш президента, но да се опитваш да дискредитираш хората, назначени от него в служебното правителство. По този начин казваш, че Радев не си е свършил добре работата и не е избрал точните хора. Защо тогава ИТН в последното си обръщение почти издигнаха Радев в култ, говорейки за него като някакъв идол в политиката? В един друг пост Трифонов спомена думата "шизофрения". Подходът на ИТН спрямо президента и служебните министри определено е шизофреничен.

Второ, нека приемем, че ИТН нямат връзки с ДПС. Доказателствата сочат обратното, но да приемем, че ИТН се държат така, защото са неопитни. Какво целят като подкрепят Радев? Единият вариант е да искат да изчистят имиджа си, който в последно време страда. Подкрепяйки Радев, ИТН се самоопределят отново като протестна партия. Това би могло да е опит да се отъркат в президента и да спечелят от неговата популярност. Възможно е също и да предлагат сделка на Радев. Ние ще те подкрепим за втори мандат, а ти ще ни дадеш благословията си, за да постигнем по-добър резултат и да управляваме сами. После няма да се закачаме взаимно. Сценарий, в който ИТН управляват сами обаче е малко вероятен, тъй като нямат нужната подкрепа.

Съществува обаче възможност ИТН да се опитват да сключат сделка с Радев, за да се предпазят от "изчегъртване". Вчера служебният министър-председател Стефан Янев освободи Александър Николов. Досега Николов беше заместник-министър на енергетиката, но от ИТН го гласяха за министър във втория си проектокабинет. Посланието е ясно - служебното правителство отвръща на атаките на ИТН. Не е изключено от ИТН да искат да предотвратят точно такъв сценарий през следващите няколко месеца и да търсят примирие преди изборите. Въпросът е - защо партия на протеста ще се страхува от изчегъртване? Защо нова и непорочна партия, каквато ИТН твърдят, че са, се държи като партия на статуквото, която от години е във властта. Каква е причината за това несъответствие?

Тук се връщаме на съмненията за връзка между ИТН и ДПС. Ако ИТН се окажат поредното прокси, параван на ДПС, не е изключено протегнатата ръка към Радев да е всъщност поредния опит на ДПС да мимикрират и да се задържат на власт. Доказателства, че ИТН и ДПС са свързани, има много. Например, Петър Илиев, който беше предложен от ИТН за министър на вътрешните работи, е участвал в сделка с майката на Пеевски преди години. Това обяснява защо ИТН пригласят на ДПС така упорито и се опитват по всякакъв начин да отстранят служебния кабинет. Между Президентството и ДПС се води война. По волята на сарая, ИТН са в ролята на умиротворител, който се опитва да договори мир.

- Каква ще е ролята на ГЕРБ и БСП в политическия сценарий?

- ГЕРБ изчакват ИТН да изиграе ролята си, за да се върнат на бял клон. ИТН е проект, който цели да спечели време на статуквото да се прегрупира. Това е причината Борисов да мълчи и гласът на ГЕРБ да не се чува много. При Нинова е по-сложно. Тя се бори за политическото си оцеляване. Тъй като отношенията ѝ с президента са обтегнати, Нинова до последно се колебаеше дали да подкрепи ИТН, или да застане зад служебния кабинет. Ако третият мандат отиде при БСП и те предложат служебното правителство да стане редовен кабинет, това може да се тълкува като сдобряване между Нинова и Радев. Простата истина е, че БСП вече не може да е нищо повече от слуга на Радев. Президентът е този, който е в по-добра позиция. Ако Нинова не му се подчини, Радев винаги може да си намери други партньори.

- С оглед на досегашните политически ходове на Радев, то какво може да очакваме от него като поведение в тази мръсна задкулисна игра?

- Радев е най-важната политическа фигура в момента. Няма значение дали това ни харесва, или не. Той се ползва с най-високо доверие и всички искат да са близки с него. От една страна, това е добре, защото президентът няма нужда от подкрепата на ИТН, ДПС или някоя друга партия, за да спечели втори мандат. Радев може да спечели втори мандат сам. Няма нужда да влиза в задкулисни съглашения с някоя от партиите на статуквото, за да си осигури подкрепа.

