Отидете към основна версия

10 334 119

Историята на батальона „Азов“ в отличителни знаци

  • азов-
  • батальон-
  • украйна-
  • нацисти-
  • антон гицов

Отличителните знаци на военни формирования говорят много

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Отличителните знаци на военни формирования говорят много. Те се избират, така че да отразяват тяхната идеология. В случая на снимката може да се види историята на пронацисткият украински батальон "Азов", официално интегриран в украинската армия. знаци:

Първият отличителен знак вляво, не е на батальона „Азов“ а на Втора есесовска панцер дивизия "Das Reigh", окупирала Харков в началото на войната. През февруари 1944 г. дивизията е преместена във Франция. През юни 1944 г. дивизията обгражда селото Oradour-sur-Glane, за което има сведения, че там е бил държан заловен от Съпротивата германски офицер. Жителите на селото са събрани на селския площад, мъжете са затворени и избити в плевни. Жените и децата са затворени в черква есесовците са хвърлили запалителни бомби през прозорците. Жените и децата, които са се опитали да излязат навън, са били покосени от автомати. Избити са 642 души, от които 247 жени и 205 деца.

Вторият знак : на Националната социалистическа партия "Свобода", изявила се в събитията по време на "Майдана" през ноември 2013- февруари 2014 г. Организацията е обявена за пронацистка.

Третият знак: На "Патриоти на Украйна", разклонение на"Свобода", членовете и образуват ядрото на "Азов", създадена официално на 5 май 2014 г..

Последните два отличителни знака са на батальона "Азов".

На 2-ри май 2014 г.- се навършват 8 години от клането в Одеса, извършено от украинските националисти от организациите "Свобода" и "Патриоти на Украйна", които нападат на площада в Одеса пред Профсъюзния дом граждани, протестиращи срещу изстъпленията на "Майдана". Домът на профсъюзите започва да гори, в огнения капан вътре се оказват затворени десетки. В сградата водата е спряна точно преди щурма, същият ден са отрязани шланговете на пожарните кранове.

Картината е страшна, защото повечето от тях просто нямат шанс да се спасят. Други са застреляни вътре в сградата или докато се опитат да дишат през отворените прозорци, трети направо скачат от тях.

Загиват 48 души, сред тях са седем жени и едно дете.

Две години след 2 май няма резултат от следствието, няма наказани, няма виновни. А депутатът Игор Мосийчук, представител на батальона “Азов” в Радата, на страницата си във фейсбук, че събитията в Одеса са “украински триумф”, че 2 май трябва да стане “национален празник”.

И в ръцете на бойците от "Азов" ще отидат оръжията, нови или ремонтирани, .които българският премиер иска да изпрати на украинската армия.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 115 гласа.

Свързани новини