Отидете към основна версия

7 246 56

Съмняващите се в невинността на Иванчева и Петрова явно не са били у нас през последните години

  • иванчева и петрова-
  • съдебен фарс

Нищо друго не е организирала кметицата, освен отличното управление на Младост през годината в която е кмет на общината, казва Харалампи Аничкин

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Искам да попитам всички, които все още се съмняват в невинността на Деси Иванчева и Биляна Петрова - Вие, къде бяхте през последните 4 години?

Защо повтаряте, че Иванчева била организирала всичко?!? Нищо друго не е организирала Иванчева, освен отличното управление на Младост през годината в която е кмет на общината! Тя наистина спира презастрояването на квартала, осигурява компенсаторно озеленяване, когато не присъства в проектите на строителите, осигурява градинки, площадки и саниране на детските градини и училищата. Заедно с Биляна Петрова изискват от строителите, както е по закон, от 40%-60% ландшафтно строителство в проекта, т.е. ОЗЕЛЕНЯВАНЕ!

Иванчева и Петрова печелят проект за парк Европа, на мястото на Въропо, но в проекта им няма нищо за “който трябва” и е спрян. Отказват 1 млн. подкуп от голяма строителна фирма и свалят 30 етажа от проекта им с комплекс небостъргачи, за да е спазен закона.

Деси получава лична заплаха да започне да “играе като системен играч”, иначе не са решили, не са и намерили нещо в колата! Организираната акция срещу Деси и Биляна е инициирана от представителите на заплашената строителна и оплетената управленска върхушка, и я осъществяват ден преди пресконференцията на Деси и Биляна за нередностите и кражбите в Младост, за което вече са подали десетки сигнали в прокуратурата, но никой не ги е погледнал.

Организаторите си измислят несъществуващ сигнал срещу Деси, който при поискване в съда не беше предоставен, защото не съществува. Избират Ваклин, който има “забавена преписка”, в която иска да промени проекта си, от две успоредни сгради, на една пе-образна, (а не е имал забавено “разрешение за строеж”, което не се издава в Младост, а от Столична голяма община и той си го е имал). Неговият проект също не е имал 40% озеленяване и от него се иска компесаторно озеленяване под формата на детска площадка, с което той се съгласява в деня на задържането на Иванчева и Петрова, и което се използва за “доказателство”, че след “предаване на подкупа” му се пуска преписката. (Случаят е обяснен нагледно и с интервю от Ваклин в предаването на Сашо Диков в телевизия Евроком). Преди това, организаторите пращат Ваклин с пари в общината, но той не успява да ги “остави”, за да бъдат открити, като “доказателство”. Дават му ги 2 седмици преди твърдението им за “корупционни искания” от Иванчева, и изненада, сумата е точно същата?!?

Дават на “посредника” тънък плик, а не трите дебели пачки, които вадят от кашона при незаконното задържане на Иванчева и Петрова, защото служители на КПКОМПИ нямат право да арестуват. Не допускат адвокати и отвеждат Деси и Биляна от колата без поемни лица и без някой да охранява автомобила, като забраняват на телевизиите да снимат и им нареждат да спрат камерите, за да могат необезпокоявани да поставят парите. И това става, часове преди “откриването на парите”! Изнудват двете жени да подписват лъжепоказания, като се опитват да ги противопоставят една на друга и да използват първоначалния шок, като им казват “подписвай”, защото другата вече признава?!? Заплашват Биляна, че ще гние в затвора и никога повече няма да види детето си.

На шумно отразена пресконференция е обявено, че Иванчева и Петрова са наблюдавани със специализирани, разузнавателни средства, как взимат и броят пари, но това е абсолютна лъжа и организаторите променят версията с “когато посредника поставил парите в колата”, но преди това обясняват, как са го задържали веднага след “срещата”!!?

“Намерените” пари са в три плътни, еднакви пачки, а нали “посредника” си бил взел неговия дял?!? Защо пачките са с равен брой банкноти? Листът в който са увити банкнотите изчезва, защото е с отпечатъците на човека, който ги е поставил!

Обявиха, че светели като елхи, а всъщност те им зацапват несъществени части от ръцете - малко на 3 см горната част на ръцете, Биляна (в съда се установява, че го е направила фотографката, която преди да постави ръцете на Биляна за теста е пипала замърсените пари”) и 1 см на меката част на страничната част на ръката на Деси, зацапана от предварително нацапан с вещество лист, върху който я карат да пише.

Факт е, че първо не е имало никакво светене и незаконно ги карат да правят теста втори път. Интересното е, че воланът, сенникът, седалките светват, но не и Деси и Биляна, защо? Защото частите на колата са намазани след арестуването.

Жената, която намира парите, първо е с издут джоб, а след “намирането им” е с празен и тънък джоб (имаше цяло предаване при Люба Кулезич в Евроком, където от кадрите на БНТ 1, ясно се вижда това.)! Лъжат, че в СРС-тата се говори за “Не искам 10%”, (от Биляна), което при изслушването в съда се чува ясно - “Не искам децата в центъра”. Лъжат, че Деси говори за някакви “ЕвроТа”, като на записа ясно се чува “в парка Европа”.

Измислиха допълнителна страница в тефтер на Деси, където били сметките за “подкупа”. В съда се доказа, че страницата е дописвана и почеркът не е никой от тримата обвинени!

Имало и други фирми, споменати в “тефтерчето на Деси”, които били “изнудвани”?!? Какво се оказа? От всички тях се иска компесаторно озеленяване, защото нямат 40% от изискваното от закона озеленяване на терена, който строят, като парите за това отиват директно в “Столична голяма община”, когато се плаща за общински услуги или се плаща саниране или на озеленители.

Никой не е искал пари, нито за Деси и Биляна, нито дори да влизат суми в община Младост. Деси и Биляна бяха набедени и хвърлени в затвора за назидание. Защо системата позволи това и защо нито една от големите демократични политически сили не застана зад тях?

Поздравления и уважение към Социалдемократическата партия и партия ОНБ, които повярваха и застанаха зад кандидатурата на Деси на няколко от провелите се избори!

Нещо още да трябва да дообясня на тези, които се съмняват в невинността на Деси Иванчева и Биляна Петрова и явно не са били в България през последните 4 години?

(от фейсбук страницата на автора)

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 87 гласа.

Свързани новини