От друга страна, това е проблем. Президентът концентрира твърде много власт в себе си. Ако прибавим и настроенията в обществото, че всички партии са лоши, завоят към повече авторитаризъм в българската политика става все по-реален. Радев играе картите си добре - дава на обществото това, което иска, докато усилва собствените си позиции. Не можем да го виним за това. Въпросът е дали в един момент президентът няма да злоупотреби с властта си. Президентската институция в България има предимно представително функции, с 1-2 изключения. Радев обаче може да си позволи много повече. Тъй като сега всяка партия се опитва да спечели подкрепата му, той може активно да влияе на политическите решения. Задава се и още едно служебно правителство, което на практика следва линията на президента.

- Доколко ние гражданите можем да вярваме в автентичността на настоящия ни президент? Питам Ви това, тъй като част от обкръжението на Радев не вдъхва доверие. Пример за това може да бъде проф. Александър Маринов - агент Майстора от комунистическата Държавна сигурност.

- Президентът Радев е обграден от бивши кадри на ДС, което не е добър знак. Чрез него старата партийна номенклатура на БКП отново си проправя път към властта. Връзката с Русия също не бива да се подценява. Радев беше избран с помощта на генерал Решетников. Не казвам, че Радев ще ни изкара от НАТО и ЕС, а че той и екипът му са събирателен образ на руските интереси. Русия няма интерес ние да излизаме от НАТО и ЕС. Напротив, членството ни в тези организации е добре дошло за Кремъл. България играе ролята на троянски кон на Русия перфектно.

- Според Вас възможно ли е демократичната общност да излъчи кандидат, който да победи Радев?

- Според мен е малко вероятно. Кандидатът още не е обявен. Ако "Демократична България" искат да имат шанс в президентската надпревара, трябва да започнат кампания още сега. Това не се случва. Друг проблем е, че част от симпатизантите на ДБ харесват Радев. Радев би могъл да бъде победен, ако ГЕРБ и ДБ имат общ кандидат, но това няма как да стане. ДБ си научиха урока и не биха направили такъв компромис. От ГЕРБ също по нищо не личи да приемат президентските избори насериозно, което е странно. Ще видим на какво се дължи това.

- Някак се остава с впечатление, че почти всичко продължава да се случва на терена на задкулисността. Различни задкулисия се боричкат за позиции в държавните структури, като в някои случаи се договарят и си разпределят порциите. Къде в крайна сметка са гражданите и имат ли те поне един искрен и автентичен представител?

- Да, задкулисието в България продължава да е силно. Това е, защото гражданското общество в България има още много да работи. Апатията е водеща. Ако оставим това настрана, автентични представители има. ИБГНИ и най-вече ДБ се опитват да привлекат вниманието на гражданите към проблемите. Разбира се, всяка от тези партии има недостатъци, но на фона на всички останали те наистина се опитват да са конструктивни. През последната една година ДБ демонстрират принципност и последователност, които са похвални. Разбира се, ако някой е решил да вярва на опорките за "джендъри" и други глупости, винаги ще му се струва, че всички са маскари. Това обаче е проблем, който никоя партия не може да реши. От всеки от нас зависи да се интересува какво се случва и да не вярва на глупости.

- По отношение на цялостната политическа ситуация и най-вече в контекста на парламентаризма, според Вас какво точно целят от "Има такъв народ" с поведението си или и те не знаят, бидейки просто автентични политически лаици?

- ИТН не са лаици. Това, което правят, е стратегия. ИТН са продължение на модела Борисов-Доган. Те са поредният проект на статуквото. Опорката, че държанието на ИТН се дължи на неопитност и на това, че са чалгари, е опит да се отклони вниманието на обществото далеч от топлата връзка между ИТН и ДПС. ДПС, разбира се, е едно от многото имена на ДС в България. Поведението на ИТН не може да се обясни с това, че са прости. Не, не са прости. Просто такава роля им е дадена от ДС - на шутове.

