Отидете към основна версия

6 302 33

Нагласи за следващото правителство

  • парламент-
  • избори-
  • правителство-
  • кирил петков

За 47-ото Народно събрание това условие  категорично важи

Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков ще бъде кандидатът за премиер, който ще получи първи мандат от президента. Петков декларира готовност за диалог и компромиси с всички политически сили, освен ГЕРБ и ДПС, за коалиционно управление с пълен 4-годишен мандат, коментира БНР.

„Единственото условие, което искаме да кажем е – трябва да спрем тази корупция, и трябва да направим правосъдната система да работи. Всичко останало трябва да обсъдим заедно“.

Кирил Петков посочи като естествен партньор за ново управление „Демократична България“.

Готовност за такова партньорство изразиха от „Демократична България“, независимо от оставките на съпредседателите Атанас Атанасов и Христо Иванов заради слабия им резултат.

„Гледайки напред, изглежда ще бъде трудно, но възможно да се формира едно управление извън ГЕРБ и ДПС, което беше нашата основна цел“, каза Христо Иванов.

От „Има такъв народ“ заявиха, че всички партии на промяната ще имат партньор в тяхно лице.

БСП ще преговаря за подкрепа на ново управление, ако бъде поканена, заяви лидерът Корнелия Нинова.

„Ще се отзовем и ще бъдем както и досега – диалогични, разумни, с конкретни предложения.“

ДПС ще подкрепи всяко правителство, което ще работи за възстановяване на демокрацията и държавността, заяви лидерът Мустафа Карадайъ.

„За 47-ото Народно събрание това условие категорично важи, ние с всички парламентарно представени партии и коалиции еднакво можем да говорим.“.

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов не е ясно каква политика по различните кризи ще бъде следвана отсега нататък.

„Тези, които доведоха хаоса, сега трябва да правят и политики. Как ще решат здравната криза - не знаем, как ще решат цените и сметките за тока – не знаем. Никой не говореше за политики през цялото това време.“

„Възраждане“ няма да участва в преговори, ако първо не бъдат премахнати всички противоепидемични мерки, заяви лидерът на тази формация Костадин Костадинов.

И още една оставка беше обявена днес - на цялото ръководство на ВМРО, след като партията получи само 1 процент от гласовете вчера.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 24 гласа.

Свързани новини