Last news in Fakti

15 Ноември, 2021 22:19 6 293 33

Нагласи за следващото правителство

  • парламент-
  • избори-
  • правителство-
  • кирил петков

За 47-ото Народно събрание това условие  категорично важи

Нагласи за следващото правителство - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков ще бъде кандидатът за премиер, който ще получи първи мандат от президента. Петков декларира готовност за диалог и компромиси с всички политически сили, освен ГЕРБ и ДПС, за коалиционно управление с пълен 4-годишен мандат, коментира БНР.

„Единственото условие, което искаме да кажем е – трябва да спрем тази корупция, и трябва да направим правосъдната система да работи. Всичко останало трябва да обсъдим заедно“.

Кирил Петков посочи като естествен партньор за ново управление „Демократична България“.

Готовност за такова партньорство изразиха от „Демократична България“, независимо от оставките на съпредседателите Атанас Атанасов и Христо Иванов заради слабия им резултат.

„Гледайки напред, изглежда ще бъде трудно, но възможно да се формира едно управление извън ГЕРБ и ДПС, което беше нашата основна цел“, каза Христо Иванов.

От „Има такъв народ“ заявиха, че всички партии на промяната ще имат партньор в тяхно лице.

БСП ще преговаря за подкрепа на ново управление, ако бъде поканена, заяви лидерът Корнелия Нинова.

„Ще се отзовем и ще бъдем както и досега – диалогични, разумни, с конкретни предложения.“

ДПС ще подкрепи всяко правителство, което ще работи за възстановяване на демокрацията и държавността, заяви лидерът Мустафа Карадайъ.

„За 47-ото Народно събрание това условие категорично важи, ние с всички парламентарно представени партии и коалиции еднакво можем да говорим.“.

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов не е ясно каква политика по различните кризи ще бъде следвана отсега нататък.

„Тези, които доведоха хаоса, сега трябва да правят и политики. Как ще решат здравната криза - не знаем, как ще решат цените и сметките за тока – не знаем. Никой не говореше за политики през цялото това време.“

„Възраждане“ няма да участва в преговори, ако първо не бъдат премахнати всички противоепидемични мерки, заяви лидерът на тази формация Костадин Костадинов.

И още една оставка беше обявена днес - на цялото ръководство на ВМРО, след като партията получи само 1 процент от гласовете вчера.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Как така

    37 19 Отговор
    Три избора - три различни победителя. Стадото е объркано. Конституционният съд каза, че Канадеца е на рушил Конституцията, но явно за стадото няма значение.

    Коментиран от #3

  • 2 Последния Софиянец

    7 25 Отговор
    С Кирчо взехме 150 депутати и ще управляваме сами.
  • 3 Бойко Разбойко

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "Как така":

    Евала Братиньо!
  • 4 САТЪРА НА ХАНА

    11 3 Отговор
    В ГОДИНАТА НА ТИГЪРА 2022 , ЗАЙЧЕТАТА , ПРАСЕТАТА И ТЕХНИТЕ ЗАЙЧАРИ И СВИНАРИ ЯКО ЩЕ МРАТ .........
    ........ КАРМА :))
  • 5 нашия

    24 10 Отговор
    след като Кирчо и ко. не казха нищо конкретно за техните намерения по основни и важни въпроси,а през цялото време обясняват ,че са за всичко добро и срещу всичко зало т.е. нямат ясна идея ....как може изобщо да се правят прогнози за разговори които не е ясно за какво точно ще се водят...а когато се водят такива ...обикновено се наричат пазарлъци......

    Коментиран от #9

  • 6 Гандалф

    15 9 Отговор
    Протестните партий и в миналия парламент имаха мнозинство...но бяха като орел, рак и щука...тогава се прокрадваше лаитмотива, избори до дупка...ако пак почнат с тази нагласа...не ги чака нищо хубаво, както и нас...

    Коментиран от #7

  • 7 нашия

    26 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гандалф":

    по-добре избови до дупка отколото безпринципни коалиции и пазрлъци....

    Коментиран от #14

  • 8 Госあ

    17 22 Отговор
    “ Възраждане“ няма да участва в преговори, ако първо не бъдат премахнати всички противоепидемични мерки, заяви лидерът на тази формация Костадин Костадинов.” е не, тези са пълни кретени и популисти. Хубаво, че са в девета глуха.
  • 9 Госあ

    22 11 Отговор

    До коментар #5 от "нашия":

    Между другото, по най важният за мен въпрос - енергетика, не казаха нищо по различно от баце. Че Белене не можел да се довърши, но ще се търси надграждане на Козлодуй. С американски боклуци, най вероятно. Но това е положението. Затова недоумявам каква по проамериканска политика ще имат повече от герберите.