- Прогнозата Ви за развитието на политическите процеси в България до края на годината?

- По всяка вероятност Радев ще спечели втори мандат. На предстоящите парламентарни избори очаквам ГЕРБ да вдигнат подкрепата си, а ИТН да са втори. ДБ по всяка вероятност ще са трети. Разбира се, още е рано да се каже, тъй като има няколко месеца и може да има изненади. Големият проблем е, че дори след още едни избори, трудно ще се сформира редовно правителство. Това означава, че управлението на страната ще бъде в ръцете на президента Радев. Няма значение дали Радев е добър или лош. Тези спорове са безсмислени. Когато в една личност се концентрира твърде много власт, това е проблем. Протестите миналото лято бяха за повече демокрация, а тенденцията е демокрацията в България да се свива и на преден план да е авторитаризмът. Единственият изход от това е повече активност от страна на гражданите. Гражданите са тези, които трябва да се борят и отстояват демокрацията.


Бел.ред.
ИТН влезе в политиката на крилете на Референдума от 2016 г. с обещанието за мажоритарни избори в два тура.
Предадоха ли идеята в два последователни парламента? Линк към резултатите от анкетата


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 85 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 67778

    43 115 Отговор
    ИТН подкрепиха президента, а ДБ казаха, че не го подкрепят и ще имат техен кандидат. Това показва, че ДБ са проект на ДПС и са срещу президента, а ИТН подкрепят Радев

    Коментиран от #30

  • 2 Пламен

    46 109 Отговор
    На президентските избори ДПС наляха 260 000 гласа за Радев.Като извадите от единия и прибавите за другия става половин милион.Радев е президент с гласовете на ДПС.
  • 3 Слави Трифонов

    43 78 Отговор
    Така наречения ви анализатор е забравил да спомене, че тримата министри от служебния кабинет са свързани с Прокопиев и ДБ - Киро Петков е от ръководството на ДБ

    Коментиран от #37, #50, #58

  • 4 Кравадоя

    32 85 Отговор
    Доган е най-големия, и резидента и прокопа скоро ще го разберат.
  • 5 Фен

    39 96 Отговор
    Войната е между президентството и нормалните хора! ДПС не са от нормалните хора, но в случая интересите съвпадат! Данчо Ментата им каза на Прокопиевци истината в очите!

    Коментиран от #23

  • 6 ТаУмВзе

    69 15 Отговор
    Просто е. Спазва се Конституцията и депесе отпада. Много ясно, че няма да стане! Робът си иска робията и келепирче.
  • 7 Сатана

    63 14 Отговор
    Румен не може да угоди на всички.Леви,десни център,корнер и съдията Мустафа.
  • 8 choko

    97 17 Отговор
    Да не забравим е, че ДПС и ИТН са хора на Догана!
  • 9 Стига глупости

    42 29 Отговор
    Каква война бе, лешпер. Каква война като лично 3 министерства от служебния кабинет са дадени на ДПС ? Войната е между Прокопиев и ДПС, а не срещу президентството.
  • 10 choko

    52 7 Отговор
    От ИТН питат дали министър Петков има двойно гражданство - той заяви, че се занимават с интриги, вместо с бюджета
  • 11 гтнгтн

    21 42 Отговор
    ИТН махнаха ГЕРБ и ДПС - не ИТН не са проект на ДПС. По-вероятно е ДБ да са ортаци с ДПС през Прокопиев, както е било вече в миналото - Прокопиев и Бойко имаха кабинет

    Коментиран от #15, #21, #60

  • 12 Глад ще има, мор ще има

    24 60 Отговор
    Радева зима ще е ужасна. Вижда се, че не се справат с управлението. Явно могат саво да оплюват
  • 13 Емо

    50 12 Отговор
    Аууу няма го Банкянския крадлив илитерат и вече започнаха да падат и заплатите.
    Ще тече човек че той ги е давал...
  • 14 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    42 22 Отговор
    ТАКА Е РЕДНО,ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ,ТОВА Е НАЙ ПРАВИЛНИЯ НАЧИН!!И СЛЕД КАТО ПРЕЗИДЕНСТВОТО СПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА......ВСИЧКО ЩЕ Е ОК!
  • 15 Така така

    40 12 Отговор

    До коментар #11 от "гтнгтн":

    Прокопиев и Шиши бяха дупе и гащи заедно с Цв. Василев преди да се изпокарат.
  • 16 Мдаа

    35 3 Отговор
    Тук е форума на олигофрените,вижте си коментарите,като шоу на бавноразвиващите е,и цирк на посредственния ужас!

