Отидете към основна версия

2 859 102

Петър Танев, преживял бомбардировката на Одеса: Правдата ще победи и тя е исторически на страната на украинския народ!

  • одеса-
  • бомбардировка

Не слушайте тези, които Ви споделят, че военните престъпници се опитват на целят само военна инфраструктура. Те искат да разрушават всичко

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Пристигнах вчера в 11 вечерта в Одеса само да преспя, за да отпътувам сутринта до Херсон. Да Ви кажа, че такава нощ никога не съм имал — нищо да не кажа.

Взех си апартамент на улица Троицкая-Преображенская, по-близо да е до центъра. Вече след половин час след настаняването ми чух ясни звуци, приличащи на взривове. Комшиите ми казаха, че вероятно пускат ракетите Калибри и Оникс, които са тежки за отразяване и по-добре да се слиза в убежище. Приблизително в 1:30ч през прозореца виждам някакъв лъч, който пада на километър от мен. Следя телеграм каналите, и разбирам, че този е попаднал точно в руския (!) Преображенски храм.

Поне до 6 часа сутринта чувах взривове. Най-тъпото, че е изключително тежко да се разбере, дали пада близо до теб или е далече, дали си в опасност или все пак не. Не слушайте тези, които Ви споделят, че военните престъпници се опитват на целят само военна инфраструктура. Те искат да разрушават всичко.

Тезата за защитата на рускоезичния сегмент и руската култура в Украйна илюстративно става все по-нелепа. Невероятно извращение: да бомбардираш град, в който жителите говорят на руски и дори използват понякога думата «РУБЛА» (!!), а не «ГРИВНА» в магазините (реално бях поразен от това, като отидох сутринта да си купя вода!) и да казваш, че така «защитаваш руската идентичност от украинските нацисти», трябва или да си психически откачен или просто нагло предателски да лъжеш.

Случилото се днес през нощта само излишно подтвърждава факта, че военнопрестъпниците окупирали Кремъл правят всичко възможно дори украинците и с руско самосъзнание да ненавиждат всичко свързано с Русия. А значи действат против интересите на тази държава и руския народ - пак повод за размисъл за заблудените българските «русофили».

Драги български заблудени «русофили», помислете си, дали истинските нацисти, които избиват каквито и да е народности, всъщност да не са точно управляващите в Кремъл? И все още ли, г-н президент, е готов да подтвърди тезата си, че Украйна «иска да води тази война»? С терористите от Кремъл ли трябва да се водят «мирните» преговори? А пък и да не говорим вече за страдащите ни български диаспори в тези области! Какъв е този «мир»… с цена на робство?

Засега официално има 1 загинал, 19 пострадали. Тежка безсънна нощ; много поводи за размисъл за мен, като етнически българин и руснак: гражданин на държава в която има все още хора, които вярват на пропагандата на Кремълските военнопрестъпници и гражданин на държава, която прави всичко възможно за да продължи да остава държава-изгой в рамките следващите десетилетия.

Правдата ще победи и тя е исторически на страната на украинския народ!

Така и България няма друг избор.

Има само един - демократичен и цивилизован, въпреки тези, които искат да ни попречат.

(текстът е от страницата на автора във Фейсбук)

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 74 гласа.

Свързани новини