Отидете към основна версия

5 229 49

Старите

  • огнян дъскарев-
  • стари-
  • млади-
  • политика-
  • избори-
  • парламент

А младите - те нищо не знаят за това - нищо

Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Аз съм стар!
Брат ми обича да се определя, като “Стария”. Защото така се чувства по-добре. Аз също съм по-добре, като стар. Ето защо:

Старите знаят повече от младите.

Те не се правят на интересни, но знаят повече от другите.

Защото са стари и са чели повече книги, слушали са повече музика и да - чели са повече книги. Това значи, че знаят повече за историята, науката, изкуството и хората. Ако си прочел повече книги - знаеш повече от другите.
Старите сякаш по-добре се справят с другите - в отношенията им с тях. Те напътстват младите, които не ги слушат, но това не е новина.

Старите знаят повече за музиката. Например те обичат 8-та симфония от Шуберт, парчето “Happy” by Peter Hammill, “ Close to the Edge” by Yes, обичат Palestrina and Scarlatti, но не харесват Н. Николина, Л. Иванова, Сл Трифонов и Гъмзата.

Старите знаят повече за киното - те си спомнят с любов за “Чудото на вълците” с Жан Маре и за “Фанфан Лалето” с Жерар Филип. И за Жана Моро и Мари Жозе Нат. Те знаят за италианското кино от 60-те и 70те - за Алберто Сорди, Уго Тоняци, Виторио Гасман, Нино Манфреди, Терънс Хил /италианец/, Моника Вити. Те обичат “Любимец 13” с Апостол Карамитев, Любомир Младенов, Любомир Димитров, Емилия Радева, Иван Андонов, Нейчо Попов, и пр и пр.

А младите - те нищо не знаят за това - нищо.

Старите са чели “Младостта на Анри 4-ти” от Х. Ман, “Кармен” от Проспер Мериме, те дори знаят, че тази книга е вдъхновението за световната едноименна опера от Ж. Бизе. Те са чели и Томас Ман, Фойхтвангер, Уелс, Прус и Пруст /има разлика!/, Толстой и Толстой /пак има разлика!/.
Старите ще гласуват на 14 ноември, защото …….
Старите НЕ разделят народа на ВАКСЪРИ и АНТИВАКСЪРИ, защото са стари и знаят, че смъртта е за всички.

Старите никак не са съгласни Македония да бъде предадена,

защото: само в Балканската война загинаха 66 хил бг войници и офицери, десетки хиляди бяха ранени и осакатени. Защото в ПСВ загинаха около 120 хил бг войници и офицери, десетки хиляди бяха ранени и осакатени. И всичко това: заради Македония.

Старите, т.е. аз по никакъв начин не искат да се противопоставят на младите, защото е безумно.
Но ние, старите - имаме право да говорим. Всички имат право.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 85 гласа.

Свързани новини