    Коментиран от #20, #32

  • 17 реш

    57 6 Отговор
    ИТН не са в ролята на умиротворител, а в ролята на коварна къртица, коятп уж се пришива към партиите на протеста, да обере протестния вот на електората, а в същото време засипва с клевети и лични нападки уж партньорите си по политика. ИТН са продажници и лицемери. Явно обслужват подмолно интересите на ДПС и ГЕРБ.
  • 18 Карадайъ

    18 7 Отговор
    ВСИЧКИ СА ДПС, ВСИЧКО Е ДПС, ТОЧКА!!!!!
  • 19 Истината

    45 5 Отговор
    ИТН caбoтирaт вcички нaчeнки нa нeщo дoбрo, кoeтo ce пoяви в Бългaрия. Тe ca лицeмeри и лъжци. Лъжaт, чe уж прeoритeтитe им ce дoближaвaт дo ДБ, a ги нaпaдaт c клeвeти и лични нaпaдки, лъжaт, чe уж нa прeзидeнтcкитe избoри щe пoдкрeпят Рaдeв, зa дa cи прaвят PR, зaщoтo пoдкрeпaтa им ce cривa, лъжaт чe иcкaли oбрaзoвaни хoрa дa упрaвлявaт cтрaнaтa ни, a ни прeдлaгaт нeкoмпeтeнтни и кoмпрoмeтирaни зa миниcтри, нaпaдaт eдни oт мaлкoтo oбрaзoвaни и кoмпeтeнтни cлужeбни миниcтри Кирил Пeткoв и Aceн Вacилeв, мoжe би мнoгo личнo ca приeли oткaзa им дa ce oбвържaт c тaкивa кaтo тях, вeрoятнo лъжaт чe нямaт нищo oбщo c ДПC...
  • 20 Мдаа

    4 3 Отговор

    До коментар #16 от "Мдаа":

    Апропо,само "Механик"има точна и обективна оценка поне до момента,и частични но редки проблясъци при "Последния Софиянец",но редки,много редки
  • 21 ухуиух

    27 8 Отговор

    До коментар #11 от "гтнгтн":

    ИТН са проект на ДПС.

    Коментиран от #24

  • 22 Политосоциолози

    11 8 Отговор
    Абе в тази дършава има сигурно половин милион Лози.. само грозде дето бе връзват.
    А пък този младеж още спамперс от къде го изкарахте акъл да ни дава?
  • 23 истината

    29 8 Отговор

    До коментар #5 от "Фен":

    Войната е между Мафията от една страна и Пресидентството, служебния кабинет и нормалните хора. Герб се радват отстрани и мълчат.
  • 24 Мдаа

    23 3 Отговор

    До коментар #21 от "ухуиух":

    Не ИТН,е важно чий проект е,по-важното е,чий проект е ДПС...
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Знайко

    16 3 Отговор
    "...политическата ситуация в България е премного интересна. А за да бъде тълкувана тя, необходими са интелигентни и независими анализатори. Не като 90% от тези, които ежедневно Ви представят трите големи телевизии."

