Отидете към основна версия

3 300 55

Любомир Аламанов: Има нещо дълбоко сбъркано в ченгеджийницата. Ааа, т.е. в МВР, ама то май пак е същото

  • мвр-
  • протести

Искам мило и конструктивно да припомня на ченгетата, че тяхната задача е "да служат и да бранят". А не да се правят на скапани милиционери

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има нещо дълбоко сбъркано в ченгеджийницата. Ааа, т.е. в МВР, ама то май пак е същото.

Юрисконсултът на МВР Деляна Иванова показва истинското милиционерско лице на ченгетата. В жалба до съда, осъдил МВР да заплати 40 000 лв. на момичето, което гнусно ченге снимаше под колоните на МС, тази юристка използва език, недопустим не само с държавна институция, но и с нормите на човешко възпитание.

Ако се чудите как може милиционерите да казват на жертвите "вие си го търсихте", "вие сте били провокативно облечени", "вие сте предизвикали всичко", вижте текстовете.

Фрапиращо е:

"Трябва да има генерална превенция, която да установи спазването на ред и да има възпиращо, възпитателно и предупредително действие по отношение на останалите членове на обществото, че не може да участваш в нерегламентирани протести и да извършваш незаконосъобразни действия."

Т.е. милицията ще бие и ще тормози хората, за да всява страх и да ги лиши от правото им на протест. Така ли? Това ли е позицията на МВР?

За втори път само в рамките на месец искам мило и конструктивно да припомня на ченгетата, че тяхната задача е "да служат и да бранят". А не да се правят на скапани милиционери.

И да, никъде не използвам думата полицаи, защото тези не я заслужават.

Та, има нещо дълбоко сбъркано в ченгеджийницата. И ако не го оправят, ППДБ ще останат на ниво "тежка милиционерска герберизация" на органите на реда. Което изобщо няма да е добре за тях.

(Текстът е от фейсук страницата на автора)

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 70 гласа.

Свързани новини