16 Февруари, 2023 08:55 2 589 22

Когато политиканстването започне да ти харесва...

  • ива-
  • митева-
  • каримански-
  • заедно-
  • коалиция-
  • избори-
  • червени линии

Дежа вю, да работим заедно, червени линии – кое от това не сме чували

Когато политиканстването започне да ти харесва... - 1
Кадър: Нова тв
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Явно в „Има такъв народ“ е имало доста идеалистично настроени хора, които показват и качества. Едни напуснаха – част от тях бяха „глътнати“ от „Продължаваме промяната“, други усетиха, че политиката не е тяхното. На трети пък им допадна и се пробват сами.

Усетиха какво е власт, какво е да те слушат масите, да управляваш, да ръководиш. Просто политиканстването започне да им харесва. И така Ива Митева и Любомир Каримански излизат на сцената с нов политически проект – коалиция „Заедно“.

Интересни са за медиите, но какво чуваме от тях.

Ива Митева: "Ако станем част от следващото НС, първо трябва да видим дали сме си научили уроците. Защото много грешки се направиха и много поуки трябваше да бъдат извлечени. Всеки трябва да направи самопреценка и да потопи егото си. Защото при такива фрагментирани парламенти и в ситуацията, в която България се намира вече две години – на 2-ри април ще бъде едно дежа вю. Трябва да си дадем сметка, че е нужно да работим заедно. В този момент на разделение не бива да чертаем червени линии, а по-скоро да говорим за политики".

Какво точно можем да разберем от тези нейни думи. Разбираме каква им е програмата, какво ще правят, за какво ще се борят, какво искат да променят...

Всъщност това бе отговор на хипотетичния въпрос кого биха подкрепили, ако влязат в парламента – ГЕРБ-СДС или обединението ПП и ДБ.

Дежа вю, да работим заедно, червени линии – допотопни лайтмотиви и клишета, но нали трябва да се пълни ефирно време.

Според Любомир Каримански в тяхно лице хората ще получат поставяне на техните проблеми.

„Освен нашите уроци, трябва да видим и добрия пример от Европа. А той показва само едно – че икономиката и социалните проблеми изместват политическата идеология. Към кого ще гравитираме – вдясно или в центъра - зависи от това, дали всички мерки, които сложим на масата, ще бъдат изпълнени”, подчерта той.

Какви мерки, кой да ги изпълни…

По думите му хората се интересуват основно от борбата с високите цени и спекулата. Другата мярка, която е приоритетна за коалицията, е борбата с престъпността, включително корупцията.

Нима дотук чухме нещо ново, нещо нетипично, пък макар и да не е много лично…
Клишета, празнословие и многодумие, но е важно да се говори, пък било и то обединени като „Заедно“.

Дали ще доживеем да чуем от устата на човек, който се занимава с политика, ясно определени и формулирани теми и задачи как България, в която всички партии се кълнат как работят за благоденствието ѝ, ще стане по-добро място за живеене.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наблюдател

    50 0 Отговор
    Оня ден, при Ризова, Ива Митева обясняваше, че имало нужда от нови лица в политиката. Ма защо решихте, че сте нови лица? Определено нямаме нужда И от вас.
  • 2 ти да видиш

    16 15 Отговор
    Нема да се косите бУгарино сега като си избере подмяната и дай българия ще реве с пълно гърло
  • 3 Баце

    35 0 Отговор
    Коалиция...!!!???!!! Двама човека, а коалиция и кой е зад тях като електорат иначе явно някой КОЙ се е намерил да "инвестира" в поредните пешки.

    Коментиран от #6

  • 4 Още от дете обичам...

    11 4 Отговор
    ...тихите,сладки и монотонни приспивни песни на мама...!
    Затова и ще гласувам за Митева и Калимански...
  • 5 Боже мили

    34 2 Отговор
    Кой им вярва и ще се хване на хорото им на тия злобните ? Селски хитрини на хорица , дошли от дълбоката провинция и драпащи със зъби и нокти за високи служби и пари ! Качества нулеви !
  • 6 Тия са като Руменчо Христов...!

