Отидете към основна версия

13 824 117

Всеки ден Зеленски!

  • олимпиада-
  • париж-
  • володимир зеленски-
  • бойкот

Олимпийското движение разполага с харта, в която са описани условията за участие

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

До сега беше така. За в бъдеще вероятно ще го виждаме не веднъж, а по 2-3 пъти на ден. Украинският президент се препречи на руските спортисти, вероятни участници в Олимпийските игри в Париж през 2024 година.

Това коментира във "Фейсбук" Божидар Чеков.

Той използва световното първенство по ски Алпийски дисциплини в Шамони за да призове за правителствата на страните, които го подкрепят, да бойкотират Русия и Белaрус в състезанията. Председателят на CIO Томас Бах реагира енергично като заяви, че не са правителствата, които решават, кой може и кой не, да участва в Игрите.

Олимпийското движение разполага с харта, в която са описани условията за участие. Той се позова на доклад на Съвета за човешките права на ООН в който изрично се казва, че забраната за участие на атлет в международно състезание, почиваща върху документа му на самоличност е нарушение на неговите човешки права! Президента на комисията на спортистите участници в Олимпийските игри в Париж 2024 година - многократният олимпийски и световен шампион по биатлон Мартин Фуркад също се обяви за допускане до игрите на спортисти от Русия и Беларус, въпреки, че от лична гледна точка подкрепя борбата на украинците срещу руската агресия.

Всички организатори на Олимпийските игри в Париж са против забраната, за която Зеленски проповядва и препоръчват, както се е случвало и друг път, знамената на руснаците, да са неутрални. Украинският президент обаче не се задоволява с "Олимпийските" принципи и препоръки. Зад него застават обичайните русофобски държави: Полша, Чешката република, Летония и Естония. Както Швеция и Норвегия.

Зеленски, въпреки настоятелното припомняне на организаторите на принципите на "Олимпизма", продължава да заплашва с бойкот от страна на Украйна, ако руснаците не бъдат изключени от участие в Игрите в Париж. Папагалите от Балтийските републики и Полша са зад него.

Кметицата на Париж, която е най-жалката политическа личност във Франция, която получи нищожните процент и половина на последните президентски избори, която за да се говори за нея, позволи на сина на "Кристо" да обвие с чаршафи Триумфалната арка, пристигна в Киев да целува Зеленски и изказа солидарността си с неговата идея за бойкот на Русия.

Еманюел Макрон се спотайва. Той си има други гайлета.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 119 гласа.

Свързани новини