Отидете към основна версия

7 843 48

Позорище

  • конгрес на бсп-
  • нинова

В партийните си виждания в някои отношения БСП надмина дори екстремизма на "Възраждане"

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Заседанието на 50-тия конгрес на БСП се отчете с физически сблъсквания между делегати, 14 изключени от БСП, спорове за кворума, "опити за атентат" и редица идиотски решения.

Едното от тях е в подкрепа на санкционираният по Магнитски Румен Овчаров, другото - за присъединяване към референдума "копейка срещу евро", третото - за национален референдум за джендър идеологията в училищата. В Зала 3 на НДК, прозвучаха всякакви глупости: например тази, че новите технологии нямат място в България, понеже щели да изядат работните места.

В партийните си виждания в някои отношения БСП надмина дори екстремизма на "Възраждане".

Идеята на Нинова с такава политика да привлече обратно избягалите към Костадин Костадинов-Копейкин привърженици и избиратели е неработеща и ще постигне точно обратния ефект - ново бягство на електорат. БСП все повече се доказва като неадекватна на действителността партия, чието влияние в обществото се редуцира за сметка на носталгиците по сталинизма, намиращи място във "Възраждане", разочаровените, търсещи поредния Слави Трифонов и немалко леви хора, които ориентират гласовете си към "Продължаваме промяната" и дори ДБ на фона на острото геополитическо противопоставяне в света.

Не беше заета каквато и да е международна позиция във връзка с новата Студена война, която се очерта като дългосрочно и ключово явление за настоящето и бъдещето на България.

Предложението да се прекрати предсрочно мандата на председателя на БСП Корнелия Нинова бе подкрепено от 221 души и отхвърлено с гласовете на 537 делегати.

(Матриалът е от фейсбук страницата на Григор Лилов)

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 59 гласа.

Свързани новини