Отидете към основна версия

2 808 53

Министър Янев се чувства адски неудобно и се извинява постоянно неизвестно на кого

  • стефан янев-
  • нато-
  • войски-
  • източен фланг-
  • батальон-
  • учения-
  • никола янков

Всички народи имат една и съща поговорка, която на български се превежда като “приятел в нужда се познава”. Предател също

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Никола Янков, бивш заместник-министър на икономиката на България:

“НАТО няма да разполага (повтаряме - НЯМА ДА РАЗПОЛАГА!) допълнителни части в България заради кризата по украинската граница, каза днес (б.р. вчера) министърът на отбраната Стефан Янев след срещата с колегите си от страните - членки на алианса. Той уточни, че подсилването на източния фланг на НАТО ще се извърши с предстоящата да се формира бойна група под българско командване (много се извиняваме за което). Тя ще е в състав между 700 и 1000 души общо (нищо работа, нали), като 70 - 80% от тях са българи (което си е почти 100%). До юни ще стане ясно части и въоръжение от кои държави ще участват в бойната група (а може и да не стане ясно).

Янев уточни, че военната част само ще координира (повтаряме - САМО ЩЕ КООРДИНИРА) своята дейност с командването на НАТО, но няма да е под контрола на НАТО (подчертаваме - НЯМА ДА Е ПОД КОНТРОЛА НА НАТО, НОУ СЪР!). Не се планира и тя да бъде изнасяна извън територията на страната (никога - честна пионерска!). "Бойната група няма такива задачи, тренира само отбранителна тематика" (даже само с халосни патрони), каза военният министър. Той уточни, че следващата седмица ще дойде нов контингент американски военни за учения на полигона Ново село, като те ще заменят вече присъстващи в страната части (повтаряме - няма да има и не щем още американци в България). Тези учения са планирани през миналата година (нищо свързано с Украйна, не). Става въпрос за 100 - 150 души с до 15 бронирани машини (нищо работа, колкото детски лагер). "Те ще участват в учение с български военни с цел повишаване оперативната съвместимост. "Това е с цел тренировка, може да се разгледа като повишаване на капацитета на Българската армия от гледна точка на този възпиращ елемент", (само си тренираме да си вдигаме капацитета - основно лицеви опори, нищо необичайно) каза Янев.

Той поясни, че американските военни ще са рота "Страйкър", което не означава, че ще се тренира нападение (какво нападение, срещу кого - абсурд!). Военният министър обясни, че тези военни не могат да се приемат като допълнителен брой на наша територия (временни туристи са, даже почти не са военни, така да се каже), защото те не са за постоянно разполагане и идват на ротационен принцип.”

Адски, ама АДСКИ неудобно се чувства министър Янев - танцува на пръсти около темата, извинява се постоянно неизвестно на кого, отрича и уточнява поне пет пъти, че в България няма и няма да има войски на НАТО (!), както и че български войник няма да излезе от границите на България, независимо при какви обстоятелства. А ако съвсем случайно тук се появят стотина американски войници (не дай Боже!), то те са само на екскурзия и то планирана още през 2010-та. И си тръгват веднага! И в никакъв случай няма да тренират нищо нападателно - абсурд! Срещу кого да тренират?! Ма ние сме неутрална и братска държава, нали? В НАТО сме отскоро и за малко. Което почти не се брои. Объркахме се нещо преди 20-тина години, но сега ще се поправим. Истинският гарант на националната ни сигурност и вечен приятел на България може да е само… (не споменава името му, но много прилича на Валдемор). Браво Стефан, браво Янев, браво български генерале!

Всички народи имат една и съща поговорка, която на български се превежда като “приятел в нужда се познава”. Предател също.

СРАМ!

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 41 гласа.

Свързани новини