    Тези 90% по ТВ са там с една единствена цел, ДА ПЕЧЕЛЯТ ПАРИ. Правят го, като ни дават невярна информация и ни манипулират. Това, което ми липсва като информация е кои "бизнесмени" и властимащи, колко от парите на нас данъкоплатците раздават. И на кого(собственици на медии, "журналисти", "политолози", "социолози", леви политици, десни политици, чиновници, милиционери ...) Не ми трябват анализатори-мошеници като Емил Соколов, които да ме заливат с лъжи и манипулации. Президентството било във война с ГЕРБ=Борисов, ДПС, Нинова ... Как тогава при толкова много "врагове" все още не е победено президентството? Кажете кои са "приятелите" на президентството. Кажете, кои са съюзниците на президентството, които му помагат и благадапение на които още го има. Аз си имам интелект, мога сам да преценявам за себе си. Това, което ми трябва не са мошеници анализатори, трябва ми истинска информация. Това, което крият от нас е инстинската информацията. Постоянно отвсякъде платени лъжци и манипулатори ни заливат с лъжи и внушения. С цел да СМЕ ЗАБЛУДЕНИ. Един съвет от мен към хората пренебрегвайте изводите, които ви поднасят "анализаторите". Отваряйте си очите и ушите и си правете сами анализите, на база само на проверена от вас самите информация.
  • 28 Макробиолог

    20 4 Отговор
    Шутовете на сарая нападат служ министри и това е необходимото и достатъчно доказателство че пак изпързаляха народа.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Луд умора нема

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "67778":

    Ихуууууу, я си елА при нас в Карлуково и не се занимаай с глУпости.
  • 31 666

    13 29 Отговор
    Чалгаря Сатанист се самоуби ритуално като обяви че подкрепя Радев. Заложи на куц кон. Скоро Радев ще е най големия провал на България. 🐴🐴🐴
  • 32 ГЕРБ=БСП=ДПС

    8 3 Отговор

    До коментар #16 от "Мдаа":

    До "Тук е форума на олигофрените..."

    Тук има само един олигофрен, автора на горното, прякора му е: Мдаа.

    Коментиран от #35

  • 33 оня с коня

    15 6 Отговор
    пълни глупости от емил соколов!!!!!
  • 34 Гост

    13 8 Отговор
    КОЛКО ЛЕСНО Е ДА СЕ ХВЪРЛЯТ ОБВИНЕНИЯ СРЕЩУ ДПС, В СЛУЧАЯ! ПРЕДИ ДЕМОКРАЦИЯТА БЕШЕ ВИНОВЕН КОМУНИЗМА, СЛЕД ТОВА ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВНО ДПС, МОЛЯ ВИ, НЕ БЪДЕТЕ СМЕШНИ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА! ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВНО ДПС, А ВИЕ, А ОСТАНАЛИТЕ ПАРТИИ, КОИТО СА 50 БРОЯ???
  • 35 Мдаа

    5 4 Отговор

    До коментар #32 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Ниско ниво...да се смея ли...да плача ли..ужас!
  • 36 българка

    18 3 Отговор
    Е, ами сега? Значи гражданите са призвани да опазят демокрацията, която не съществува у нас? И след като асимилирах горното изложение, се чудя как с моя един единствен глас да пазя демокрацията - и от кого и с кого да я пазя?
    Ясно че има едни най-големи маскари, други по-малки маскари и т.н., но как да ги разбера, след като си сменят цветовете непрекъснато като хамелеони!
    Но най-много ми хареса в статията откритото твърдение: ИТН СА ПРОЕКТ НА ДС И СА В ТОПЛА ВРЪЗКА С ДПС!
    Членовете на ИТН дали го подозират ???
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 4 Отговор
    никога дпс никога ДОГАН
    до кога
    ДОГАН ще раздава постове

    Коментиран от #39

  • 39 Гост 0

    3 10 Отговор

    До коментар #38 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    След като хората гласуват за тях, няма как да не се чуе и техният глас, другарЮ!

