Отидете към основна версия

7 057 112

Руската агресия в Украйна е пряка заплаха за България

  • война-
  • русия-
  • украйна-
  • заплаха-
  • българия

Засега режимът на Путин печели хибридната война у нас, благодарение на петата си колона, която е базирана на най-високо ниво в Президентството и контролирания от там силов блок в Правителството

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Трябва да е ясно, че руската агресия в Украйна е пряка заплаха за България! В този смисъл, опитите да се внуши, че войната в Украйна ни засяга косвено е част от кремълската пропаганда в Страната ни.

Засега режимът на Путин печели хибридната война у нас, благодарение на петата си колона, която е базирана на най-високо ниво в Президентството и контролирания от там силов блок в Правителството. Това ни превръща в мека цел, което пък е предпоставка да станем приоритетна мишена на военна агресия от страна на Путиновия режим.

Петата колона на Путин у нас, след дългогодишна упорита работа, успя да ни превърне във формален член на НАТО. Всички други държави от Източния фронт на НАТО са много по-подготвени за реакция на руска военна инвазия, докато ние сме превърнати в дупката на Източния фронт.

Докато всички други държави от Източния фронт на Алианса искат разполагане на допълнителни натовски части и военен контингент, нашите петоколонници ни успокояват, че това не е необходимо, така както ни обясняваха допреди няколко дни, че приказките за война в Украйна са някаква американска измислица. Затова трябва да се предприемат три незабавни действия.

Първо, трябва да се изиска бързо засилване на военното присъствие на Алианса у нас.

Второ, трябва да има ясна политическа оценка и недвусмислено изявление от страна на институциите, че всеки опит да бъдат оправдавани или омаловажавани действията на престъпния режим на Путин, са действие против националната сигурност на България.

Трето, военният министър ген. Стефан Янев трябва да бъде освободен незабавно, защото на него му е вменена роля, която е аналогична на ролята на ген. Иван Маринов, който е бил военен министър в периода от 2 до 9 септември 1944 г. Ген. Маринов е направил всичко възможно, за да се забави решението на тогавашното правителство за обявяване на Война на Третия Райх, за да даде аргумент за Съветската окупация на България. За този свой принос към Кремъл той е възнаграден с поста главнокомандващ на Българската армия от 9 септември 1944 до 2 юли 1945 г.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 91 гласа.

Свързани новини