    Коментиран от #11

  • 10 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    20 3 Отговор
    А нагласи за избори март месец?!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Госあ

    15 2 Отговор

    До коментар #11 от "нашия":

    По лошия вариант беше сините талибани, чалгарите и турците да почнат с ветропоказателите. Тези говорят за ядрена енергетика. Това е важното. Да видим какво ще направят. Иначе, не съм им фен ни най малко. Просто се опитвам да гледам по оптимистично на нещата. Мутрите трябваше задължително да се разкарат, а така определената конфигурация изглежда най малкото зло.

    Коментиран от #13

  • 13 нашия

    10 2 Отговор

    До коментар #12 от "Госあ":

    пря си ,че трябва да се почне всепак от нещо ,но ако е за енергетиката то там нещата стоят порочно изначално...трбва да се работи по смяна на цялостната система...енергоснабдяването е елемент от националната сигурност така ,че НЕ МОЖЕ ДА Е В ЧАСТНИ ръце...държавата си е построила АЕЦ а частци продават тока-ненормална работа.....и още и още....Киечо и ко. няма да направя такива стъпки -гарантирам...
  • 14 Гандалф

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "нашия":

    Ако следваме тая логика...в близките 10 години не се очертава да се създаде деистващо правителство...не виждам партия която, да може да вземе пълно мнозинство и самостоятелно да направи правителство...казвам коалиция...и аз смятам, че безпринципната коалиция е вредна за българия...да спрат да си го мерят на кого е по голям..и да почнат да работят за българия..не за ттеснопартийните си и лични интереси...нали за това ги избираме, да работят за българия и частност за българския народ...да си забелязал някоя партия да афишира, че ще работи срещу българия...не те всички вкупом говорят, че ще работят за българия...обаче реалноста е друга...

    Коментиран от #15

  • 15 нашия

    8 5 Отговор

    До коментар #14 от "Гандалф":

    те тия новите продукти на политическото генно инженерство дори и не говорят ,че ще работят за България...те само казват че са всичко добро срещу всичо зло......и някой гласува за такива!!!!!!
  • 16 гртъо

    4 5 Отговор
    ПП, Възрaждaнe,ИТН, нe ca бългaрcки и eврoпeйcки пaртии, тoчнo oбрaтнoтo, oпитвaт ce дa изпрeвaрят бългaрcкитe и eврoпeйcки пaртии и ги изтикaт, нo ПП вeчe взeхa влacттa, трябвa другитe пaртии дa ce oбeдинят c тях, включитeлнo и ГEРБ, нямaт друг избoр, aкo нe ce oбeдинят, щe cтaнe пo-злe зa нaceлeниeтo и пaртиитe! Или вcички вкупoм дa ги oтхвърлят, кoeтo ми ce cтрувa нeвъзмoжнo зaceгa.
  • 17 фгхйк

    4 4 Отговор
    ДПС вече подкрепи ПП, защо няма да се обединявате с тях?
  • 18 сдфгхйкл

    4 3 Отговор
    Дайте на БСП да управлява, Радев също е ваш човек! Или поне споделете властта с БСП!
  • 19 Бай Гошо

    5 6 Отговор
    Доказан крадец ще премахва корупцията!? Това не е ли шизофрения!?

    Коментиран от #23

  • 20 Гражданина

    6 3 Отговор
    От три дни откакто има избори не съм чул една новина колко са умрели от Ковид. Да не би щото драматизираме проблема и го говорихте щото нямаше за кво друго? Махайте ги тея сертификати ходи ни се на фитнес
  • 21 Гага

    9 1 Отговор
    Козяк козяк козяк ще ни разкажат играта само гледаите
  • 22 Копейкин

    2 2 Отговор
    Абе аз си приказвам,ама на Киро може и златен пръст да потрябва.А пък аз по стара патриотична традиция...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 5577

    4 3 Отговор
    До тук само мутренски закани. Мен не ме интересува Гешев с коя мутра се е заял. Не ме интересува коя мутра е била игнорирана при търговете за обществени поръчки. Аз се интересувам че живота поскъпна пък заплатата същата. Нещо за хората кажете. Поне обещайте. Моля!
  • 25 алелуя бейби

