Отидете към основна версия

2 590 22

Когато политиканстването започне да ти харесва...

  • ива-
  • митева-
  • каримански-
  • заедно-
  • коалиция-
  • избори-
  • червени линии

Дежа вю, да работим заедно, червени линии – кое от това не сме чували

Кадър: Нова тв
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Явно в „Има такъв народ“ е имало доста идеалистично настроени хора, които показват и качества. Едни напуснаха – част от тях бяха „глътнати“ от „Продължаваме промяната“, други усетиха, че политиката не е тяхното. На трети пък им допадна и се пробват сами.

Усетиха какво е власт, какво е да те слушат масите, да управляваш, да ръководиш. Просто политиканстването започне да им харесва. И така Ива Митева и Любомир Каримански излизат на сцената с нов политически проект – коалиция „Заедно“.

Интересни са за медиите, но какво чуваме от тях.

Ива Митева: "Ако станем част от следващото НС, първо трябва да видим дали сме си научили уроците. Защото много грешки се направиха и много поуки трябваше да бъдат извлечени. Всеки трябва да направи самопреценка и да потопи егото си. Защото при такива фрагментирани парламенти и в ситуацията, в която България се намира вече две години – на 2-ри април ще бъде едно дежа вю. Трябва да си дадем сметка, че е нужно да работим заедно. В този момент на разделение не бива да чертаем червени линии, а по-скоро да говорим за политики".

Какво точно можем да разберем от тези нейни думи. Разбираме каква им е програмата, какво ще правят, за какво ще се борят, какво искат да променят...

Всъщност това бе отговор на хипотетичния въпрос кого биха подкрепили, ако влязат в парламента – ГЕРБ-СДС или обединението ПП и ДБ.

Дежа вю, да работим заедно, червени линии – допотопни лайтмотиви и клишета, но нали трябва да се пълни ефирно време.

Според Любомир Каримански в тяхно лице хората ще получат поставяне на техните проблеми.

„Освен нашите уроци, трябва да видим и добрия пример от Европа. А той показва само едно – че икономиката и социалните проблеми изместват политическата идеология. Към кого ще гравитираме – вдясно или в центъра - зависи от това, дали всички мерки, които сложим на масата, ще бъдат изпълнени”, подчерта той.

Какви мерки, кой да ги изпълни…

По думите му хората се интересуват основно от борбата с високите цени и спекулата. Другата мярка, която е приоритетна за коалицията, е борбата с престъпността, включително корупцията.

Нима дотук чухме нещо ново, нещо нетипично, пък макар и да не е много лично…
Клишета, празнословие и многодумие, но е важно да се говори, пък било и то обединени като „Заедно“.

Дали ще доживеем да чуем от устата на човек, който се занимава с политика, ясно определени и формулирани теми и задачи как България, в която всички партии се кълнат как работят за благоденствието ѝ, ще стане по-добро място за живеене.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 53 гласа.

Свързани новини