Отидете към основна версия

4 687 99

Защо уважавам Лена Бориславова

  • лена бориславова-
  • смелост-
  • партия-
  • правителство

Смелостта се формира от опита, от възпитанието и най-вече от характера на човека

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Уважавам Лена Бориславова най-вече за това, че е смело момиче, една смела жена. Както видяхме през последните няколко години има липса на смели хора, не само в национален, а и в световен мащаб, коментира Андрей Киряков.

Смелостта се формира от опитът, от възпитанието и най-вече от характера на човека. Смелостта е тази, която носи прогреса на човечеството, тя се бори за него, постоянно. Който народ не уважава, не подкрепя и не пази смелите си хора, е обречен на мизерно съществуване и робство.

Въпреки цялата кал, която се изля и ежедневно се излива върху лидерите Кирил Петков, Асен Василев, Даниел Лорер, Никола Минчев и най-вече Лена Бориславова, именно това са хората които доказаха своята смелост, не само като вдигаха плакати, че не ги е страх, но и за пръв път се опитаха да въведат прозрачност в управлението на страната, да проведат и някаква по-дълбока реформа. Прозрачността, ясното управление и основните реформи са друга една тема, която не можахме да решим през тези вече няколко десетилетия от 1989 година насам.

През цялото това време, народът се оплакваше от „простите политици”, също така „некадърни” и „много крадливи” и вечно очакваше някой интелигентен, възпитан и честен, който да дойде, за да се оправим. Но когато такива хора се появяваха и се появяват, широките народни маси не ги припознават. Зер, ние сме прости и обичаме някой прост, като нас, да ни управлява, въпреки че говорим друго. Кирил Петков постави народът, хората на първо място, в речта при откриване на Народното събрание. Това беше съзнателно нарушаване на протокола, според който хората, народът, гражданите, се споменават на последно място. Но изглежда смисълът на това и на много други подобни действия, трудно достигат до хората, до народът, за който те са предназначени.

Да кажа накрая, че аз също не съм гласувал за ПП, а няма и да гласувам, но смелите хора ги уважавам. Те са, които могат да изведат страната напред и да я преведат успешно през турбулентните времена, в които живеем. А ако смелостта и интелигентността е съчетана и с патриотизъм, такива хора остават завинаги в народната памет.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 148 гласа.

Свързани новини