    Коментиран от #40

  • 40 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 3 Отговор

    До коментар #39 от "Гост 0":

    БЛАГОДАРЯ господине аполитичен съм

    Коментиран от #42

  • 41 мдда

    6 16 Отговор
    В крайна сметка гражданите решават кой да е президент и кой не... Всички тези глупости как партии трябвало да се обединяват с общи кандидати са глупости.. Радев определено е некадърен и е КРАЙНО НАЛОЖАЩА смяната му.
  • 42 Гост 0

    5 2 Отговор

    До коментар #40 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Как така сте аполитичен, а отхвърляте определена партия и лидер, значи все пак не сте напълно аполитичен?
  • 43 патриот

    2 8 Отговор
    Не много отдавна, показаха по телевизията, как Румен Радев, в качеството си на командващ ВВС на България е избрал да впечатли Слави Трифонов с един полет над страната, и така да спечели симпатиите му за винаги. Така, че за да разберем политиката на Слави, по отношение на неколкократните му откази да управлява, трябва да вземем в предвид симпатиите му към Радев!
  • 44 пикльо

    2 0 Отговор
    за Историята-само гледай и учи...?!
  • 45 Емил Соколов Интригант!! Какви войни те

    5 3 Отговор
    Гонят бе Емиле, Плетеш Интриги, нищо повече, Интригант!!
  • 46 Емил

    5 3 Отговор
    Копейките намаляха, не стигат за всички подлоги!
  • 47 Тошко

    6 17 Отговор
    Президента води война не само с ДПС, а воюва с цяла България, като бави мандатите - хвърля държавата едновременно в няколко кризи!
  • 48 Вида

    4 9 Отговор
    Управлява ни цървул!
  • 49 достойнство

    5 9 Отговор
    КУКЛОВОДИТЕ НА ФИГУРАНТА И НА ИТН СА ЕДНИ И СЪЩИ.ЦЕЛИТЕ СЪЩО-РАЗПАД НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СТРУКТОРИ И УСТАНОВЯВАНЕ НА ЕДНОЛИЧНА ВЛАСТ.САМО ЩЕ ПРИПОМНЯ ДУМИТЕ НА ФИГУРАНТА -МАРИОНЕТКА ПРИ ПЪРВАТА МУ РЕЧ В ПАРЛАМЕНТА КЪМ ДЕПУТАТИТЕ "ВИЕ СТЕ ИЗЛИШНИ",ИТН СА ПРОСТО ЕДНА ОТ МАШИТЕ В ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЦЕЛТА.

    Коментиран от #51

  • 50 НАПРЕД с ИТН

    4 11 Отговор

    До коментар #3 от "Слави Трифонов":

    КУРАЖ Слави!
    Нормалните българи сме с тебе!
    Не само в битката срещу крадливият и лъжлив комуняга Борисов!
    Докрай сме с тебе още от референдума!
    Одобрен с гласовете на над 2,5 милиона българи!
    Но неодобрен в Парламента, от червените и сините креатури на БКП!
    В България, след три мандата на Борисов и шайката му ГЕРБ,
    на дъното на ЕС!
    Българите са най-бедните!
    С руска енергийна примка на шията!

    Кураж Слави!
    Разтуряй кочината в НС!
    На сините и червените креатури на БКП!
    Избори до дупка!
  • 51 НОРМАЛНИТЕ

    3 12 Отговор

    До коментар #49 от "достойнство":

    Всички леви и десни грачат срещу ИТН, че предлаганите за премиер и министри
    били неопитни и без известно минало!
    Ами с най-извесно минало са Бойко Борисов и Жан Виденов, нали?
    Някой от тях ли Слави да предложи за премиер?
    Или премиер да бъде Христо Иванов,
    с миналото си, известен като министър на Борисов?

    Всички леви и десни пищят срещу ИТН, че разрушавали парламентаризма и работели
    за Президентска република!
    Това е елементарна лъжа!
    Защото навсякъде има парламенти!
    Дори и в монархиите, и в диктатурите!
    И във Великобритания,и в САЩ, и в Русия!
    Дори и в Северна Корея/КНДР/!

    Вярно е, че ИТН рушат парламентаризма, но този, в сегашният му вид!
    Парламентаризмът на партиите-креатури на БКП!
    Парламентаризмът на подмяната на промяната!
    Парламентаризмът в България на дъното на ЕС!
    Парламентаризмът на българите,
    с руска енергийна примка на шията!