    31 0 Отговор

    До коментар #3 от "Баце":

    Той е единствен член на партията си СДС...!Добре,че е ракетата-носител-ГЕРБ,че покрай нея,да се облажи и той горкият от властта ...!Иначе щеше да види парламент и власт през крив макарон...
  • 7 Истината

    24 0 Отговор
    Клишета, лъжи, манипулации! Политиката се превърна в бизнес!
  • 8 Аре бегай

    30 0 Отговор
    Тези са поредните алчни и измислени политици, наредили се пред държавната софра, надяващи се на държавни субсидии, за да не работят по професиите си!
  • 9 Мдаа

    25 5 Отговор
    Митева и Каримански са компрометирани лица от участието си във фалшивия проект на Чалгаджията.
  • 10 Кало

    20 3 Отговор
    Тази грозна фъфкеща лелка прилича на изтискана проститутка с 40 годишен стаж на околовръстното!
  • 11 Добра статия

    19 6 Отговор
    А иначе самопредлагащите се отломки от ИТН са абсолютне негодни за употреба, както и самоот ИТН.
  • 12 всдьсев

    25 0 Отговор
    Видяха че калинките на простия пожарникар безнаказано вече 13-14 г. си живеят на гърба на българите с заплати от по 10 хиляди лева на месец, отделно колкото успеят да уредят за близки фирми да грабят, и им хареса. Кой бяга от едни 10-15 хиляди лева на месец заплата, на гърба на българите. Хем си лапаш хем ги продаваш и крадеш под път и над път. Щом от ГЕРБ могат значи дъно няма. Харесва им на всички да грабят българина.
  • 13 Демократ

    15 6 Отговор
    Ченгеджийницата се доказва и вихри непрекъснато. Чрез проекта итн ,съдружник на Герб,дпс,бсп и възраждане за 2 години провалиха 4 парламента , доведоха България до нечувана политическа криза, 5 парламентарни избори,костващи милиони на бедния народ и държава в мизерия. Доказаха на българите,че не ги интересува съдбата на българите и България, че цялата власт е в ръцете им и че ще направят всичко да запазят властта и откраднатите от хората пари. Това ново творение на библиотекарския институт за ченгета, оглавено от издънената фъфлеща бутона на чалгаря, приятелка на баш ченгето Стоян Денчев, вместо да бъде изгонена с камъни фъфле за морал. Докато политическото бунище не заработи, няма как да се оправим. Нашите пари отиват за джобовете на лъжците и крадците.Това трябва да спре най-после.

    Коментиран от #15

  • 14 Избирател

    14 2 Отговор
    идеалистично настроени хора, които показват и качества ..... част от тях бяха „глътнати“ от „Продължаваме промяната“.

    Само че идеалите на тези хора са как да се докопат до властта и да крадат най-много - важното е да са на власт а с коя партия няма никакво значение и няма никакво значение новата партия какви политики провежда и дали не е точно обратното на политиките на партията от която си бил преди това. Та "качествата" които показват е че нямат никакъв морал - това е задължително "качество" за да се издигнеш в политиката в съвременна България.
  • 15 Избирател

    5 11 Отговор

    До коментар #13 от "Демократ":

    Ченгетата от ДС ги търси в ДБ а не в ИТН - и не обвинявайте тях за липсата на правителство защото те не са в последния парламент.

    Пък съдружници на ГЕРБ и ДПС са ПП и ДБ - в последния парламент тъкмо те гласуваха заедно по всички въпроси.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 мол

    9 2 Отговор
    ДПС 2
  • 18 Ива....

    7 0 Отговор
    Ми що пак да не председателствам?, да не съм по лоша от оня хръхльо мултака бе?, а колегата до мен прилича на Брус Уилис.
  • 19 Ехо

    8 0 Отговор
    Нашите политици не различават цели и средства! Говорят за преодоляване на последствия, без да разбират и без да се противопоставят на причините! И, разбира се, нищо не се променя! Така от 33 години! Всъщност, трябва да се промени политическата система, за да не са едни и същи във властта! Но, никой не говори за това!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Българка

    2 2 Отговор
    6+ на г-н Каменов. Дано някой политик прочете статията! Дано и да си вземе поука!
  • 22 Истината не се трие продажнико

    0 0 Отговор
    Глупава пропагандна статия! Продалите се на ПП мижитурки, какви "качества" показват? Качества ли са продажничеството, лъжата подлостта, лицемерието? Писалият статията, май е същият!