Отидете към основна версия

2 146 23

Евгений Кънев: БСП, ДПС и ГЕРБ пак са под общия покрив на Кремъл

  • путин-
  • русия-
  • бсп-
  • дпс-
  • герб

Какви са ресурсите на Съпротивата на путинския естаблишмънт у нас?

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Изборът на Рашидов съвпадна с поредния отказ на Нидерландия да ни допусне в Шенген, но за сметка на това пък и с тайното допускане отново на руски фирми за доставчици на ядрено гориво за АЕЦ Козлодуй. Три в едно, сякаш да ознаменува събирането на БСП, ДПС и ГЕРБ пак под общия покрив на Кремъл. Какво по-добро лого от Вежди за този триумвират на БКП, ДС и Мултигруп/ВИС/СИК?

Това коментира във "Фейсбук" Евгений Кънев.

Те разполагат пак с всички власти в държавата. С безчет пари, с държавните институции и повечето медии. Но с губеща и вехнеща матушка на Изток.

Какви са ресурсите на Съпротивата на путинския естаблишмънт у нас?

Единствено осъзнатите за горната реалност граждани. Следователно задачата е те да се увеличават. А тогава зад Съпротивата ще е целият Запад.

За целта обаче няма да е достатъчно свиване в глуха опозиция и да чакаме провал на Статуквото. Защото те имат всичко, а медиите пак ще го лепнат на неконструктивната опозиция и ще деморализират всяка съпротива.

Нужна е първо работа за всеобщо осъзнаване, че имаме война за оцеляването на България като част от европейската цивилизация.

А на война - като на война, Kiril Petkov, Assen Vassilev, Hristo Ivanov, Атанас Атанасов:

(1) Изграждане на общ фронт от всички организации, които споделят общи ценности и разбиране за ситуацията.

(2) Общ щаб и единно лидерство за изработване на стратегия за действие и координация на политики, дейности и реакции. Време е Егото да остане на заден план и тази общност да използва най-големия си актив, станал повод за любим прякор на Статуквото.

(3) Организационно, идеологическо, ресурсно осигуряване на битката.

(4) Тактическа подготовка за търсене и експлоатиране на слабите места в олигархичния съюз - свързани най-вече кой да представлява Русия у нас - и съюзяване с части от него по определени теми. Примерно, за еврозона, за оръжие за Украйна, за запазване на данъчната тежест и т.н. Нарочно поставяне на теми срещу Кремъл за изобличаване на псевдоатлантиците. Търсене на помощ от ЕС и НАТО за натиск върху псевдоатлантиците.

Изобличаване на медийната колона на статуквото - 4хилядници, -лозите с путински речник и т.н.

(5) Постоянни срещи с хората в малките градове, които най-трудно се ориентират в ситуацията. Защото в крайна сметка въпросът е на 20 мандата повече извън първите 10 града.

И винаги да помним старата още Кубратова истина: Съединието прави Силата. А силата дава независимостта.

Първо не ни обръщаха внимание, след това ни се подиграваха, след това ни сплашваха, но накрая ще победим.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 51 гласа.

Свързани новини