Отидете към основна версия

23 013 129

Соня Колтуклиева: Владислав Горанов беше издайник и интригант

  • владислав горанов-
  • магнитски-
  • делян пеевски-
  • васил божков

Кога Владислав Горанов тръгна срещу Васил Божков? Когато Васил Божков и Делян Пеевски се скараха заради Лафка и Националната лотария

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Слушам по̀-първите хора в ГЕРБ как защитават Владислав Горанов - сигурни били, че той е невинен и щял да докаже невинността си. Невинен в какво?! Законът “Магнитски” не е обичаен закон, той е административен акт, който се администрира от Министерството на финансите. Няма съдебен процес, няма обвинители и обвиняеми, няма обжалване.

Наказанието е едностранно - санкционираният няма право да влиза в САЩ, блокират се банковите му сметки и активи на територията на САЩ и в странни, които са в договорни отношения с Америка.

Покровителят на Владислав Горанов Делян Пеевски, санкциониран по закона “Магнитски” през юни 2021 г., опитва през изключително скъпи и влиятелни адвокатски кантори в САЩ да бъде изваден от списъка - обаче не успява.

Във второто ми интервю с Бил Браудър, създателят на Global Magnitsky Act, той обясни, че съществува само един-единствен случай на изваждане на някого от списъка, но след 7 дни той отново е бил върнат обратно.

Никога не съм разменила и една дума с Владислав Горанов, но знам доста за него. Когато Симеон Дянков беше министър на финансите в кабинета “Борисов 1”, Владислав Горанов беше заместник-министър. Знаете ли какво правеше?! Дебнеше и клюкарстваше началника си. За посредник с медиите използваше Красимир Стефанов, изпълнителен директор на НАП. Така аз научих за фаворитката на Симеон Дянков - недипломирана студентка по право, назначена за началник-кабинет, за техния воаяж до Китай, за още тайни.

Владислав Горанов беше издайник и интригант. Влезе в предизборната кампания през 2013 г., с идеята да стане министър на финансите, но ГЕРБ изпадна в опозиция и Владислав Горанов напусна парламента, жалвайки се на лидера на партията Бойко Борисов, че не можел да издържа семейството си с депутатската заплата. Колко елементарно и невярно, разбира се! Всъщност, той се е уплашил от разследване на ДАНС срещу него, за което са го предупредили Делян Пеевски и Сергей Станишев. Тогава времената бяха такива, че усилията на споменатите двама бяха да разбият парламентарната група на ГЕРБ.

Владислав Горанов и Красимир Стефанов напуснаха парламента. Владислав Горанов се скри някъде за кратко, казваха, че работи във фирма, приближена до Делян Пеевски, после се озова началник в Общинска банка, която няколко години по-късно беше приватизирана от Георги Самуилов, собственикът на “Инса-Ойл”, зад който се провижда Делян Пеевски. Не, една обща снимка не е единственото потвърждение за близките отношения между Владислав Горанов и Делян Пеевски!

Владислав Горанов стана финансов министър в кабинета “Борисов 2“ по настояване и със застъпничеството на депутата от ДПС, партията-балансьор в българския парламент в продължение на години.

Писах, коментирах, обяснявах през 2014 г., че Владислав Горанов не трябва да става финансов министър. Никой не ме чу тогава. Чу ме само той. Владислав Горанов изпрати доверената му данъчна шефка за “мокри поръчки” Илияна Христова, директор на НАП-София, за да ме предупреди колко лоши неща ще ми се случат. Не излъга. Случиха ми се - подложиха ме на тотален данъчно-съдебен тормоз от 2014 до 2020 година - мощно налаган от главния прокурор Сотир Цацаров, от олигарха Делян Пеевски, от подчинените им магистрати и от слугинските медии.

Кога Владислав Горанов тръгна срещу Васил Божков? Когато Васил Божков и Делян Пеевски се скараха заради Лафка и Националната лотария. Не, че Пеевски-Цацаров-Горанов ме уплашиха. Не, че ме спряха. В студиото на Сашо Диков, в телевизия Евроком, разкрих факта, че Владислав Горанов живее безплатно в апартамент в луксозния комплекс на мултимилионера Кирил Домусчиев - от това интервю започна “КумГейт” и “АпартаментГейт”. Мнозина пострадаха, даже беше отстранен втория в ГЕРБ Цветан Цветанов, ноооо … на недосегаемия Влади косъм не падна от главата. Защо? Защо този изключително арогантен и високомерен човек е приеман обратно в отбора, който предаде; закрилян е и е пазен?! Има нещо гнило в тази работа.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 300 гласа.

Свързани новини