Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Февруари, 2022 15:20 1 805 9

Екс звезда на ЦСКА може да бъде мобилизиран да воюва срещу Русия

  • жуниор мораес-
  • украйна-
  • мобилизация

Мораес е национал на Украйна, след като получи гражданство през 2019 година

Екс звезда на ЦСКА може да бъде мобилизиран да воюва срещу Русия - 1
Снимка: БГНЕС/АРХИВ

Бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораес, който е любимец на "червените" фенове, подлежи на мобилизация в армията на Украйна.

Както е известно, боевете между украинската армия и тази на руския агресор продължават, а президентът на Украйна Зеленски вече въведе мобилизация на украински граждани между 18 и 60-годишна възраст.

Мораес е национал на Украйна, след като получи гражданство през 2019 година и изигра 11 мача за страната.

Футболистът изглежда обаче няма никакво намерение да воюва. Той участва във видеообръщение заедно с бразилски футболисти от Динамо Киев и Шахтьор Донецк, в което те търсят помощ, за да напуснат територията на Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ало Факти!!!!!!

    4 11 Отговор
    Какво е това маниполативно заглавие: "да воюва СРЕЩУ Россия" ?! Той няма да воюва с/у Россия, а ще защитава страната си от российската агрессия!!!
  • 3 антрашпиц

    7 1 Отговор
    Хихихихи,да воюва......да не такова жени,да не си живее живота и да подригва топката,ами да воюва...трябва да е луд ако го направи!Дори не е украинец....
  • 4 Рашков

    4 1 Отговор
    затвори турският сайт.!
  • 5 Гага

    6 0 Отговор
    Га яди кифтета като ритнитопковец за Покрайна ни рива, ама сега като требе да се биеш...
  • 6 мунчо

    4 0 Отговор
    Едва ли ще го мобилизират, макар че по закон имат право. Някои хора като си купуват паспорти от чужди държави, не могат да разберат, че освен права, гражданството носи и задължения, в това число да бъдеш мобилизиран и пратен на фронта.. А тук някакъв който твърди, че той щял да "защитава страната си" ?! Хаха бразилчето едва ли му дреме за тая страна, в момента търси кака да се върне в родината си
  • 7 Право куме в очи

    4 1 Отговор
    Хе тоя е бил уж някога армеец. Ама вярно са за критика в ЦСКА какви само странни чужденци водят, крайно неподходящи за реномето на клуба. Тръгнал да се моли момата да я изкарват. Тъмни екземпляри наистина за армейци не стават. Досега давах минуси за всички расистки изказвания тук, ама вече ще давам плюсове!
  • 8 БПФ

    1 0 Отговор
    Много ясно, ще ходи да мре за хунтата ли?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.