Отидете към основна версия

7 429 40

"Новите" да не се правят на убити лисици за последните 12 години

  • правителства-
  • управление-
  • орешарски-
  • герб-
  • служебни кабинети-
  • румен радев-
  • соня колтуклиева

Някои бяхме будни, а не с широко затворени очи. И помним

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Когато от БСП, ДБ, ИТН, ПП и други подобни, казват патетично с обвинителен тон:” шок и ужас през последните 12 години”, нека да не се правят на убити лисици, защото:

Този период включва управлението на кабинета “Орешарски”, подкрепян от БСП и ДПС, от Корнелия Нинова, новоизбран вицепремиер в кабинета “Петков”, която в договорка с ГЕРБ беше инсталирала за заместник-министър, а после и за министър на икономиката в кабинета “Борисов 3” Лъчезар Борисов, член на ППО на БСП в Самоков и неин приятел. В този период Брюксел спря европарите за България.

През тези “тежки и мрачни” 12 години “Реформаторският блок” имаше коалиционно споразумение за управление с ГЕРБ; министър на правосъдието беше Христо Иванов, а Радан Кънев подкрепяше политиката на кабинета “Борисов 2”, както и на главния прокурор Сотир Цацаров, с примиренчество, маскирано като “исторически компромис”.

Орлин Алексиев, пръв приятел и душеприказчик на Слави Трифонов, беше наместникът на Бойко Борисов в Столична община и в Общинска банка. А другият близък приятел на шоумена - многоцветният олигарх Георги Гергов, получаваше щедри дарове от властта и милиони за онази дупка във Варна; всички си траеха за приватизирането на Международен панаир-Пловдив, на чийто Съвет на директорите беше член тогавашният заместник-министър на икономиката Корнелия Нинова. Именно Корнелия Нинова наложи пенсионирания ген.Румен Радев за кандидат-президент, подкрепян от БСП, а същият този “герой с юмрука”, сервилно оттегли оставката си като командир на ВВС, след дружески разговор с премиера Бойко Борисов. Президентът Радев нямаше нищо против Бойко Борисов, докато КПКОНПИ не започна разследване на двата договора за работа във ВВС, подписани от ген.Радев на Десислава Генчева.

Пламен Бобоков, личният олигарх на президента Радев, пишеше смс-и на премиера Бойко Борисов с обръщение: “Добро утро, бос”.

Мая Манолова, полит-партньорка и приятелка на Румен Радев, Слави Трифонов, Христо Иванов и Кирил Петков беше удостоена от ГЕРБ с поста “национален омбудсман”.

Асен Василев, съпредседател на “Продължаваме промяната” и вицепремиер в кабинета “Петков”, беше служебен министър на икономиката, енергетиката и туризма, назначен от президента Росен Плевнелиев, бивш министър и кандидат-президент на ГЕРБ.

… През тези 12 години някои бяхме будни, а не с широко затворени очи. И помним.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 94 гласа.

Свързани новини