    4 2 Отговор
    Ех, как се радвам, че най после всички ще се обединят, съединят и ще ни крадат в името на майка България и за здравето и просперитета на американския народ! Ихууу!
  • 26 Слушах

    8 3 Отговор
    Асен Василев.Г- не,задължително Кирил Петков трябва да е премиер и вие на финансите ,и Бойко Рашков на МВР.Та нали народа заради вас гласува за ПП.Няма да отстъпвате от тези постове,защото ще разочаровате избирателите си.Горкият Рашков понесе всичко на гърба си.Заслужава медал.И Спецове е добър,и Комитова...
  • 27 Съдебната система, Прокоратурата,

    6 0 Отговор
    Трибуналите, ЧСИ, Колектори!! От там трябва да се започне!! Тогава и Енергийната Мафия ще Удари спирачки, и Спекулата която подхранват и напътсват ГЕРБ в момента, списъка е голям, след Хауса създанен от Борисов, има много работа!!! Здравната система, много Хаус остави Борисов!!!!

    Коментиран от #28

  • 28 INOT

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Съдебната система, Прокоратурата,":

    Напълно съм съгласен, ама за доктор Хаус ли идва реч?
  • 29 Абе този от Възраждане,Костадинов ...

    1 0 Отговор
    Добре ли е?Шефовете му от Кремъл въвеждат путинови методи за борба с епидемията,а той иска пълна анархия...Ами как ще ходят Софиянци на почивка в Гърция,как ще ходят туркофилите в Одрин на покупки,как ще се разкарват крадците от маалите из Европата,Как?В Русия има умрели,но Русия е голяма и рядко населена,а ние за къде повече да умираме и оредяваме?
  • 30 Матей

    0 1 Отговор
    Нищо положително не могат да сътворят,дори да направят правителство на компромиса и колаборацията.Първо нямат никакъв план за разправа с герберските из-вер-ги и натикването им по тюрмите,изземване на богатствата им,как ще вървят напред към светли бъднини,като оставят най-големия враг на народа в тила си.С подменен и фиктивен вот чрез машинации с изб.машинки обраха точките от всички стари играчи,под командата на козяк и сега правят ново натаманяване за редовно правителсво.те са като социолозите,трябва им еди-какви си проценти и си ги пишат,после събират разгромените авари и ето ти сборнай камандай.

    Коментиран от #33

  • 31 сороснерес

    0 1 Отговор
    Бoжe...cпacи Бългaрия oт "приятeли" Вижтe кoгo глacят зa външeн миниcтър..caлaмoн пacи 2 и тoй ce кaзвa Дaниeл Лoрeр...кaквo ли чудo тoзи гocпoдин..вижтe caмo кaтo кaкъв ce пoдвизaвaшe в cлужeбния кaбинeт.. Cъвeтник в кaбинeтa нa миниcтърa Пeткoв и 2. прeдceдaтeл нa Кoмиcиятa пo прoзрaчнocт към миниcтeрcтвoтo нa икoнoмикaтa в първия cлужeбeн кaбинeт нa Cтeфaн Янeв oт 12 мaй 2021 г. дo 15 ceптeмври 2021 г.Гoлям кaпaцитeт..и oт рaз щe cтaнe миниcтър нa външнитe рaбoти вa Бългaрия,дaнo дa e грeшкa...Интeрecнo кaквa зaплaтa пoлучaвaшe..cлeд кaтo в биoгрaфиятa му пишe чe нaй вeлик бизнecмeн,милиaрдeр..и извeднъж cтaвa мъжкa ceкрeтaркa в миниcтeрcтвo нa К.Пeткoв..Зaтoвa Бългaрия щe пoтъвa вce пoвeчe..зaщoтo вce ce нaдявaмe ce нa тaкивa дa ни cпacявaт..УЖAC...
  • 32 Едуард Петров-Едо

    1 0 Отговор
    Нямам никакво намерение да коментирам във факти, след като триеш коментарите ми! А как да разбирам ,,факти насърчава дебати"? Тук има някаква непоносимост към дебати и широк кръг коментари! АНАДЪН му?
  • 33 Едуард Петров-Едо

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Матей":

    Матейчо, изпаднал си в опасни халюцинации! Дано да се възстановиш, че лошо!