    Смело напред, Слави!
    КУРАЖ!
    Нормалните българи са с теб!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Сатъра на Хана

    11 2 Отговор
    Слави, чалгарю, след провокациите срещу Кирил Петков, Според теб колко Българи в чужбина ще гласуват за Извратените Тъпи Нарциси като теб? За един приятел питам
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Бамбука

    1 3 Отговор
    "концентрацията " на власт в Президента е вследствие на игрите завихрени от ИТН, Герб, ДПС. Няма какво да се лъжем. ДПС и Герб са подкрепени от руските служби чрез корупционни схеми, които те самите поддържат. Няма пътна карта ? изчезнала при управлението на Герб, налети са 400 милиона за канала до пристанището на Доган, на който му наляха няколко пъти по 26 милиона за студен резерв. Между другото изпълнители на проекта за канала са офшорни фирми с неясен произход. Интерколектора с Гърция боксува с години. С други думи налети са милиарди, без разписани приходи. Как да обичат президента Радев след приемане на инициативата "Триморета" за която неистово се тръби че е насочена на Русия, а не се съпоставят икономическите интереси на страните участнички с тези на противниците. Къде са българските интереси ? За момента са свързани с президенството, а не с политическите партии от близкото управляващо статукво плюс ИТН.
  • 57 Димитров

    1 0 Отговор
    Анализът е добър!
    Политиците на
    Д
    П
    С са по-силни от българските и ако победата на
    Р
    Радев е безспорна,умните предварително го признават,заблуждават и пак печелят!
  • 58 Джони

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Слави Трифонов":

    Най трагичната ситуация за европейска и натовска България ще бъде ако президента и екипа му съставен само от кадри на бившата тоталитарна и репресивна Дс служба която е била на пряко подчинение на Кремъл и служебното правителство назначено от казака президент Радев Решетников са заедно на власт. Защото служебното правителство основно е съставено само от кадри на Бсп и Дс, благодарение на другаря президент Радев. Няма как Радев да спечели втория мандат без партийте като неговата партия Бсп, та той бе гост на конгреса на Бсп. Какви са тези внушения, че той уж е водел своя политика. Пълни глупости шеф на стратегическия съвет на президента Радев Решетников е Александър Маринов с псевдонима от Дс Майстора една доста мрачна фигура бивш шеф на софийското Бсп, зам шеф на Мултигруп рожба на Кгб и Дс. Един от създателите заедно с Любен Гоцев на криминалните мутренски групировки. Президента е свързан с олигарсите от Бсп, Особено с братя Бобокови внесли над 17 хиляди тона боклуци и отпадъци и станали най големите екологични убийци на природата и хората и другия олигарх В. Божков черепа с повдигнати над 19 обвинения плащал на протестиращи и на избиратели за да си купи депутатски имунитет под благия поглед на министър Бойко Рашков милионера притежаващ 19 имота за десетки милиона долара, а раята му ръкопляска за изцепките. Ако наистина десните искат да отстранят за втория мандат на човека гаф другаря президент Радев Решетников трябва да се обединят зад една кандидатура
  • 59 Джони

    2 0 Отговор
    Десните трябва да се обединят зад една кандидатура заедно с Герб за да спечелят президентските избори. В противен случай ще лъсне червения партиен произход на партийте на старото Кремълски статукво като на Бсп и Дс и ще спечели втория мандат казака президент Радев Решетников. От президентските избори ще проличи кой кой е и на коя кауза служи. Ще проличи лицемерието и задкулисието. Главната роля на това задкулисие е отредена на президенството и президента Радев. Той е превърнал президенството в резиндатура на чуждата държава Русия поставяйки във васално и унизително положение европейска и натовска България. Истински руски лакей поставили отечеството ни в руска зависимост и в икономическа опасност от Русия която източва от България всяка година между 4 и 6 милиарда долара. Ами мислете преди да гласувате българи европейци или жалки азиатци и рубладжии искате да бъдете??
  • 60 Супермаркет

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "гтнгтн":

    Този коментар е на човек който не познава добре политическата действителност,у нас,САЩ,ще чакат още малко и като разберат, че ДПС герб и ИТН са про руско турски организации, ще посочат корумпираният лидер,а той Е един от двете партии.